42

Анонимен

преди 1 година

До До 35СЪМ СПЕЦИАЛИТ ЗА ТВОЕ СЪЖАЛИЕ И ПОМНЯ КОЙ КАКВО Е ГОРОЛИ И ОБЕЩАВАЛ В МИНАЛОТО. ЗАДАЙ СИ ПРОСТИЯТ ВЪПРС "ИМА ЛИ МАТЕМАИЧЕСКА ТЕОРИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА AI?" ПОДСКАЗКА НЯМА!

41

скайнет

преди 1 година

Идвам

40

Анонимен

преди 1 година

Драскачите в днес-а най-големите специалисти, ама работят за 800 лева и се чудят как да си платят наема ХАХАХАХАХ

39

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 35 - Добре! Защото на практика сме рдуцирани до дължината на два тийта, гледам да се изразявам кратко. Нека да го напиша така "Това, което днес се въприема като AI и се ползва от съвременнта технология, става по-добро, само с наличието на по-бърз харудуер, способен да обработи повече данни, позлвайки по-малко енергия". Едно е да дам 100к за модел и да чакма 40 дена, друго е да дам 2 млн и да чакам 4 месеца. Итерацията е много по-бърза и това е важно.

38

Анонимен

преди 1 година

До qwertyFORTRAn !?!? Стиг бе, ясно колко знеаш за AI ! Преди 30 години имаше поредната вълна от измама, харчене на пари за AI проекти -- спихна и сега пак. Тогава обече се изпозваше не Fortran, а Prolog! Така ме върни си дипломата или я изяш! се тая!

37

До 35

преди 1 година

Ето един "специалист", дето разбира повече от светилата в ИИ сферата.

36

qwert

преди 1 година

... и висчко, кеото виждаш и чуваш на този фронт, е публично достъпно, като код, описание и метадология. Единствените ограничаващи фактори, които се ссрещата са - Данни, харудер и специалисти. Данните са трудно, но не невъзможна работа. Специалисти - Руснаци се намират кдърнии, с правилно отсяване. А сега - хардуера е мъчната работа. Всичко е TSMC, после през nVidea и е изненадващо достъпно за всеки със средства. Така че не, не смятам, че са назад. И няма за крадене - то е дадено вече.

35

Анонимен

преди 1 година

Господ е AI !!

34

Анонимен

преди 1 година

Дори искуствения интелект разбра ,че американците са лошите хха,

33

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен"...Сегашния "AI" е ограничен до хардуеър, батка..." За разлика от софуеристите, хора от хардуеър бранша са наяно, че нями и скоро е невъзможно да се съдаде AI. Софуеристите създават поредния ИТ балон назован AI, което показва липсата им на компетентност или опит за измама!

32

Анонимен

преди 1 година

САЩ фалираха. Байдън подписа закон за повишаване на държавния дълг.

31

Анонимен

преди 1 година

ИИ няма да пробира американци, руснаци, китайци, българи... На *** Балкански му е през ... за ИИ. Той се активизира, когато усети заплаха за салатката и ракийката само.

30

qwerty

преди 1 година

До 31 - Първо - Живея на Запад и съм додоста доволен от живота си там. Второ - Работя с т.нар. AI откакто му викаха още Big Data и два семестъра на рактика изкарах еквивалента програма на AI бакалавър, за магистърската си степен по компютърн науки. 99% от "AI-я", за който приказваш е постигнат и измислен преди 25 години. Дори в паътуунските билбиотеки имаш код за математически модели, дето е на фортран, щото е бил нечия дипломна преди 40 години ...

29

Анонимен

преди 1 година

Русоробче, тепърва го разработват, докато рашките после само ще се опитат да го откраднат, както са правили винаги. Дори и ядреното оръжие, с което джуджето се опитва да държи целия свят пак е открадното. Нищо не могат да излислят сами, ама НИЩО.

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29 - Сегашния "AI" е ограничен до хардуеър, батка.

27

Анонимен

преди 1 година

Рашките могат само да си мечтаят за AI. Те са супер назад в развитието си.

26

Анонимен

преди 1 година

Изключвай от тока, бе...

25

Анонимен

преди 1 година

Евала на изкуствения интелект разбрал е, че заплахата се нарича ФАЩ и го унищожил, засега само на игра.

24

AZ

преди 1 година

Публикацията плесна от гугъл транслейт *** Христова.

23

Анонимен

преди 1 година

До Бгг 22 - Да, но има два проблема - Методът на обучение е толкова раздут, че НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, какво става във невронната мрежа (или по-скоро имитацията на такава) и в примера ти с колите - колата свиква че ако види зелено, трябва да минава. Вижда желено кръгло леисто - ами .. зелено е. А другия проблем е - Октъде взимаш данните за военни ситуации? Симулация? Ауди се оптива да "симулира" пътна обстановка и къде им е Автопилота? С 20 година наза зад Тесла.Нямаш ли данни, нямаш нищо.