69

Анонимен

преди 1 година

Ние чакахме да паднат с 25%, пък те взеха, че скочиха с 25%. Блажени са вярващите!

68

Статистик

преди 1 година

Тази госпожа която дава мнение , просто не разбира от икономика и не разбира как работи пазара .Ако някой купи след нейното мнение и после загуби 50 % от инвестицията , тази госпожа няма да понесе отговорност и да покрие разликата нали ?

67

Mitaka

преди 1 година

Зачестяват платените статии и репортажи от брокерите, защото работатра пада, сделки няма.Тези цени работеха само при много ниски лихви. Сега ливхите се качват и ще се качват още и ще останат така. Така чем предстои видим колко ще паднат цените на имотите. 2008ма доста имоти паднаха 30-40% и седяха на много ниски цени до 2015 и от тогавав започнаха леко да се качват.ЕПК в София 2008ма 90 хиляди евро, 2015та 50 хиляди, 160 хиляди, аз очаквам да паднат до 120, което би било реално.

66

Анонимен

преди 1 година

Ганявците много ги е яд, че ще си останат в мизерната панелка цял живот. Ама така е, в цял свят хубавите жилища в добрите квартали са недостъпни за бачкаторите. Хубавите имоти в Мадрид са около и над 1 млн евро (хубави за техните стандарти разбира се). Как се купува такъв имот с минимална заплата от 1100 евро? Както се купува и тук хубав апартамент в Лозенец с 800 лв заплата. Не се купува. Свиквайте, това е капитализъм.

65

Анонимен

преди 1 година

Броя на големите депозити от 100к до 1 млн са около 150 хил . Тези хора отдавна си имат жилища и не участват на пазара за имоти . Няма как да има динамичен имотен пазар , просто няма логика .

64

Анонимен

преди 1 година

Почнаха да ни припомнят в миналото с колко са се увеличили цените. Нещата вървят надолу. Да ви припомня че 25% увеличение се изтриват с 12.5% спад

63

до 64

преди 1 година

80% от купувачите са премиум клиенти на банки с персонални оферти за финансиране, които ги няма в уебсайтовете. В Общия случай лихвата е фиксирана за 10 години. Ако ти не можеш да изплатиш имот за 10 години, не е за теб този имот. За 12 години с жена ми изплатихме двустаен и пентхаус на цял последен етаж. Преди 2 години и малко взехме къща на 25% изплатена вече (без да сме продавали нищо- всичко е под наем, барабар с наследствените ни имоти, чиито наем отива при други инвестиции обаче).

62

балъците свършиха

преди 1 година

Късно е чадо мандалото хлопна ,това мога да кажа на брокерката от Адрес-писна им на хората да ги лъжете и да ги манипулирате.Новина от днес -Европейската централна банка трябва да ПРОДЪЛЖИ ДА ПОВИШАВА ЛИХВИТЕ ,СЛЕД МАРТ2023 ГОДИНА И ДА ГИ ДЪРЖИ на ВИСОКИ нива за известно време ,дори когато инфлацията падне и тази жертва става все по трудна за обяснение на обществото -изказването е на Борис Вуйчич

61

Шегобиец

преди 1 година

Само 25%? Кажете 100% и вече ще сте близо до истината :)

60

Анонимен

преди 1 година

Трябва още да постъпнат ,защото София е единствената зона без земетръсен риск, затова е и столица , умни са били либералите след Освобождението от турско и руско влияние

59

на държавно ниво

преди 1 година

Да, скъпо излиза да си ***

58

ДГД ПП

преди 1 година

Първо не са поскъпнали - всичко е спекула и второ ще реват строителите няколко години поне.

57

превод

преди 1 година

По-скоро сме обеднели с 25 процента

56

Балонест

преди 1 година

Да изчакаме да видим на къде ще тръгне пазара на имоти след като се покачат лихвите по имотечните кредити и след като засегнат и покачат старите изтеглени ипотечни заеми. Кой ще гарантира на платеца сигурна работа 30г за да внася 2000-300 лева вноска, ами ако се разведе и разболее? По света където е мръднала лихвата с дори с малко 1% или 2%, пазара се е сринал с 15-25%. При нормална пазарна лихва 6-8%? Ще има бум на частните съдебни изпълнители, нова специалност в УНСС! Спрете да лъжете Брокери!

55

Чичо

преди 1 година

Г-жа Тенекеджиева се опитва да тласка към нов ръст, ама келепира свърши. Истината е че апартаментите са свръхнадценени, както и селски къщи за които скоро мераци няма да има. Хората взимат двустайни защото не могат да си позволят тристайни!

54

Бунгар

преди 1 година

Наближава спукването на балона....Цените до една година ще паднат минимум с 20%.Хубаво е да се изчака.Мътната вода започва да се избистря.

53

Колю

преди 1 година

"Според Тенекеджиева хората със спестени пари сега е добре да купуват имоти". Да набълбукайте се с яки кредити и купете скъп имот, че да не можете никога да си върнете инвестицията. А пък ние брокерите ще си вземем яките комисионни и ще щракаме с пръсти.

52

новини за имоти

преди 1 година

Китай-брокерите на недживими имоти изпадат в отчаяние докато КУПУВАЧИТЕ СА В ИЗЧАКВАНЕ ,статията е в Инвестор ,за САЩ ПАК СЪЩОТО - откази от сделки оставят посредници в САЩ затрупани с непродадени жилища!/статия в Инвестор/Швеция -ШВЕДСКАТА ИКОНОМИКА СЕ ЗАБАВЯ ЗАРАДИ СРИВ В ИМОТНИЯ ПАЗАР/статията е в Капитал качена/,ДАНИЯ-Имотния пазар ПОТЪВА пишат хората !има качен материалГермания -даже и там вече спад 2.5% но среден за цялата страна ,реално е по голям в зависимост от региони,градове и тн

51

Чичо

преди 1 година

И тъй като кризата не е приключила (нито има изгледи да приключи скоро на фона на продължаващата военна операция в Украйна) до края, на тази година ще скочат най-вероятно с още 25% и ще станат абсолютно недостижими за средната класа (до колкото въобще има такава у нас).

50

КЪМ ВСИЧКИ КУПУВАЧИ

преди 1 година

Не купувайте !Рева на брокерите ще става все по силен -тя си го казва в статията -боли ни че купувачите се били дръпнали-ха ха ха Ама брокерко те хората си мислиш че са *** ли ?Не четат какво става в целия свят ?Я само прочетете в Щатите-брокерите се зариват с непродадени жилища,в Капитал качиха за Швеция ,срива на цените на имотите стигнал нивата от преди ковдид,даже вече удря и икономиката на държавата !