59

yann@mail.bg

преди 14 години

Къде ги видя тези заведения в европа, където пушачите излизат на улицата?!?50 го е казал добре. Въпрос на личен избор на собственика на заведение е да реши дали ще се пуши или не, а после е Ваш избор дали да влезете или не. Цялата ви омраза идва от там, че в по-добрите или по-посещаваните заведения се пуши, а вас това ви дразни. Ами не влизайте в такива заведения. Просто е.

58

Анонимен

преди 14 години

Пич,какво ми говориш за 50 лв месечно,аз без да пуша държавата ми прибира по 1000 лв всеки месец

57

andros

преди 14 години

Страшна логика имат политиците. Ами защо не започнат една война да подпомогнат оръжейното производство? Нека погледнат една статистика от Европа с колко са намалели пушачите след забраните и с колко са намелели здравните разходи. За пореден път се убеждавам, че най-големите *** стават политици.

56

Хмм

преди 14 години

До "нахалните пушачи" и всички останали невежи. Никотиновата зависимост няма нищо общо със зависимостта към марихуаната, това първо. Второ всеки сам решава за себе си дали да пуши или не, така, че въобще не се опитвайте да слагате етикети на пушачите.. замислете се вашите близки.. никой от тях ли не пуши!?

55

някой

преди 14 години

не мисля, че пушенето е национален проблем! Има много други и далеч по-сериозни теми за обсъждане и коментиране! Например съдбата на стотиците изоставени дечица и тези, с които са се гаврили, както всички вие знаете от новините. И като казвам дечица, имам предвид БЪЛГАРЧЕТА. Що се отнася до пушенето-всеки има право да разполага със себе си както му харесва. Къде е иначе свободата!?!

54

Nobody

преди 14 години

Тебе да не те заключват 3 пъти на ден някъде с цел регулярно опушване? Едва ли... А иначе не си прав/а/ - държавата не само, че има защо да насърчава наркотичните зависимости, ами никога няма да забрани и тютюна, щот сега бюджетът е зле, ама без акциза от горивата, алкохола и цигарите бюджет просто няма да има.

53

гражданин

преди 14 години

много хубава статия, браво дневник!искаме си закона!

52

нахалните пушачи

преди 14 години

като искат да се тровят и да умират, това си е тяхна работа. но да не тровят с нахалството си и останалите. няма по-голямо нахалство от това на пушачите. трябва да им направят и тук по една стъклена клетка, където да пушат, както е летище хийтроу (там само някакви *** от третия свят се навират да пушат) - да се видят какви са опитни свинчета. никотиновата зависимост е същата като от марихуана, например. така че няма защо държавата да насърчава наркотичните зависимости.

51

Анонимен

преди 14 години

Пушенето в България стана национален проблем и всякакви мерки пза ограниаване на пушенето са оправдани. Кое е по-важно - здарвето на хората или мераците на пушачите?

50

с.

преди 14 години

Ами и аз мисля че с лансирането на подобни спорове и дискусии в обществото наистина се цели отвличане на вниманието от важните неща и разделянето на хората на лагери за да не са единни!Чак толкова важно ли е дали ще се пуши по кръчмите или не!?Кризата върлува!Хората остават без работа!Проблемите се трупат!Банките безчинстват!А ние се занимаваме с цигари!Ние сме малък,но много *** народ!Факт!

49

Анонимен

преди 14 години

Няма по-нагло племе от пушачите!

48

neron

преди 14 години

ti mai si bil vuv viena predi 5 i pove4e godini ,jiveesh s 5 i pove4e godini nazad

47

KOLEV

преди 14 години

KATO VSQKA AFRIKANSKA I *** DURJAVA SHTE IMAME I AFRIKANSKI ZAKONI ,EVOPRA E NA SVETLINI GODINI NAPRED OT BULGARIA I AZ IBRAX DA JIVEQ NORMALNO TAM A NE V BULGARISTAN,I NE MISLIA DA SE PRIBZIRAM MAI BULGARIN ZVY4I TUPO I GADNO.BULGARIA E KRASIVA KATO DURJAVA .NO KATO DURJAVNOST E *** I NYLA

46

...

преди 14 години

Както казах няма нищо общо с интересите на народа здравето и т.н. идеята да се зимат пари от простия пушач. Незнам дали някой си е правил сметка но цигарите на един средностатистически пушач на годишна база се равняват на една екскурзия до Париж например :)) И още нещо цената на самата кутия цигари е е не повече от 50 ст. сметнете къде отиват другите парички :)))

45

Анонимен

преди 14 години

Авторът на статията пее любимият рефрен на Станишев " Всичко е пи ар, всичко цели да се скрият истинските проблеми".А всъщност отмяната на този иначе не лош, но напълно ненужен в момента а и неприложим закон си е доста необходимо нещо, и надали е пи ар, но важното е да се обясни как правителството не прави нищо, арестува някакви натопени невинни "Нагли" и бивши барети само и само да избяга от същинските проблеми.

44

NERON

преди 14 години

GERB/Гражданите за европейско развитие на България / KOE MY E EVROPESKOTO NA OTMQNATA NA ZAKONA ZA ZABRANA NA PU6ENETO NA OBSHTESTVENI MESETA? KOITO E PUSHA4 IZLIZA PRED ZAVEDENITO I SI PU6I TAKA E V EVROPA ! A NE DA SE YMIRI6E6 NA CIGARI V KRU4MITE I DA SE NADISHASH NA OTROVI .GERB-SA DOLNOPROBNI LUCJI I EDVALI 6TE IMAT VTORI MANDAT NQMA DA IM GO DADEM

43

Ива

преди 14 години

Просто нямам думи, трябва да направим нещо

42

до 10

преди 14 години

За какво си харча парите си е моя работа. Познавам много "мръсни, гадни и долни" хора, които се къпят веднъж в седмицата, четката за зъби е ненужен аксесоар, къщите им са кочини. Имам приятелка непушач, която има три операции, вкл. онкологична. Осигурявам се на доста солидна заплата, а и слава Богу последните 10 години не ми се е налагало да се лекувам. Върша повече работа от колежката си, която не пуши, но пък цял ден скубе вежди и пили нокти. А и що не се скриеш?

41

Петър

преди 14 години

Само 1 въпрос имам, като ходите в чужбина където е забранено пушенето на ТУРИЗЪМ, как не пушите или поне пушите с пъти по-малко, а тук не можете?? Интересно ми е простоАз съм свикнал с дима, но в някои заведения не се търпи, като недоволстват собствениците на кафетата, поне да си направят вентилация, в крайна сметка пък не всеки обича да диша цигарен дим, включително и за пушачите говоря :)

40

Знаещ

преди 14 години

Тази забрана в турция се опитват да я наложат от 1997 година, и едва през лятото на 2009 успяха да я наложат, за сведение. Значи при нас се очаква 2029 да стане.