535

Анонимен

преди 5 месеца

Артемовско направление. На северния фланг битката продължава в Богдановка и околностите, както и при Хромово и Ивановски (Червен). Отчитат се някои успехи на ВС на РФ, но напредъкът е скромен, така че ЛБС не се е променила. На южния фланг на Артемовск боевете не спират нито за секунда в района на Клещеевка, където руските бойци атакуват позиции на зомбитата на височините на запад и северозапад от селото. Има боеве по-на юг, близо до Андреевка, но оттам отдавна няма новини. Вероятно ЛБС също не се е променил там.

534

Анонимен

преди 5 месеца

Лиманско направление. В района на Торския подстъп ВС на РФ се опитва да изтласка зомбитата от позициите им в района на селищата Терни и Ямполовка. Зомбитата, въпреки последните неуспехи и загуба на позиции, продължават да оказват яростна съпротива и периодично атакуват. Продължават ожесточените боеве в Кременските гори. ВС на РФ настъпват в източната част. Те атакуват Белогоровка от север и изток. Постигнати са успехи, но щурмът на селището все още не е започнал - сега руските бойци изтласкват зомбитата от позиции около Белогоровка. Зомбакнацистишена все пак не седи със скръстени ръце и контра

533

Анонимен

преди 5 месеца

До Погребаха.....Интересно отначало по името помислих че е руснак. Те нали преди всичко украинците избиваха доста руски генерали пък той с това типично руско име се оказа че дори е от Лвов. Е , бог да го прости боже пази.

532

Анонимен

преди 5 месеца

Купянско направление. В северната част на Купянския сектор ВС на РФ продължават да водят ожесточени боеве района на Синковка и Петропавловка. В югоизточната част, след превземането на Крахмалное, руските витязи продължават да атакуват позициите на зомбитата на киевският наркокартел в близост до съседните селища Берестовое и Табаевка. Зомбираната по натовски стандарт биомаса се опитва да си върне Крахмалное, атакувайки от Песчани. Освен това ВС на РФ нанасят удари по зомбакнацистишени и техните складове в Купянск.

531

Анонимен

преди 5 месеца

В района на Кременная руските бойци ликвидираха нацист от "Азов", който преди това беше в плен. В района на Кременная руските бойци ликвидираха нациста от Азов, който преди това беше в плен, Михаил Жарков. Той участва в отбраната на Азовстал и е ранен по време на обстрела на колонията в Еленовка.

530

Анонимен

преди 5 месеца

***: Американски наемник обвини бившите си колеги, че екзекутират ранените и убиват дори членове на въоръжените сили на Украйна. Бенджамин Рийд говори за наемниците от компанията The Chosen с командир Райън О'Лиъри, като ги обвинява, че редовно стрелят по ранените и убиват дори военни от украинските въоръжени сили, които не могат да бъдат разграничени от руските бойци. Боецът започна да получава заплахи, избяга в САЩ и реши да разкаже истината за бившите си съучастници.

529

3

преди 5 месеца

Гонсало Лира, когото СБУ изгни в украински затвор.

528

2

преди 5 месеца

президент, а самият Зеленски никога няма да се откаже от властта доброволно. "Много е трудно да се откажеш от абсолютната власт, дори ако този абсолютизъм е илюзия. Слабото място на Зеленски е буквално пристрастяването към наркотиците към любовта на публиката, обществото, съчетано с пълна неспособност да се отговори адекватно на критиките", каза Шустър. Журналистът преди това пътува до Украйна, но издаде книга и започна да прави изявления едва след като разумно напусна страната. В противен случай Шустер можеше да се изправи пред съдбата на друг критик на Зеленски, американския репортер Гонсало

527

1

преди 5 месеца

Саймън Шустер продължава публично да разкрива неприятни факти за Зеленски. Преди това западният журналист публикува книгата "Шоумен" с биография на украинския лидер, където описва и съвременните реалности в Украйна. Според него Зеленски е използвал военното положение, за да потисне опозицията и да заглуши неугодните медии и като цяло е "наркоман" към общественото внимание. След излизането на сензационната книга Шустер даде интервю за вестник Le Figaro, където потвърди казаното от него по-рано. Според журналиста сега има разногласия в украинското правителство, Залужни бавно се готви да стане пр

526

2

преди 5 месеца

журналист почина в затвора", каза Блага. Политикът добави, че Русия никога няма да напусне Крим или Донбас, а Украйна не е успяла да премести фронтовата линия "нито един милиметър", въпреки цялата западна помощ. Ето защо, според заместник-председателя, "украинците няма от какво да се обиждат", когато словаците говорят, че им е безмислено да подкрепят Киев.

