15

петъчен батак

преди 1 година

За кокошка няма прошка ,за милиони няма закони

14

до бар-сервитьор

преди 1 година

ами не е вярно, аз винаги плащам с карти а накрая оставям 20-50 ст. бакшиш на масата. Щото ако дам в брой и разликата е 10 лева сервитьорката може да прецени че са бакшиш и да не си направи труда изобщо да ми връща ресто.

13

Анонимен

преди 1 година

До Европеец, да ... много добра идея! Но задължително да започнат с трайно безработните и всички на минималка! Какви чудеса ще излязат от там... и БВП ще скочи и ще има пари :)

12

Бай Дрън

преди 1 година

Чисто и просто инерция. А и последните няколко години натрупахме спестявания. по-скъпо е, но какво, да оставим спестяванията си да изгорят ли? По-добре да се изхарчат, отколкото при влизане в еврозоната да останем и без тях, както това се случи навремето при въвеждането на валутния борд!

11

Програмър

преди 1 година

Имаме двама 19-и годишни QA, което е най-слабата позиция в дев отдела и те взимат 3000лв нето. Стажа им е по-малко от 6 месеца. За каква криза говорите?

10

Иван

преди 1 година

Вижте сега. На средностатистическия класически българин и 10 бона заплата да му дадеш, ще са малко. Той обича иху-аху като вземе надника и после тихо до края на месеца и да вика "съсипаха я тая държава/тука не се живее". Не че не и той прав с тези си възклицания, но е прав не защото има някаква ехидна конспирация спрямо него, а защото същия *** като него го управлява. Като се отучи *** от ориенталщините и петъчния батак и инвестира ресурса си в стойностни неща, може и да види бял ден.

9

Анонимен

преди 1 година

До Барман сервитьор, никой не е длъжен да ти оставя бакшиш :) Ако не ти харесва си намери друга работа!

8

Анонимен

преди 1 година

До печатар, за последната година имам 40 реализирани полета и нямам намерение да спирам. Ако ти не си работил!!! Аз работих за двама! Имам право да си храча и пестя парите според желанията си! Хората от обкръжението ми са по същия начин. Ти си никой за да определяш пътуванията като "безумни". За такива като теб пърцуцата вечер е най-важна. Е има такива като мен, за които пътуването, книгите, ученето и развитие са по-важни!

7

До печатар

преди 1 година

Аз работя, ти ако не работиш си е твой проблем И понеже работя, искам и да си почивам приятно, като ходя на екскурзии например....На хората им писна от ограниченията по време на пандемията и ако доходите им са се повишили защо да не се забавляват?

6

Не знам

преди 1 година

кой е провел изследването, нито кой е писал статията, но от заглавието излиза, че най-добре хората са били по време на войните, щото тогава даже и за храна не са харчили.Ехидно, недодялано и простовато отношение към процесите.Който и да е бил - готов е за министър!

5

печатар

преди 1 година

Лесно беше последното десетилетие, когато ЕС наливаше едни новонапечатани пари и ги фъргаше от хеликоптера. хората си помислиха, че могат да имат всичко и да се водят на работа от дистанция ..., а реално нищо особено не работеха. Е все някой баче трябва да работи. Сега идва епохата на икономическия реализъм и приземяването. Да се намалят разходи, да спрем с безумните екскурзии и почивки, да започнем да работим повече и реално.

4

Европеец

преди 1 година

Българинът харчи много повече отколкото официално получава. Това явление много се засили, особено след пландемията. Иначе откъде обяснение за препълнените заведения и таксита в работни дни, всяка нощ пукотевици въпреки забраната и се пазаруват имоти като топъл хляб? Защо икономическа полиция не влиза във функциите си?

3

Анонимен

преди 1 година

Поредния макак тълкуващ осреднени статистики и други макаци дали му трибуна...Най много се смях на глупостта със двойното харчене за дрехи спрямо западняците изразено в процент от дохода...Ами то логично, маймунчо... западняка получава нормален доход и процента за разход по перо дрехи е нисък....

2

Анонимен

преди 1 година

Ако сте търговец и приемате картови плащания, поне потърсете читава фирма, банките дерат яко, тея майпос и те се изявяват като монопол, вива уолет ли кво беше са некви нови от скоро май са мааалко по-добре , но като цяло отиваме в батака с тея картови плащания ...

1

столичан

преди 1 година

Така ще е докато затегнем коланите. А коланите трябва да ги затягаме, за да имаме 3% дефицит, че ЕС да е доволен и лихвите ни да са ниски, че фирмите да вземат ефтини кредити. Да затягаме коланите докато е време и не сме стигнали до поредната Шокова терапия.