834

Гъдьо

преди 2 години

БРАВО на проф.Герджиков! Напълни ми душата- отдавна чаках да чуя един истински български политик загрижен за бъднините на Родината ни и с ясна визия КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ И КРИЗА,в които ни вкара юмрука! На добър час на НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ- ПРОФ.АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ ! ПОБЕДАААА!!

833

Анонимен

преди 2 години

ПроФЕСор Гербаджаков сам си призна и то без бой, че е креатура на геберастията. А ми тя е ясна работата тогава

832

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Да,ще гласувам за Радев,но ми се ще същият да се научи да се изразява,защото конкретиката в израза на един военен е условие номер едно за чуваемост у воините. Не може да се сочи като основание арабинът Аристотел и не може да се обобщава приятелството с "всеки авиатор ми е приятел". Защото турските,американските,немските,израелските и руските авиатори НЕ СА ПРИЯТЕЛИ на МАЙКА БЪЛГАРИЯ! Ще гласувам за Радев,но съм възмутен от относителността в думите му,която разколебава изпълнението на заповед.

831

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Аз съм мъж на думата. Преди първият тур казах ,че ще гласувам за Расате ,пожелах успех на Другарят Радев и обещах,че на втори тур ще гласувам за настоящият президент. Ето,спя на улицата като хиляди други българи и ми е тежко,че аз,който съм влюбен във Франция,понасям тази участ за сметка на дизертьори от отговорността и достойнството,каквито са настаняваните в джакузи-хотели тук наши врагове-бежанците.Ще оцелея. Прося,но ще оцелея.В неделя Генерал Радев има моят глас. Искам Безпощаде Народен Съд

830

акуд

преди 2 години

румбата одобрен ки е от с. македония???

829

Анонимен

преди 2 години

Русия потъва, Русия е като Германия през 1938, Русия има нужда от война. А когато забият руския флаг над фигурантството Радев ще каже, ми тя София е руска. Но чакайте, дори не е нужна война, Радев е готов собственоръчно да забие руския флаг където му кажатдаром ще го направи.

828

Анонимен

преди 2 години

Преводач на Аристотел ... И Приматът в Банкя ... Явно е някаква перверзия ... Сърцето ми се разхлопа ...

827

ГерБджиПков

преди 2 години

Само да питам, за един преятел!!!!Според Б.Б. и МАГАРЕ да предложи за президент ще бъде избран за президент... досущ кат ЧЕХЛЮ!!! Въпроса в случая е: Е ЛИ проф. ГЕРБДЖИПКОВ МАГАРИЦА!!!!Или пък е просто привърженик на част от Истанбулската конФекция.

826

Последния майтап!

преди 2 години

300 градуса във вода как структурира стоманата, а 300 градуса във масло, а 300 градуса във восък, а 300 градуса в месо(примерно или соя) , а 500, ама защо веднага и от първия път трябва да закалиш в 800? А каква полза би имал ако отделните слоеве се спояват различно?

825

Обаче!

преди 2 години

В природата би се случило, макар и много рядко някъде слой фелязна дуда да се окаже до депозит на въглерод, какво би се случило за няколко милиона години? Ми триста на брой различни температури !

824

Анонимен

преди 2 години

Ако Гешев не беше настъпил Божков и другите олигарси , Борисов още щеше да управлява спокойно . Радев е защитник на приватизатори те

823

И друг пример?

преди 2 години

Защо до 800 градуса при закаляване? То фиксира сплавта на обикновените стомани пък и на първокласните, 300, 500, 200 ,700 ,400, 1100...На които е на точката си на топене! Да вие не мислите за това 800 веднага я фиксират и нищо не може да го правиш повече!

822

И всеки става:

преди 2 години

Абсолютен уникат - първото закаляване с третото на еднаква температура , второто с петото и получаваш един своеобразен металургичен зигзаг а не 1,2,3,4,5,6,7 и така до колко си искаш слоя ..

821

Ето сега пример

преди 2 години

Дамаскинената стомана - многослойна е нали така, прегъваш, прегъваш, прегъваш, прегъваш докато в разрез не стане като книга ... обаче всяка страница си е върху другите страници споени помежду си!Къде е проблема?Твърде е подредена! Първа страница е върху втора, която е върху трета. Няма 1 с 3, 2 с 5, 8 с 13 -примерно. В смисъл пак са споени ама на такова ниво отделните слоеве и разбъркано и хаотично, че мое го видиш под микроскоп и няма да видиш подреденост, а жилавост и структурна якост

820

И тук идва:

преди 2 години

Онова правило, че в металургията има определен брой рецепти и сплави които се използват, което не означава, че модуларно не може да има другииии ... И то хиляди композитни други, но се считат за не-добре приложими поради тяхната непридвидимост ...

819

Добре айде подсказка

преди 2 години

Всяка дървесина има различна плътност, развива различна температура ииии има различен химически състав в зависимост от региона в която расте и от вида на растението.... Едногодишното дърво има едни качества на дървесината, столетното други ... То като цяло е въглерод с примеси и тука е другия момент как от монолитно да стане многословно и монолитно ... Какво трябва да добавиш към огъня за да стане ? Титаниев оксид? Кобалтов оксид? Меден оксид? Каква пещ? Открита , закрита, под налягане?

818

Принципно:

преди 2 години

Материята, материала казва какво иска да стане , а не ти, ти не можеш насила да му кажеш на метала или на камъка - стани това! Или ти си това. То е диалог между материята и субекта, който я обработва и идеята да се получи смислен разговор, а не монолог на автора!

817

Анонимен

преди 2 години

Ясно е ... Че само Радев става .. От Чорапогащника ... Получавах позиви .. Към тоалетната ...

816

Принципно:

преди 2 години

Наложи се ... В смисъл ние срещу Сакскобурга какво ли не пробвахме и не стана, някой така го е направил, че да не може да го ударим. Което пък наложи да пробваме нещо дето досега не е правено и което е малко Тера инкогнито в металургията. В смисъл не че не я знаят, че е там тая земя, обаче са традиционалисти - различният огън изгражда различна по структура стомана, и нито една стомана освен една не може да търпи многократна промяна на структурата си!

815

Насрани от страх

преди 2 години

Мафията колабира от страх. Мафията е в паника, хванали са се като удавник за сламка и са платили на хиляди тpoлове-клакьори за Герджиков при положение, че ГЕрджиков има нулеви шансове да спечели изборите. И НАЙВАЖНОТО --- вижте как мафията пилее пари за пълни глупости като тpoлове, вместо да вкара парите от чекмеджетата в икономиката, да да инвестират в технологии, да оправят мизерните болници и училища. Мафията има пари, с които не знае какво да прави. Гласвайте в неделя!