56

Азъ

преди 13 години

Сори,но аз съм малко десен по убеждения.А другите ,които не са чиновници и не ползват благинки как се оправят?Държавата сме ние,служат кучетата.Ако чиновника се смята за слуга,не знам какво да кажа!Мисля,че "радостта"ми е за това,че ще плащаме по-малко на хора ,които не произвеждат нищо освен стрес и объркавне

55

Работодател

преди 13 години

Обявявам свободни работни места за бивши чиновници. Работи се на строеж, носи се бетон, тухли, хоросан и кофраж. Заплата 240 лева /не подлежи на коментар/.Работи се ПЛЪТНО осем часа. Не се осигурява храна, транспорт и облекло. Ваше задължение си е. Често се работи събота и неделя, но извънредни не се начисляват. Заповядайте !

54

бизнес

преди 13 години

не мжеш да улесниш икономиката с гтолкова търтеи земащи заплати за да спиат и ядат и множество още злоупотребяващи

53

Анонимен

преди 13 години

В 21 век сме.има технологии които могат да изместят маса чиновници.Но нарочно не се внедряват защото ще има много безработни.А и тези чиновници немогат нищо друго да работят затова ги назначават там.Свикнали са да си бъркат в носа и да си го местят от единия крачол в другия,докато решават нечия нещастна съдба.

52

biznesmen

преди 13 години

малко са трябва поне 15 хиляди на два пъти да съкрати та да измрат гадовете паразитни чиновнически

51

Това за съкращаване

преди 13 години

на администрацията е уловка за балъци,на която винаги много хора се връзват.Не е въпроса в съкращаването на администрацията,въпроса е защо правителството на ГЕРБ вместо да улесни функционирането на икономиката,взе та я затрудни.Колкото до администрацията,както винаги промени и съкращения се правят,за да се назначат хора на ГЕРБ на места,където закона пази работата на държавните чиновници.Винаги след подобни съкращения се оказва,че администрацията е нарастнала, а некадърниците са повече.

50

Азъ

преди 13 години

Със сигурност сте прав, но само за себе си. В по голямата си част хората не работят. Няма кой да храни толкова чоновници, ако те да са прекалено нужни на държавата и на семействата си. Това е положението.

49

стар лаф

преди 13 години

Трябва хора за работата , а не както досега да измислем работа за "нашия" човек! И да му открием щат.

48

Азъ

преди 13 години

Уважаеми,ревал съм като малък,по тошово време.Не съм бил НИКОГА и няма да бъда.Мен баща ми ме е научил да работя и градя,а не да смуча и да късам гащите по столове.Ако можеш да извършваш мисловна дейност и анализ-помисли -в 21 век,когато и телефонът ти е компютър,се разнасят справки,бумаги и се парафират от поне 5 човека,за да си прикрият задни..ците.Хайде,назови една институция в България с ефективна дейност?

47

maloumniko 49

преди 13 години

човека съкращава 7860 чиновника ядящи парата на данъкоплатеца .Кое точно от това всичкото на теб не ти е ясно и пак ти не си разбрал бе *** ,ю7868 е 7860 май и ти си една жалка нищожна мижитурка сред тези много *** които ще идат да работят наистина вече да видят как се изкарвап арата

46

АЗ

преди 13 години

Държавните служители са като всички останали- да си плащат осигуровките, да няма привилегии за нито една професионална прослойка и тогава не е необходимо да се стоварва цалата тежест и грешки на управляващите върху народа.За 10 години два пъти драстично вдигане на осигурителния стаж , което води автоматично до вдигане на възрастта е геноцид. Това не е реформа. Пари има, но нямат желание да ги разкрият, по- лесно е да убият желанието на хората да живеят. За това и млади и стари бягат от България.

45

Анонимен

преди 13 години

Цока така е .... Ама най много цока ГЕРБ от бюджета и резерва ....

44

Бачкатор

преди 13 години

А НЕ !!! ТЕЗИ ЧИНОВНИЦИ НЕ СА МИ НИКАКВИ РОДНИНИ ! ТЕЗИ `СЛУЖИТЕЛИ` ДОСЕГА ЧАКАХА НАГОТОВО - КАТО ТРЪБИ СА - КАКВОТО ИМ ПУСНЕШ ОТГОРЕ, ИЗЧЕЗВА БЕЗСЛЕДНО. ИСКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ КАК РОВАТ ПО КОФИТЕ И УМИРАТ ОТ ГЛАД !!!

43

аз

преди 13 години

бравооо Дянков браво!!! бая *** цока от бюджета бесмислено!!!

42

1

преди 13 години

Познайте кои ще останат /Некомпетентните *** и връзкари/?Работата ще е още по-зле.

41

1111

преди 13 години

ТЕЗИ "ЧИНОВНИЦИ" СА ХОРА, БЪЛГАРИ, ВАШИ ПОЗНАТИ И РОДНИНИ...ОСВЕН ТОВА, БЕЗРАБОТЕН МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ВСЕКИ...СЪЩО ТАКА, БЮРОКРАЦИЯТА СЕ СЪЗДАВА НЕ ОТ САМИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, А ОТ ВЕЧЕ ВЪВЕДЕНИТЕ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ - Т.Е. ОТ САМАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО СЕГА ПАК ГЛЕДА ДА ИЗЛЕЗЕ ТЯ НА ЗЕЛЕНО, ПЪК "ПОДАНИЦИТЕ" Й ДА ОБЕРАТ ПЕШКИРА С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО...

40

Анонимен

преди 13 години

Едва ли ще постигне нещо Дянков.Обикновено се съкращават щатове на които няма назначени хора.На повечето места са назначени масово чиновници по системата ,,мой човек,,.С години да ги съкращава пак няма да успее да ги намали.Те се размножават като ядрена реакция прогресивно.А да не говориме че за този намаляващ народ 240 депутати не са нужни.Но и покрай всеки депутат колко излишен антураж има...От там трябва да се започне рязането.

39

А не така !

преди 13 години

Майка ми и баща ми досега не можеха да си видят паничката пълна от това, че алчните чиновници са се наредили край нея. Искам да видя чиновници ровещи по кофите !!! ИСКАМ !!! Това ще е малко възмездие за паразитния им начин на живот до сега !

38

Азъ до 23

преди 13 години

Имаяе решение гр.София,Цариградско море,недостроената сграда на ИПК Родина.Да я достроят.За българите от провинцията-за каво са ви тия хрантутници?!В София поне за пред света ще имаме бюрократи,ще ги показваме на европейските такива,а на нормалните хора ако проявяша нчкой интерес мове да ги показваме срещу билетче

37

Данъкоплатец

преди 13 години

А не !!! Стига прах в очите !!! Да се стовари секирата върху НАЙ СКЪПОТО И ГОЛЯМО МИНИСТЕРСТВО - това на МВР. Съкращенията там, незабавно и не по малко от 70%. Останалите да започват да си плащат здравни и пенсионни вноски ! Абсолютно същото се отнася и за прословутите ни пияндурници - военните !