105

Случаен минувач

преди 1 година

Още по времето на Ленин е било ясно, че сглобката няма да издържи. Поляците са католици. Руснаците са източноправославни. Това вече е противоречие. Но в СССР винаги се е смятало, и това беше пропагандата, че религията ще отмре с напредването на социализъма... Е, това не се случи. В Украйна винаги е имало противоречия между етническите руснаци и поляците. Просто в СССР не се даваше гласност.

104

Случаен минувач

преди 1 година

През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.

103

Путин

преди 1 година

Работи за народа си! И гледа руските интереси! Не е марионетка..като Киру и Боко!

102

До 161

преди 1 година

Ти нали осъзнаваш, че копейката е стотинката в Украйна ..така се нарича да! Всички украинци дрънкат на копейки ;)

101

Анонимен

преди 1 година

До до 143. Дрънка ти мозъка

100

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 160. Много му трябва на НАТО твоето мнение. Там във всеки случаи са доста по-умни от теб и затова не "удрят".

99

до 143

преди 1 година

Тези,които защитават Украйна,нямат нужда да им се плаща...Виж,тези обаче,които защитават русия,дрънкат яко на копейки...

98

Анонимен

преди 1 година

Полша нищо не използва, но според мен НАТО трябва да удари Беларус! Страхливата въ*шка Путин няма да посмее да реагира! В Кремъл винаги са управлявали тотални страхливци, и който познава историята знае, как в навечерието на хитлеристкото нападение, Сталин и върхушката около него са чакали ултиматум на Хитлер в който той да поиска Украйна и някои други територии, и са обсъждали какво могат да дадат и какво не, само и само да избегнат войната! И сега е абсолютно същата ситуация

97

До 153

преди 1 година

Хаха напъват се горките! Но война с едно ВПН не се печели! Освен това нас българите от векове ни лъжат и манипулират, та сме много резистентни :))Веднага прозираме лъжа особено толково плоска..

96

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 155. Абе с писане не стаа бе.. Извеждаше ли ги наистина ? И ти беше там и видя ?

95

Елементарно Уотсън

преди 1 година

Полша е цивилизована европейска държава най-развитата от бившите соц. Но руското вле-чуго няма как да го разбере това.

94

Анонимен

преди 1 година

РЕЧТА И СТИЛА НА ДУГИН СЕ ПОВТАРЯ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ВЪЗРАЖДАНЕ, ДА ПОВТОРЯ ДУМИТЕ НА ДЪЩЕРЯ МУ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ- ..УКРАИНЦИТЕ НЕ СА ХОРА- УБИВАЙТЕ, УБИВАЙТЕ...ТОВА Е НОВИЯТ ФАШИЗЪМ НА 21 ВЕК- А СЕГА ПОТЪРСЕТЕ ПО ВНИМАТЕЛНО ДА ВИДИТЕ И ДА СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ РУСОФОБИЯТА Е ПРИЗНАТА САМО В РУСИЯ ЗА ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ... ТЕ ПРЕСЛЕДВАТ РУСОФОБИ И ЗАЩИТАВАТ РУСНАЦИ С БОМБИ И РАКЕТИ- ДАЖЕ ХИТЛЕР ИЗВЕЖДАШЕ ГЕРМАНЦИТЕ ОТ МЕСТАТА КЪДЕТО Е БИЛО НАПЕЧЕНО А *** ГЪРМИ И УНИЩОЖАВА НАРЕД..

93

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 143. Те двама-трима обаче дращят като за 20. Но както непрекъснато им повтарям : с драскане плюсове и минуси нокога не се е получвало не се получава и никога няма да се получи. Действия си трябват.

92

Долу лъжата

преди 1 година

Най-много се лъжа по време на война, по време на избори или след лов, но ние мислим, че най-много лъже А1! Да лъжеш се приема за повод за гордост, вижте политиците, русия и А1. Който е честен е ***, беден и ***, затова в А1 е пълно с преуспели! Да нямаш вяра в нито една дума, да няма честност, мъжка дума, е признак на пропаднало общество! Запомненте на лъжата краката са къси, а на А1 абонатите малко. Истината е такава, Русия, А1 и политиците на струват, зашото са лъжци!

91

Да напомня че

преди 1 година

Самата Европа ( Чърчил) нарича Полша Хиената на Европа! Ха ха ха!

90

Анонимен

преди 1 година

До Безмозъчния Лютви. Същото ще стане и ако Сатурн нападне Юпитер или мъглявината Андромеда нападне мъглявината Конска глава

89

До 143

преди 1 година

Да..просто си личи, че пишат ботове! Просто игнорирам ;) Никого не заблуждават..

88

Мда

преди 1 година

Абсолютно точно им го каза Путин , преди Хитлер да ги нападне отхапаха парче от Чехия , след ВСВ благодарение на СССР получиха земите до днешен Вроцлав.Милиони етнически немци са изселени от вековните си земи точно както българите от Беломорска Тракия.Полша изобщо не е жертва !

87

Анонимен

преди 1 година

Ха ха.... Активизирали са се здраво платените тук. Вчера нещо ги нямаше. Не бяха им платили ли да пишат против Русия?! Вчера се видя колко сте жалки :)))

86

Попитах един украине

преди 1 година

От Лвив нали най близкия народ са им поляците? Кой чустват като най близък народ? Той каза в никакъв слечай Полша! Беларусите чустват като най близки!