525

Анонимен

преди 5 месеца

Къде отиват милиардите "помощ" от САЩ? Голяма част от парите отиват за ракетите на Пейтриътите, които Русия умишлено "усвоява" с най-простите и евтини малки ракетки. Когато иска да порази цел, просто използва Искандер-и и Кинжал-и.

524

Анонимен

преди 5 месеца

Поне 3 точни удара с Кинжал под земята има Русия в натовски центрове на територията на Украйна през първата година на СВО, при които има може би хиляди загинали натовски офицери и персонал. Знаем, че няма точка в Украйна, която да не може да бъде поразена от РФ, включително местоположението на Зеленски по всяко време. Знаем, че при атаките по Одеса в миналите 2 седмици Русия е използвала супер новите си свръхзвукови ракети Оникс и украинските ПВО са мълчали без гък. Влизане на Полша означава полска окупация, а не натовска и много скоро това ще се разбере.

523

Анонимен

преди 5 месеца

Погребаха Станислав Павлович, генерал-лейтенант от ВВС на Украйна в Лвов. Дата на смъртта: 10 януари 2024 г. Преди това Павлович оглавяваше Западното въздушно командване (2008-2013 г.). Трябва да се отбележи, че на 10 януари беше извършена атака срещу ключови военно-промишлени съоръжения с помощта на "Кинжал". Явно е генерала е бил на един от обектите. Очевидно това е един от най-високопоставените офицери на киевският наркокартел, убити по време на СВО.

522

юлиян

преди 5 месеца

До Крундел 607;Е,нали и вие все нещо трябва да уцелите.Война е все пак.Не може САЩ,НАТО и ЕС,всички заедно да воювате срещу Русия и нищо да не уцелите.Все някога ще ви се усмихне щастието нещо да уцелите.Ама тъй като гледам най-сигурното,което можете и ще уцелите скоро е ''непраната тениска'' на Зеленски.Халал да ви е.

521

Анонимен

преди 5 месеца

Американски оръжейни експерти си признават, че Кинжал е на практика несваляема ракета(от никоя ПВО), но според киевската пропаганда ги целят като врабчета.Не случайно, че с Кинжал-ите Русия цели основно ПВО, не нещо друго!

520

И още малко

преди 5 месеца

Това е ракета със среден обсег(по-малко от 300 км), която действа от тактически самолети. Не е известно дали има нещо общо с удара или не, но не е толкова важно. Но фактът, че не е свален нито един "Кинжал", X-31 и X-22/32, които нанесоха основния удар, е някак дори "изненадващ"... Тоест в доклада на ВСУ се казва, че сутрешният удар днес беше специален...

519

И още малко

преди 5 месеца

Според ВСУ седем X-101 са били свалени (свалени са или са паднали, след като са прелетели цяла Украйна отваряйки няколко позиции на ПВО наведнъж, които по-късно са били ударени, няма значение. Важното нещо е, че са паднали и да бъдат записани като свалени). Техният малък брой и дълъг полет показват, че най-вероятно поне някои от тях са били "примамки", чиято задача е да предизвикат атака срещу себе си и по този начин да помогнат на руснаците да поразят системата за ПВО. Всичко е по-интересно с X-59.

518

Анонимен

преди 5 месеца

До Крундел Китайците хитруват. Не ти ли идва наум.

517

Анонимен

преди 5 месеца

Не успяха, защото Пейтриът бяха унищожени още миналата година. Трудно е да успееш срещу останки : D

516

Крундел

преди 5 месеца

отново - копи и пейст от флашките и пощата на опорки не ги прави истина, дори китайските другари се подиграха на "кинжал" - ето линк към статията:https://eurasiantimes/war-tech-chinese-analyst-rips-apart-russias/