94

Анонимен

преди 3 месеца

До Боби Историята е унищожиха русофилите и това унищожение започна още по времето на Стефан Стамболов. Заклаха и Стамболов за да си прокарат всички русофилски лъжи които и до днес изучават децата ни.

93

до 96

преди 3 месеца

До Анонимен,ами пав си,нали знаеш фразата,че патриотизма е последното убежище на некадърника,а българите са точно такива,единственото,което им се отдава е краденето,в коя друга страна ще крадат така необеспокоявани,затова са патриоти,навсякъде по света ще умрат от глад за два дни,а тук дерибействат на воля,плащат им се безбожни заплати и пенсии без да си мръднат пръста,как да не си патриот,когато всичко ти пада от небето

92

Закривай окрайна!

преди 3 месеца

И няма да има жертви!

91

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 85 По идддиотско нещо не бях чувал. Сърбия и Румъния били освободени през руско турската война. Интересно как Легия Раковски си е живяла необезпокоявана от турцигте в турска Сърбия и хъшовете са си живеели живота в турска Румъния. Ей това са ви познанията на Българската история. А най-лошото е че подобни иддддиоти пишат и днешните учебници по история.

90

Анонимен

преди 3 месеца

Документите си говорят достатъчно ясно, Санстефанския гоговор предвижда България, на Берлинският конгрес западняците я разделят, всеки знае защо. Честит празник и не се борете само с думи. Този който плеска тук опорки му трябва и физическо наказание, за да проумее че с измишльотини по поръчка от америка не се променя фактология. Помислил се за капитан америка и плеска ли плеска.

89

до четете копейки

преди 3 месеца

""""Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели"""""" --------------- Дребен Центаджия!!!!, не ме интересува какви "Интереси" е преследвала Царска Русия, Факта, че единствено Русия се вдигна и освободи Бг след Клането, което устроиха турците след Априлското въстание е неоспорим, докато "цивилизована" Европа само гледаше отстрани, а някои държави дори се опитаха открито да й попречат! А, ся ми кажи, Какви интереси преследва Кравефермата в Бг????

88

Анонимен

преди 3 месеца

До до видинлиикаАбсолютно прав сте. Успели сме да се съхраним през вековете. Сега е съвсем осезателно. Искат да ни отнемат духовността, след което и вярата, без които сме напълно обезличени. Тенденцията е ясна. В прав текст го е заявил и министъра на войната, да се изкорени всичко историческо в учебниците. Какво повече да говорим.

87

Анонимен

преди 3 месеца

Денят, в който чужди империи са се споразумели за нещо, не може да е празник, още помалко национален.

86

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 92 - кви опасения бе, копейка, цитатите са след войната бе, двойкар.

85

Анонимен

преди 3 месеца

88 напротив, ваденето от контекста на цитатите и тълкуването им по друг начин се нарича или пропаганда или подмяна или спуснати глупости. Факта е че Русия води война с османлиите, факта е че създава Трета Българска Държава. Ама че някой имал опасения не променя фактологията.

84

астраханска чума

преди 3 месеца

"Изборите вървели редовно. [...] После се задава скрита тълпа подкупени македонци, която хайдушки напада и почва да убива. И авторът на тия тълпи руската дипломация после пише ноти до силите, че изборите станали с терор и насилие! Подлост, гнусота! Подкупената руска преса издаде глас на небивало тържество. Ликува и се радва тя животински, че ще потече из България кръв! О, братя искариотски! Вие сте Астраханска чума в нашето отечество!" - Захари Стоянов, Русе, 6.Х.1886 г.

83

Анонимен

преди 3 месеца

Империите никъде и никога не освобождават, обратно, те поробват или поставят под зависимост.

82

Анонимен

преди 3 месеца

Документите си говорят достатъчно ясно, Санстефанския гоговор предвижда България, на Берлинският конгрес западняците я разделят, всеки знае защо.

81

Анонимен

преди 3 месеца

Много е яко как копейките наричат цитатите от възрожденците Ботев, Каравелов, Раковски, Стоянов и т.н. "спуснати глупости", а после самите те бълват съчинения, които се откриват само в профила на руското посолство... На това в психологията му се вика проекция - да приписваш собствените си недостатъци на останалите хора. Затова и за копейките светът е черен - просто не спират да се гледат в огледалото.

80

Анонимен

преди 3 месеца

Копейки, рано или късно истината за подлостта но Русия в нашата история ще лъсне, колкото и да ни повтаряте московските лъжи за лошите западняци и добрите руснаци. Ведяхме цялата доброта на руснаците в Украйна.

79

България

преди 3 месеца

В определен смисъл е османска държава, ако приемем, че родът Дуло на Аспарух е бил братовчед на рода Кая, наследник на който е Осман. Не е ясно кой от кого е откраднал родовата им дамга, iYi.

78

Анонимен

преди 3 месеца

Руско турската война освобождава и Сърбия и Румъния. И тях ли са "завладели" руснаците? Опорките на подмяната трябва да са подсъдни.

77

Счетовод

преди 3 месеца

Все още Ганчовитса вярва, че пияният солдат, запътил се да търси излаз на Бяло море и се отбил в дома и да се наяде, напие и наеббе, е дошъл да я спасява от някакво си робство. И за сравнение - по време на турското робство българинът плаща средно около 2-3% данък, приравнен към днешните стандарти. Днес под еврейско робство плаща между 40 и 60% данъци в зависимост от дохода си.

76

Анонимен

преди 3 месеца

"България не съществува! Който и да излезе победител в тази война, българското царство няма да съществува. За Русия България вече не съществува." - Московски славянски комитет, ръководен от кмета на Москва Н.И.Гучко, 25.09.1915 г.

75

Анонимен

преди 3 месеца

До За опоркаджията Документите байчо говорят точно обратното. Русия се е запънала като магаре на лед в никакъв случай да не се даде независимост на българската държава и е подкукоросала и Турция да иска част от България итака се стига до разделението на България по изличното настояване на московския цар "освободител". В противен случай Русия е губела всякакво влияние на Балканите което са искали западните държави. От тука произтичат и московските опашати лъжи как великите сили не искали българс