66

Анонимен

преди 4 месеца

В коментарите се виждат 2 основни типа хора. Тотално оскотели и модерни и заможни. Поддръжка на къща?! Какво има да й се поддържа, ако е застрахована?! Нищо. Всичко плаща застрахователят. като собственик на 4 реновирани къщи говоря. Скъпо отопление? Хора, ЕС дава 15к безвъзмездно финансиране за ФЕЦ и 5к за топла вода. Отоплението на 300м2 енергийно ефективна къща ми струва БЕЗ ФЕЦ 190лв. на месец, с него- 0-50лв.. За сравнение- ново строителство пак мое 160м2 под 200лв. не падам на климатици.

65

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 70, глупости. Колегите ми масово сами си правят ремонти и редизайн на къщите. И ВиК, и ел.... и каквото се сетиш. Дори покрив и изолация. Един започна и плочките в баните си! Пари имаме, но не сме длъжни да ги даваме на алкохолизирани самозабравили се псведо-майстори!

64

Анонимен

преди 4 месеца

хората с добри финансови възможности няма да сменят апартамента, а ще купят И къща, ако толкова им трябва

63

До Анонимен 58

преди 4 месеца

"Гледам, коментира се как изглеждала къщата на снимката. Ами най-ценното..." - - Къщата се обсъжда в контекста, че тя няма нищо общо със заглавието, т.к. е далеч от понятието "луксозна". Окачествена по този начин е смешно. Такива статии и заглавия тук редовно се изтърсват с цел реклама на бизнеса с недвижими имоти, който тотално запада. Някакви гразни блокове и квартали и на фона на тези бидонвили - едни уникални цени, като за къщи в Португалия по крайбрежието. Трагедия.

62

Анонимен

преди 4 месеца

Капаците на покрива поне са измазани и фасадата. Поддържа си я криво ляво колибата.

61

Анонимен

преди 4 месеца

Много истина има в статията. Точно това направихме преди по-малко от година. Излязохме от големия град. Взехме си къщурка и сега си я правим по наш вкус. Солари, интелект, изолация..... Тишина, място за паркиране... градинка... яки съседи. Животът е много по-добър и качествен. Най-якото беше, че всичко това стана без брокери :) Вземате си един добър адвокат и всичко си се случва.

60

Анонимен

преди 4 месеца

"Покрай всички тези локдауни масово всичко живо работи дистанционно. Ако полага квалифициран труд, разбира се." - стига с тоя "квалифициран труд" всички родени след 90та сме минали през 2-3 западни фирми я с хардуерна, у със софтуерна поддръжка/разработка, ама като дойде момента да си налепим плочки или пребоядисаме хола почва охкане-вайкане и търсим "неквалифицирания труд". Труда си е труд и днес физическия е много по-квалифициран от виртуалния генериращ десетките хиляди неизползваеми джаджи.

59

Анонимен

преди 4 месеца

Да сменят и купуват, каквото си искат. Да работят по 24 часа и да са мнооогооо успели щом им е кеф. Мен тия неща не ме вълнуват. Трябват ми за ракиика, салата и месо. Другото е спокойствие и мързел. Чувствам се чудесно. Пътувам с влак, когато ми се пътува. Хората са различни, на едни все не им стига, на други им е все едно. Това е многообразието.

58

Анонимен

преди 4 месеца

Наследих 2 къщи и мога да ви кажа, че поддръжката само на едната е много повече труд и пари, отколкото поддръжка на 3'стаен апартамент.

57

Анонимен

преди 4 месеца

Всички имоти, които съм купил и съм продал са били БЕЗ брокер мухахахах, хиляди евро които не са влезли в джобчетата на смешни нищоправчета. Звънят по телефона, пращат мейли, квичатт на умряло, но стотинка няма да видят мухахаха.

56

Анонимен

преди 4 месеца

Това на снимката ли е луксозната къща?

55

stan

преди 4 месеца

До 50. Който не е живял в къща той не знае, що за утрепия е да я поддържа в ред. А и е МНОГО по скъпо за отопление

54

пияница мистик

преди 4 месеца

Прочетох цялата статия внимателно и всъщност разбрах, че каквото и да избереш да си купиш, цените са доста високи :))) Ей, вярно аз хванах последния влак 2017 година. Тогава за по 150 хилки си купих 2 апартамента, тухлени, двустайни по 67 квадрата в широк център. И те бяха инвестиция, за отдаване под наем. Аз избрах да си живея в кооперация с двор на 4 етажа в центъра. Ама в такава селска къща не бих живял. Всеки може да влезе през нощта и да те заколи и СОТ няма да те спаси. Трябва да се блиндираш като в затвор

53

Анонимен

преди 4 месеца

Дрънкате общи приказки.Имало голямо търсене. Някакви полуготови се продават по 250-300-400х евро в някакви пропаднали села в Софийско.Това не може и няма да завърши добре.Къщи в измислени комплекси,редови,наблъскани на калкан една до друга са 600,700 х евро.Тоя народ ошашаве.

52

Анонимен

преди 4 месеца

до 54 като казах райграс и рози имах предвид че повечето богаташи сеят един път дръвчета и храсти и не се занимават всяка година да реголват двора за да сеят всяка година зеленчуци и плодове. Ако ти е хоби да сееш, ако обичаш да сееш едногодишни зеленчуци това е друг въпрос. Не го правиш за да спестиш пари, а заради хобито.

51

Анонимен

преди 4 месеца

"които да плащаш за поддръжка на къщата и най-вече двора, тогава е валидно следното - "къща(с двор) - цял живот работа" - това е старо мислене пич. Имам декар и половина двор, сложих си разпръсквачи и капково напояване и направих градина по NO TILL метод. Никакво копане/оране, поливането автоматично, веднъж на 2 седмици махам тревичките за 3-4 часа и дотам. Имам си 1 съсед момче 15-16 годишно, мераклия, давам му 1/4 от цялата продукция той ми я събира и подготвя за зимата. Пробвай - лесно е.

50

Анонимен

преди 4 месеца

Големи фантазии излизат изпод клавитурите

49

Анонимен

преди 4 месеца

Първо "умна" къща можеш да направиш почнти за без пари, второ, който е умен няма да пита брокер за "умна" къща, или поне не някой който работи в ИТ сфера. Мега тъпотии в тая статия, сигурно брокер я е писал.

48

Анонимен

преди 4 месеца

Гледам, коментира се как изглеждала къщата на снимката. Ами най-ценното на къщата е, че нямаш общи стени и инсталации със съседите и имаш двор, каквото и да е състоянието и размерът на къщата. А за поддръжката - дворът може да е и малък, не е нужно да го обикаляте с трактор...

47

Анонимен

преди 4 месеца

Нека си търсят хората