43

No religion!!!

преди 13 години

Oк но не искам да ми навират кръстове, фереджета т.н. в лицето ок? Не искам по националната телевизия да ми казват "ПРАЗНУВАМЕ Петров ден.." Нищо не празнувам! Религиите разделят хората и това ни кара да се мразим и избиваме!Всеки има право да си вярва в каквото ще стига да не пречи на другите!

42

horus

преди 13 години

Образованието е светско - така че - никакви религиозни символи и простотии като изучаване на вероучение в училищатата !!! Който иска - има си неделни училища към отделните църкви, летни лагери и други подобни. Е, това не мога да го разбера - вместо да се въведе юридическото ограмотяване на децата в училищата или да се увеличат часовете по информатитика например - тръгнали да ми правят вероучение, наслагали кръстове и прочее.

41

аз

преди 13 години

Ами да, в общи линии е така. Хората се делят на креационисти и еволюционисти. Какъв друг вариант може да има, би ли ме осветлил по въпроса?

40

Анонимен

преди 13 години

всякакви мои надежди за провеждането на интелектуален спор се изпариха.... явно крайния фанатизъм и вярването че "моето си е правилно" няма как да бъде променен...ограничени хора...жалко

39

аз

преди 13 години

Да, имаш добро възпитание, защото в основата на нашето общество са християнските ценности. Дори атеистите възпитават децата си в тях, защото ако не са те, трябва да са мюсюлманските или будистките, или шинтоистките или някакви други. Атеистичен морал няма и не може да има, защото липсва основа за това - извънчовешки източник, който да е над човека и да е непогрешим. Морал, основан на човека, е относителен, защото човекът е смъртен и грешен.

38

хаха

преди 13 години

Ти явно си много ограничен човекза теб вариантите са :1.Религиозен човек -вярва че Бог е създал света и хората2.Атеисти които вярват , че човек е произлязъл от маймунатабез коментар

37

Анонимен

преди 13 години

Защо пак с това "атеист" хахахахахах как ме определи ...невероятно просто.. това мног оми звучи като неистова омраза както към т.нар. животно "комунист"

36

аз

преди 13 години

Разбира се, че имаш правото да вярваш, в каквото искаш, но ти не вярваш в нищо. Уважавам повече един мюсюлманин или един будист, отколкото един атеист, който мисли, че *** е станала човек.

35

IND

преди 13 години

Няма нужда от църкви, джамии, библии и корани, алчни попове и свещенници. Всичко това промива мозъците на хората. На добро можеш да се научиш и чрез подходящо възпитание и образование. Аз съм израстнал в нерелигиозно семейство и съм нерелигиозен, но все пак съм научен на основните добродетели и ги спазвам...

34

правилно

преди 13 години

крайно време е тези символи да се махнат - вярата е нещо лично, който иска в къщи да си сложи.Време е религиозните институции да си научат мястото

33

Анонимен

преди 13 години

Между другото, след като църквата няма власта , която е имала в миналото , аз не виждам с какво христтиянската религия вреди специално , защото тук се представя като нещо много опасно , какво ще те научат на уважение и обич към ближния ?Ще те научат да не крадеш и убиваш ? Недай си Боже ще те научи българино да обичаш брата си , кое е опасното на религията , при положение , че сега църквата няма политическа власт ? Църквата е опетнена с много кръв и идиотщина ,религията не е църква , аз не ходя

32

IND

преди 13 години

Никакви религии - пълна забрана!

31

Анонимен

преди 13 години

Въпрос:Колко хора са умрели/избити в името на Християнството и Господ по света? Колко са избитите в името на Алах? Колко от коренното население на Южна Америка са били избити по времето на Кортес? Религията не трябва ли да проповядва любов и разбирателство или ВСЕКИ СИ Я ТЪЛКУВА КАКТО СИ ИСКА А????

30

Анонимен

преди 13 години

България е Християнска страна. Независимо дали това се ха ресва или не на определени хора. Хора незапознати с истините на Православната вяра пишат глупости.

29

Анонимен

преди 13 години

"Атеистите са ***, доближаващи се до животните."Само че, ако не бяха трезвомислещите атеисти още щяхме да сме на нивото на развитие от преди 2000г.Religion is hate, Religion is fear, Religion is war!

28

М

преди 13 години

Enesay христяните нямат фесове , те не искат фесове и са свикнали да не им се налагат разни източни простотии , наистина всички подкрепиха премахването на ислямските символи и забрадките , защото те дразнят европееца , а това е ЕВРОПА не АЗИЯ , в арабските държави биха те осъдили , че приятелката ти е с бански с теб на плажа , там не можеш да кажеш нищо , защо тук ще идват същите тия фанатици и ще казват кое как да бъде ? Европа е тук от векове , какви са тия маймуни , че ще идват да се налагат?

27

Анонимен

преди 13 години

Ако в България всички бяха тлкоз "умни", днес щяхме да пишеме на... турски.Познайте какво е запазило нацията по време на 5 вековното иго.

26

Една_от_БГ

преди 13 години

Докога ще има *** народ. Докога ще позволява да му се промива съзнанието. Докога религията ще се меси в административни, политически, научни въпроси. Толкова ли е трудно "вярващите" да проумеят, че вярата е въпрос на лична нагласа и светоусещане и не се нуждае от показност? И коранът, и библията учат вярващите на скромност, премереност в облеклото и маниерите, кому е нужна тази показност и лицемерие с религ.символи? Богът е в теб, независимо дали на врата носиш 105 кръста или нито 1.

25

Анонимен

преди 13 години

ЕС антихристов съюз.

24

Enesay

преди 13 години

Когато за мюсюлманите се забраниха ислямските символи всеки в Европа подкрепваше забраната. Но когато същата забрана докосна християните интереса заклати феса на християните. Вече трябва да се разбере че със забрани нищо хубаво не става. От друга страна и на хората които не са християни не трябва да се оказва натиск да учат пред кръст. И натиска е зло колкото забраната.