67

Анонимен

преди 1 година

Има намаления на цените, ся що ги изкарвате черни в големите вериги :)) Аз от храна не мога да се оплача, даже ми идва в повече :)))

66

Анонимен

преди 1 година

Какви такси ??? В кварталното магазинче , където жената пенсионна възраст 10 хляба на ден продава ? Вчера платих 3.20/литър ..

65

Анонимен

преди 1 година

Ако някъде има фермерски пазар, аз от него ще си пазарувам. Но при нас няма подобни практики, всичко минава през големите търговски вериги.

64

Анонимен

преди 1 година

Тогава защо във фирментите магазини на някой мандри цената на кашкавала не е по-ниска? Нали магазина си е техен, няма "голяма верига" да го оскъпява.Ала бала сте всичките!

63

Бг маке

преди 1 година

Щот големите вериги не са улави,они са им казали да не продават по евтини от тех,иначе ки търчим при производителя демек и тук има картел!

62

Анонимен

преди 1 година

На мен си ми харесва да пазарувам в големите вериги като Лидл, Била...винаги има добър избор и адекватни цени, щото в нашето градче в тъй наречени бг магазини цените са по-високи с 30-40%, както и асортимента е слаб, а имат и много просрочена стока...така че, хран.вериги са добре за България, те свалят цените с конкуренцията си между тях и има и качество и голям избор ,аз си пазарувам 2 седмици като отида до града. Да и те "играят" игрички с цените...но са добро за бг граждаин. Едно добро нещо

61

Не купувам българско

преди 1 година

...хем е скъпо..хем не струва...!

60

хм

преди 1 година

Защо браншовите организации не правят кооперативни магазини за членовете си? Там да се продава продукцията на Млекопреработватели, Колбаси и т.н. Продавайте си там продуктите с лека надценка над ццена на производител, колкото да се издържа магазина (наем, залати, ток) и ще смачкат веригите. Пусни сиренето по 12 лева, докато в Кауфланд и Била същото е 17 лева и да видим кой ще пазарува от веригите. Това спокойно може да се направи в големите градове - над 40-50 хил.души.

59

Парадокс

преди 1 година

Гледам прах за пране в Турция Персил 14 лева!!!! 138.5 лири, 10 кила, на него пише за 66 пранета. Погледнах в Германия 23.95 верска, 8.45 кила прах Персил..за 133 пранета пише. Там маркетинговият отдел се е самозабравил малко....

58

Анонимен

преди 1 година

Бойкотирате големите и ходите при малките или направо при производителя,да го дyхат големите вериги!

57

Чоки.

преди 1 година

Промоция.Купи една бира на цената на две и получаваш втора бира безплатно.

56

А, глупости

преди 1 година

Ми нека ги направят и по 500лв. бе, то като няма кой да ги купува ще се усетят все някога.

55

Анонимен

преди 1 година

Между другото , фермер с Дачия не познавам

54

Потребител

преди 1 година

До ФикиНякои от производителите имат фирмени магазини, но големият човекопоток е през големите вериги и затова продават и чрез тях.

53

ДОБРИ СА ВИ ЦЕНИТЕ..

преди 1 година

....Като за гражданье с МНОГО ПАРИ У СОФЕТО--И ЧЕРВЕН БИЛЕТ У ДУПЕТО....ДЪРЖАВАТА ДАВА, БЕЕЕЕЕ..!!!

52

Анонимен

преди 1 година

Дом мен нали има производство , на буквално 5-6 километра . Продават без разходи за транспорт , в отделен фирмен техен магазин , даже наем нямат и пак кашкавала им е по 25 лева (беше 27) Няма такси от вреигите , няма прекупвачи . Собствени крави и собствено призводство .Защо постъпват така ?

51

Даааа

преди 1 година

Производителя качва кашкавала на 17лв ! Търговеца ги качва с 13 и ето ви ги 30лв на кашкавал. Убий частния производител, смъкни със 15 лв. Убий частния търгаш смъкни с 12 и кашкавала ни ще излезе не по скъп от 2лв килото

50

НИЩО ВИ НЕМА, БЕ...

преди 1 година

НАПРАВЕТЕ СИ ТКЗС---ЗА ДА СИ КРАДЕТЕ РЕДОВНО И ЗА "БЕЗ ПАРИ" МЛЯКО И СИРЕНЕ...ХАХАХАААА....

49

Анонимен

преди 1 година

Има много по-полезни алтернативи - боб, леща грах, риба...

48

Prеебан

преди 1 година

Един познат от Германия ми показа снимка на ценорасписът на фермерът в съседтво. Литър мляко 0,65 Евро, а аз копувам от селският ни фермер за 1,52 лв... Еееее..?Бясни цени всеки с когото работя имат идеята да стане милионер, S класа и любовница.. ама това още след година да е пред вратата.. много филми гледаме в България.