143

Хрушчов

преди 1 година

До 108И като брака отива при производителя, да не мислиш, че той пак не го вкарва в цената към магазина? Като няма производство и 10 лв ще стане продажната цена. Държавата със субсидиите към големите, унищожи тези с по-няколко крави.

142

до Lina

преди 1 година

Ако не бяа тези лоши вериги, още щеше да ядеш салам от кучешко месо на десеторна цена. Спомни си какво беше преди да влязат на пазара. Брояхте си стотинките за хляб!

141

Valio

преди 1 година

Немските вериги лидъл кауфланд и била вън от България.

140

Анонимен

преди 1 година

Споко, губернаторът на Калифорния Нюсъм увери, че Белият дом и съответните отдели помагат за разрешаването на ситуацията след колапса на Silicon Valley Bank.

139

Анонимен

преди 1 година

И аз и конкурентите ми вдигнахме цените заради инфлацията, само че те останаха без клиенти, а аз правя рекордни обороти.

138

Анонимен

преди 1 година

въпрос на конкуренция е всичко, що при бирата няма такова поскъпване е бирата която специално аз пия от 10 години си е на почти една и съща цена +- 15 стотинки, е там немат ли повишение разходи за ток, транспорт, заплати...имат , ама има и конкуренция

137

Анонимен

преди 1 година

От 3.6 лева , крайния търговец плаща 20 процента ддс и 10 процента корпоративен данък . Тоест държавата прибира от раз 1.08 лева . Остават 2.52 които влизат в касата . От тях вадите 1.8 лева доставка цена и смятате колко остава за крайния търговец .

136

Анонимен

преди 1 година

Между другото, какво става с успешното контранастъпление на армията на Юкрейн?

135

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията е лекарството на икономиката. Тя поставя всички пазарни играчи на мястото им. Тези, които заслужават печелят от нея, а тези които не заслужават мястото си на пазара - губят. Аз съм изключително доволен от високата инфлация и се надявам да расте още много.

134

Анонимен

преди 1 година

В Б-я цените са най-високо дори в сравнение съд Западните държави. Но пък заплатите са най-ниските.

133

До 125

преди 1 година

Ти тая миялна всеки ден ли я купуваш? За справка: основните храни скочиха 100% за две години! Кисело мляко от 1лв на два кева; хляб от 1лв на 2 лв; прясно от 1,70 на 3лв, яйца от 25ст на 52 ст. Миялната ти е скочила с 30%. Цигарите ми не са мръднали. Ходи да лъжеш някой друг. Аз съм потребител и знам кое колко струва и колко е струвало!

132

Анонимен

преди 1 година

Наемите за наемане на стока от пазара на труда как са?

131

До 122

преди 1 година

До 20% надценката в аптеките е друг път! OPTI-FREE Express 355 ml - 18 лв в нета. В Ремедиум е 20,50 лв. В аптеката срещу нас е 23 лв. Смятай сам процентите. Давам *** пример, с останалите неща е подобно.

130

пепи

преди 1 година

Нормално . Една касиерка в лидл взима 1600 лева . Отнякъде трябва да дойдат . Като ви е скъпо - взимате си крава и я доите всеки ден .

129

Анонимен

преди 1 година

Много просто, защото има картел, който изкупува на безценица, а после търси максималната печалба, а производителите и ние потребителите сме губещите. Държава няма да спре цялото това нещо.

128

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 117, да де ама всичко това се прави от производителя и той си го калкулира в цената, та сега обясни как едно мляко което влиза в магазина на 1,80 му се тура цена 3,50, как па една верига не и мина през главата да го пусне на 2,20 и да обере кллиентите:)? ами просто е, казва се картелно споразумение, ама КЗК дреме

127

идва глад

преди 1 година

Яжте скакалци и червеи!

126

Анонимен

преди 1 година

Така и не разбрах, какъв е проблемът, че има инфлация и цените се вдигат! Аз щъ вдигна моите и не съм усетил някаква разлика в покупателната ми способност. Просто си вдигнете вашите цени и готово. Ако сте добри в работтата си, даже може да ги вдигнете и с повече. Ако сте некадърници, явно и това ви е много. Какъв е проблемът?

125

Анонимен

преди 1 година

Искат да уморят от глад хората

124

Анонимен

преди 1 година

Западът даде мрачна прогноза за бъдещето на Европа. Европа ще остане в състояние на енергийна криза поне до 2024 г. главно поради вероятния отказ на каквито и да било енергоносители от Русия, пише авторът на Project Syndicate Едоардо Кампанела. А след това на Европа от некъде ще и дойдат некакви енергии и енергийната криза ще приключи и всичко ще си бъде както си беше преди, просто трябва да потърпиме още малко.