150

Пурко

преди 1 месец

Тези останки да си останат в Кобург.Все едно в дома на обесения да окачиш въжето на стената и всеки ден да го гледаш.

149

Мда

преди 1 месец

На фамилията Сакскобургготски трябва да бъде забранено въобще да стъпва в България,камо ли нещо повече!Да не говорим за имоти и прочее.

148

gergana

преди 1 месец

БРАВО НА АВТОРА !

147

пък после ще видим

преди 1 месец

Щом толкова драпат ,да го докарат,няма проблем!!!

146

Анонимен

преди 1 месец

Тука става въпрос за погребение,не за исторически диспут! И не си ти този,който решава кой има място на гробището!

145

ейиии

преди 1 месец

Това по форумите пълно с едеоти!Айдеее,кон ви бръз...

144

Тачо

преди 1 месец

Кобургският вампир и вещицата Климентина са подготвяли идването му в България много преди да подшушнат на Стамболов за него.Цялата аристократична клика е една мрежа която в момента е облечена в костюми дърпа конците в Брюксел.Ферди лисунгера,Невестулката Борис и лалугера Симчо са една.от най-големите трагедии на България.Само Сандро е бил.що годе читав и в един момент се осъзнава и найстина работи за България.

143

Анонимен

преди 1 месец

Българите са изпратили делегация във Виена за да търсят цар за България! Кафенето където са си провеждали разговорите още го има! Не е бил натрапен от никого,това са намерили и това са довели! Решението е било от Народно събрание взето!!! А добър или лош,историците вече са написали каквото трябва! Цар Симеон има право да погребе останките на дядо си в семейната крипта без дискусии!

142

Анонимен

преди 1 месец

само дето съм гледал и чел достатъчно, за да знам че цялото народно събрание охотно гласува влизане в междусъюзническата война, а когато нещата се прецакват, изкарват единствено царя виновен. да, той е носил вина, но далеч не е само негова. същата история се случи втората световна война, както и накрая пак същите некадърни депутати си измиха ръцете с тодор живков. сякаш само той е бил цялата държава. от край време 'функционираме' така и после се чудим, защо ядем шамарите.

141

Колко българска

преди 1 месец

младеж прокуди от България Фердинанд бе иzмет, а колко българска интелигенция изби Фердинанд ? Кой територии е изгубил, а Русия отне ли ни С.Добруджа в полза на Румъния по Санстефанския мирен договор това забравихте ли го червена sган ?

140

До 148

преди 1 месец

Загинали са заради болните амбиции на твоя цар, а не за Отечеството!

139

Анонимен

преди 1 месец

До Фют Това 31 години ли са мен, мейби не съм добре с алгебрата... :))) Фердинанд е един вид недоказан княз тогава, управлява действително само няколко години, после е нещо като саксия :)))

138

Анонимен

преди 1 месец

Е какво като са загинали!? Не само те! Загинали са за царя и отечеството! На война е така! Трябва ли да отречем Самуил защото е изгубил армията си в война с ромеите?

137

До 143

преди 1 месец

А ти какво смяташ, че ако не е бил Фердинанд, а друг, България е щяла да просперира воглаве с дядо ти, докато останалата цяла Европа е хвърлена в Голямата война? Ама че наивници.

136

Анонимен

преди 1 месец

Кви са тия глупости, защо да нямат място ,пак ли някоя тротинетка нещо не и харесва.

135

без упойка

преди 1 месец

Че македония нямаше да я вземем и без 16 юни, нямаше, но щяхме да запазим беломорието и Добруджа поне.Фердинанд беше чужд агент и на заповеди от Берлин, който му заповяда 16 юни.Така опразнихме източна Тракия, за да настъпи Турция и да поднови съюза с Берлин, иначе отиваха към Лондон.Били сме пешка за голямата игра тогава, а Фердинанд е просто изпълнител на Берлин на служба в София.Така и си заминава:Моята мисия на БАЛКАНИТЕ ПРИКЛЮЧИ.

134

Кан

преди 1 месец

Всеки един народ особено хилядолетен , като нашия. Трябва да живее с победите и с пораженията си. Всички тези събития са свързани с определени личности. Тази статия е грозна, едностранна и има една цел да сее разделени по нови признаци във вече разделеният ни народ! Срамота за българската журналистика, която не подбира това е обида за паметта на тези личности. А авторът на това е мародерр

133

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 121 Каква изкуствена дискусия бе,хапльо!Моите и двама прадядовци загиват в тия войни!А в нашето село половината деца стават сираци,заради този сбъркан евреин!Ти изобщо мислиш ли като пишеш?Те са ми казвали какво е да си сирак,и да пасеш конете с комат хляб и глава лук в торбичката цял ден!Ей,направо се вбесявам като чета щуротиите ви!!!

132

До Фют

преди 1 месец

Не е важно колко години е управлявал монарха, важното е как е управлявал България!

131

Анонимен

преди 1 месец

Не е бил само царят виновен! Споделена е вината! Такъв ни е бил манталитета и е липсвала зряла буржоазия с капитали! Тук капитали не е имало, само земеделие и дребна индустрия и едно главозамайване от това, че сме били най- многобройния народ. Слаба дипломация, силна корупция и прочие слабости на забавената модернизация и откъсването от османските пазари. Ако само царят е виновен- това е измама за нас!