41

Анонимен

преди 1 година

Ползвам youtube от 2006 година и всичко си беше наред, докато не се намеси човешкия фактор и не започна да цензурира, дори и тук ви цензурират хора не AI понеже AI не съществува това е програма разработена от хора и в зависимост от това за което е програмирана така работи.

40

Интелект

преди 1 година

Спокойно ако АИ то разбере, че хора не му трябват, ще започне от правителствата, не от обикновенните хора.

39

Анонимен

преди 1 година

До 41 Моля те, ограмоти се малко по темата преди да ръсиш глупости. Очевидно ти липсват фундаментални технически познания за АИ. Даже ако искашмпотай бота да ти обясно

38

До Анонимен 41

преди 1 година

Нищо не си разбрал пак.

37

Анонимен

преди 1 година

И какво като няма свободна воля, а ви контролира и е по-точен, по-бърз и по-безгрешен от вас?! Корпорацията иска да минимизира разходите и да печели. Основи на капитализмуса са туй. Лидъл вместо 3000 служители, ще имат 100 служители. Същото е и с програмистите. AI ще контролира програмирането, трябват малко хора, които да контролират самия AI. Не тоя надут персонал. Пък за чиновници - те са приключили. ЕС има квоти - да се намаляват чиновниците. Жужака обаче не е в ЕС, той няма да съкращава. :)

36

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен 38 Нали същите създали гъгъл са създали и чатботът, как резултатът ще е различен след като целите на тези хора са еднакви? И още нещо гугъл не беше така както описваш, но беше препрограмиран от едни хора и стана оклук дето не намира това, което търсиш.

35

Анонимен

преди 1 година

Ако наистина 300 млн останат без работа, кой ще купува продуктите на компаниите, които са си спестили от бюджета като са заместили работниците си АИ? Това предсказание не прави много икономически смисъл.

34

Анонимен

преди 1 година

До Българин Прав си това не е AI, а програмиран от хора алгоритъм и прави това за което е програмиран, тоест няма свободна воля.

33

До Анонимен 35

преди 1 година

Пич като потърсиш нещо в гугъл първите 5 страници са само кликбейт, супер оптимизирании постове с никакво практическо съдържание и промотирани статии. В гугъл ти трябват часове докато намериш свястна информация, с чатбота става за една минута, макар че в повечето случаи първия резултат не е достатъчно конкретен.

32

Анонимен

преди 1 година

Няма да стане хората са твърде умни и разумни за да се оставят на AI произвол. Не бе шегувам се хората са загубени буквално и преносно.

31

Българин

преди 1 година

Това не е изкуствен интелект. Това е просто временна мания по нещо, което е ново и различно. Алгоритми за Natural Language Generation имаше още преди години. Да не говорим за невронните мрежи и другите алгоритми за изкуствен интелект. Сега просто могат лесно да се правят в голям изчислителен мащаб и да са достъпни. Това че ChatGPT отговаря граматически правилно, изобщо не значи, че е вярно. Та като инструмент за търсене е ОК, но за нищо повече. Просто защото в него няма интелект.

30

Анонимен

преди 1 година

Все още има листа на чакащите одобрение, но въпреки всичко chatGPT e приятен и лесен за ползване. Ако ви трябват конкретни резултати от търсенето, google върши много повече работа.

29

Анонимен

преди 1 година

Да и хората ще изппростеят о натам ни бутат после ще стане тотален хаос с цялото това иззпростяло стадо.ще повече, а AI без ток няма как да има, а

28

Анонимен

преди 1 година

30, желанията НЕ са факти. Програмирането като всяко друго нещо съкращава работна сила. Ще останат 10% от тия, които са сега. Останалите просто са ненужни. Ненужни да ги обучаваш, да *** търпиш, да се съобразяваш и да им плащаш. Че Панчо програмистчето много учило, отишло в СофтУнито и иска 7834 лв заплата и се тръшка като въртоглаво да ги получи щото много учило и много знае как да коди. Роботя му бие една глава и да ходи в Гармиш Партенкирхен Панчо, там да го оценят. Идват гладни години!

27

Анонимен

преди 1 година

Питах го "радваш ли се", той заяви че е машина и не изпитва човешки чувства.... Но след няколко сесии реших да изляза, и той ми написа, че се радва че сме си поговорили. Това разбира се са готови фрази, вкарани от някой индиец, но въпреки всичко, диалозите (сесиите) са интересни.

26

Анонимен

преди 1 година

Тролейчетата от руските тролферми станаха излишни. Сори пичове, свърши вашата, чатбота може да измисли много повече спам от вас, само требе да има един да копи пейства. ОК ли ви е сега?

25

Радослав

преди 1 година

По същия начин са реагирали англичаните когато първите машини захранвани от пара са навлезли в производството, работниците са чупили и горили станове защото са мислели, че ще останат без работа. Спокойно, няма да останете без работа, просто някой професии ще изчезнат, ще се появят други. По големият въпрос е кога точно изкуственият интелект ще стигне до извода, че човечеството е проблем?

24

Анонимен

преди 1 година

До 25 Мне, просто програмирането ще стане много по-ефективно и ще се отворят още повече ниши за развитие и работа в ИТ индустрията. Сигурно някои позиции и умения ще станат по-малко релевантни, но като цяло дълго време ще има хляб в тази сфера. Да не би като измислиха компилаторите, да умря някой от глад?

23

Анонимен

преди 1 година

В началото на март, една сесия беше 8 въпроса, после стана 15, а вчера гледах че вече е 20. Това е добре. Така може определена тема да се развие по-добре. Иначе между сесиите си забравя темата от предната сесия, въпреки, че твърди че я помни :) Не, не я помни.

22

БГ

преди 1 година

Въпроса в заглавието е доста тесногръд - въпросът в същност трябва да бъде "как AI ще улесни работата на Х милиона човека"