147

Анонимен

преди 14 години

88888, Да, за местата за разхождане на кучета си прав. Общината трябва да разреши разхождането на определени места, но извън тях трябва да ви глобява поне 10-15 пъти по строго. Истината е, че дори да има места за разхождане на кучета, ако няма строг контрол българинът ще си прави каквото си иска.

146

До 88888

преди 14 години

88888. Това не "Искрено и лично" , мен :) Не ни интересува израстването ти в личен план. Тук си говорим за ред и за отсъствието му в държавата ни. Ред... това е всичко.

145

Неадекватни глоби!

преди 14 години

Еми на това му викам имитация на действие тези глоби да не са по 20 стотинки еее недейте така бе общинари заспали по добре въобще не си правете труда !!! След такава глоба сигурно сте станали за смях сред собствениците не бих се учудил утре пак да са в нарушение с приготвени 20ст. в джоба за да си платят глобата!

144

55

преди 14 години

на 30 нередовни - общо 280 лв глоби! - ха хаха, смешна работа /по 9лв на човек/. софиянци ще си платят глобата и пак ще си водят бъхльовците :)))

143

Въпрос на култура

преди 14 години

За да има някакъв ред кучелюбците трябва да си плащат данъците /или таксите/ за домашните любимци. Да си носят квитанциите, когато ги извеждат навън. Да бъдат глобявани ако не са си платили данъка. Отделно, че той ще скочи в пъти от догодина. Също да се отучат да превръщат детските площадки, тревните площи, алеите и тротоарите в кучешки тоалетни. Защото *** не се изхождат там. Те ходят някъде по храсталаците.Трябва да се измисли ефикасно и просто средство за почистване.

142

88888

преди 14 години

На мен не ми е известно общината да е определила терени за разходка на кучетата, а това трябва да се направи преди да се глобяват хората. Явно общината гледа да създава проблемите, за да може да глобява - както е например с паркирането. Разрешиха презастрояване и сега ни глобяват като паркираме. Синята зона е също един вид глоба.

141

Krasi

преди 14 години

Проблема нямаше да е проблем ако хората гледащи кучета си ги гледаха правилно и не ги изоставяха. Уличните кучета не са нищо друго освен бивши домашни. Сега точно тези хора, които са виновни за проблема, с цялото си безочие и наглост казват, че държавата и хората, които искат спокойствие и чистота, са виновни, тъй като искат да решат проблема нехумамнно. Явно да изоставиш куче е по-хуманно. Ок, гледайте си кучетата ама им чистете и им слагайте наморници, не сме длъжни да им газим изпражненията.

140

kotka

преди 14 години

Не е ли по-добре да организират хайка против това кучета да ползват парковете?!

139

bez

преди 14 години

Dobre kazano!

138

88888

преди 14 години

.... Видях и противопоставянето на собственiците едни на други - собствениците на котки, срещу тези на кучета, собствениците на дребни кучета срещу на едрите и т.н. Истината е, че трябва да се обединим и да се противопоставим на мафията в общината, която ни насъсква едни срещу други, за да си въртят на спокойствие далаверите.

137

Прах в очите

преди 14 години

Всичката мара втасала, че взела да се занимава с домашните любимци. Що не си видите джунглата сред хората, убийци и крадци се разхождат на свобода - за тях закони няма, заяли се с домашните животинки. Абе да ви го..........

136

88888

преди 14 години

Аз съм бил в повечето ситуации, за които тук се коментира. Първо не бях имал куче или котка и ме беше страх от тях, както ги е страх тези дето все пишат тук за избиване. После си взех котка, а малко след това и сравнително голямо куче. Нещата много се промениха, първо спрях да се страхувам от животните, спрях и да боледувам, ежедневните разходки го направиха. Разбрах и много неща, за които кучемразците никога няма и да се замислят, запознах се с много на брой нови хора, .....

135

СМетка

преди 14 години

Това прави по-малко от 2,80 лева/кучкар!Пожелавам по-богат урожай: пробвайте и в Северния парк (кв. Надежда-Връбница)

134

биг брадър

преди 14 години

Ами тия кучета-помиари от парламента къде 20г.си правят каквото си искат със народа ни,тях кога ще ги прочистите,инак тея акций са смешни и жалки,ужким имаме зоо-полиция приюти и ветеринарни звена,а 20г.не могат да решат проблеми като бездомни кучета и котки,защото някой има интерес да ги има тези неуредици във цялата ни страна,ама кой ли е този някой!

133

Варна

преди 14 години

В морската градина на алеята за майки и деца винаги има ДОМАШНИ кучета - кой ги санкционира?! Вчера на площадката зад кукления театър уличен пес се беше излегнал под пързалката и нападаше всеки минувач - кой го санкционира?! Къде са защитниците на човешките права да се изправят срещу тези на кучешките! Иде ми на всеки пес по едно вскусно парче месо да раздам, с много вкусна подправка!

132

аз

преди 14 години

Нещо не разбилам, глобяват собственици на кучета бла бла бла... А бездомните ***, които се разкарват в центъра на София на най-скъпата търговка улица в България бул. Витоша? Кой е отговорен за тях? Общината. В този ред на мисли кой ще тлоби Общината да такова безоттоворно отношение? Ако бях на мястото на глобените собственици щях да обжалвам глобите. Това е държавата на ***!

131

Анонимен

преди 14 години

Време е да подготвим салама с отрова за плъхове и като видим куче без каишка и намордник, подхвърляме му едно парченце саламче и готово.Това е начина да се отървем от песовете, защото явно държавата не може да се справи, трябва населението да се включи.

130

Анонимен

преди 14 години

Крайно време беше. Нямам нищо против хората, които си гледат кучета и си чистят след тях, ама разни *** да ми *** по парковете не си е работа. Аз имам котки и си ги гледам в къщи не съм ги пуснал да *** пред блока, всеки да си носи лопатка и пликчета и да си чисти след любимеца, защото после децата ни стъпват по *** в градинките.

129

Нина

преди 14 години

Като застреляш всеки уличен пес, ще накараш ли собствениците да си държат любимците на каишка и с намордник? Или ще ги спреш да ги разхождат там, където детето ти играе? Както казах не всички собственици на кучета са такива, но до болка е позната ситуацията млад мъж с татуировки и 5-6 ланеца разхожда питбул или ротвайлер или нещо още по-голямо и злобно без да го е грижа за минаващите хора. Как ще се справиш с такива? Що не теглиш куршум на един такъв?

128

Анонимен

преди 14 години

опитах, не успях да ги осъдя! за сметка на това от работата ми намалиха заплатата за месеца, защото бях закъснял за важна среща, понеже точно тази сутрин уличните песове, "живеещи" пред входа ме нахапаха, без видима причина! това се случи преди година, а те все още си "живеят" там, въпреки молбите, оплакванията до "екоравновесие" и кво ли не още!!! СРАМ!