53

Не ми е ясно

преди 1 месец

Защо търговията между отделните държави трябва да минава през долара, а не директно между валутите на търгуващите държави. Това демократично ли е?

52

Анонимен

преди 1 месец

Спокойно, след следващата по-сериозна война, СPAЩ ще използват рублата за официална валута.

51

История даге

преди 1 месец

Златото и среброто са били хартийките преди векове. Истинските "пари" са зърното-храната. Златото е измислено като чек за притежание на зърно . Даваш на съхранение 2 тона зърно и ти дават неколко монетки с , кото може да си го вземеш обратно после. Дали складираш хратийки или злато същата работа . Стига печатането на хартийките да не е в ръцете на Шарлатани -убили царя или президента. Инфлацията е грабеж по шарлатански- с финес , без преки жертви и кръв по ръцете.

50

Чудя се

преди 1 месец

Защо една демократична държава налага силово и със санкции валутата си без покритие и гаранции на целия свят, а друга "демократична" псевдодържава в югоизточна Европа се отказва от валутата си за да приеме чужда без да се допита до населението.

49

Архиваря

преди 1 месец

Хахах, копейки, искам да ви кажа, че съм хомосексуалист и се гордея с това! Даже е много вероятно да си сменя пола, което ще ме издигне на съвсем друго ниво! А вие в блатная ще си живеете в 20ти век без ни един гей-парад. Деграданти.

48

Две могили

преди 1 месец

голямо партньорско отношение, няма що!

47

До 50

преди 1 месец

Не! Тези които оцелеят ще ползват златни и сребърни монети защото това единствените честни истински пари. Всичко останало е фалшификат еврейска банкова измама.

46

Груйо Михалов

преди 1 месец

След третата световна война ще ползваме мидички за пари и тояги за оръжия.

45

Математик Алкохолик

преди 1 месец

С Либия и Ирак беше лесно, но с Китай ,Русия и Индия ще има проблем над 3 милярда население и над 7000 ядрени оръжия...

44

Архиваря

преди 1 месец

Хахах, копейки, да си представим че живеехте в Древността, да кажем по времето на Римската империя, какво бихте предпочели да получавате като заплащане за труда ви - А) римски монети (римската парична единица е сестерция) или Б) кости и дрънкулки, с каквито са търгували варварите?!? Предполагам дори вие можете да направите аналогията с днешните времена - кое е сестерцията, и кое са костите и дрънкулките...

43

Анонимен

преди 1 месец

По целия свят можеш да си купиш каквото поискаш с долари (в повечето случаи даже не е нужно да ги обменяш)! Същевременно, извън Русия, никъде нищо не можеш да си купиш с рубли! Само от тая гледна точка, всякакви по-нататъшни разсъждения са излишни

42

Анонимен

преди 1 месец

Само златото е пари и среброто е пари. Всичко останало е кредит!

41

Архиваря

преди 1 месец

Копейкаджии, винаги съм се чудил как можеш да слагаш минус на ФАКТ, ама както и да е - аз пиша истината точно за да ви боли, така че вашето неодобрение може само да ме радва! Не мога да не ви попитам - вие бихте ли приели да ви плащат в рупии за тpoленето, или държите на левовете и еврото???

40

Анонимен

преди 1 месец

Тирания и диктатура са слаби понятия за американските действия. Трябва час по-скоро светът да се освободи от хватката на Вашингтон.

39

радо шишарката

преди 1 месец

USA=ВИС-2 нищо ново под слънцето в световен мащаб ви разиграват мутренските времена през 90-те в Мочината ни...преди стотици години хората са били по умни и са им казвали търговски войни сега им викат световни!

38

Анонимен

преди 1 месец

До 39, 71-годишния дъртак без бъдеще Путин, говорил че нещо друго е одъртяло, така ли??? ХАХАХАХАХА

37

Анонимен

преди 1 месец

Е кво да ги правим тия долари, да ги лепим по стената вместо зелени тапети ли!? Насила искат всички да си сложим зелени тапети!!!

36

Архиваря

преди 1 месец

Копейкаджии, да не стане като с рупиите??? Припомням - в началото на войната, след Западните санкции, за да отмъстят на САЩ, от Кремъл решиха да продават на Индия петрол срещу плащане в рупии! В последствие обаче, се оказа че няма какво да ги правят, защото освен в Индия, никъде нищо не можеш да си купиш с рупии! В крайна сметка се оказа че Русия е подарила на Индия петрол срещу хартийки! ХАХАХАХАХ

35

Анонимен

преди 1 месец

Спрете да ги рисувате тея салфетки, че вече нищо не струват!

34

Анонимен

преди 1 месец

Тия все държат да наказват. Това е то да си арогантен шовинист, мислещ, че е над останалите хора. Фашизъм чиста вода.