23

Оставка

преди 2 години

Правилно, но нека започне от 77г. баба Радка която говори небивалици в националния ефир. В противен случай и тази мярка ще е дискриминационна.

22

Анонимен

преди 2 години

Нали уж беха за съкращение 30 000, сега станаха 10 000 след седмица 5 000 , след месец нито един съкратен. Реформите български са такива нема значение кой е на власт .

21

Mopcku_

преди 2 години

Изложено по тозо начин иззглежда неефективно като реформа, но защо вече да я обявяваме за неработеща при все че сме чули само гласът на един от синдикатите? Нима тия синдикати по някакъв начин защитиха работещите през годините? Те самите се нуждаят от реформа, но не чисто административно. Цялата концепция им е сбъркана. Нека чуем и позицията на правителството пък тогава да коментираме по същество.

20

Анонимен

преди 2 години

Администрацията у нас е огромна и задъхваща се, нуждае се спешно от 50% съкращения. За съжаление и да се случи, ще махнат работещите, за да оставят връзкарите.

19

Коце Овено

преди 2 години

А мене кога ?

18

Кривондел

преди 2 години

Не бива единственият критерий за съкращения на чиновници да е възрастта им. От една страна чета анализи на НОИ, че с оглед застаряването на нацията трябва да разчитаме на работещи пенсионери - от друга - това. А дали съкратеният пенсионер е по-ефективен от младият му колега не е важно. Това не е реформа. И не бих се учудил бройките да бъдат запълнени с наши хора.

17

Зоро

преди 2 години

Много правилно. Нека да има работа за младите!

16

Анонимен

преди 2 години

Браво. Ще видите, че и без тези 10000 пак същата работа ще се върши в администрацията. С други думи правилно решение. Тази от Подкрепа явно не осъзнава, че не е важно да запълваме бройките, а да видим каква работа се върши и колко ефективно.

15

Анонимен

преди 2 години

Пенция +заплатка+125 лева, щот е ковид криза! А за младите безработица. Следва демографска катастрофа!

14

Анонимен

преди 2 години

Че нали затова се прави електронно правителство, да облекчи администрацията. Тая нещо ни гъбарка.

13

Пълен пунтаж

преди 2 години

И назначават свои хора ! Продължаваме разрухата. Всеки депутат от ПП със зам. министър. И всички от управляващата коалиция началници на парламентарни комисий !

12

реалист

преди 2 години

Не 10 а 100 хил. трябва да са съкратени!!!!!!!В Белгия живеят 10 мил. народ, а администрацията им няма и 20 хиляди !!

11

Анонимен

преди 2 години

Знаете ли колко пенсионера има в НС ?

10

Анонимен

преди 2 години

Мира Кожухарова - Дата на раждане: 17 януари 1950 г. (възраст 71 години), Сливен. Какво работи сега? Проф. Радка Аргирова Дата на раждане: 4 ноември 1944 г. (възраст 77 години). В момента е съветник на Кирил Петков.

9

АнонимеН

преди 2 години

ВЕЧЕ ГИ СЪКРАТИХА И ИМ ПЛАТИХА 1 МЕСЕЦ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ С КОЕТО ОЩЕТИХА ДЪРЖАВАТА С 10 МИЛИОНА ЛЕВА!) ОСВЕН ТОВА ОГОЛИХА АДМИНИСТРАЦИЯТА И СЕГА СИСТЕМАТА НЕ ФУНКЦИОНИРА ПРАВИЛНО!!! ТРЯБВАШЕ ПЪРВО ДА ПУСНАТ ЗАПОВЕД ДА СЕ НАПРАВЯ КОНКУРСИТЕ ЗА МЕСЕЦ И ТОГАВА ДА ГИ УВОЛНЯТ! НО КАБИНЕТА Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ ТОЧНО КАТО ПАРТИЯТА КОЯТО УПРАВЛЯВА ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ТО НЕЛЕГИТИМЕН ЩОТО РЕАЛНО НЯМАТ И 4% НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2021 И НЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА!

8

Анонимен

преди 2 години

Трябва със закон да се забрани на държавна работа да се назначават вече пенсионери!За съжаление при нас бълва от такива,в някои службички има по на 70г.служители при толкова голяма безработица,вънка КРАЙ.

7

Шуменският

преди 2 години

А министъра на МВР,кога?????????

6

а при

преди 2 години

воените,ми бдж-то и т;н;-ИМА ХОРА ЩЕ ГИ ЗАМЕСТЯТ-стига толкова

5

Анонимен

преди 2 години

Еми крайно време беше само ,,Калинки''които не знаят за какво получават заплата.А в МВР и МО кога ще изчистят служителите които са на двойна хранилка заплата и пенсия едновременно вече шест години!Няма незаменими..

4

хахаха

преди 2 години

Точно пък за тези длъжности най-лесно ще намерят хора. Не правят кой знае какво.