27

Анонимен

преди 2 години

За да разберем колко е 90 милиарда подарено на терористите оръжие,да си припомним,че годишния бюджет на руската армия е 50 милиарда долара.Импийчмънт за Джо Байдън!

26

Анонимен

преди 2 години

Да не забравяме ,че хора като Гебрев продават на такива подобни като талибаните оръжие . А после се правят на жертви

25

Анонимен

преди 2 години

Добре бе , колко е бройката на талибаните . Вярно , че са доста лудички , ама толкова бързо капитулира всичко пред тях . Може би има неща договорени тайно с участието на САЩ

24

Извънредно

преди 2 години

От седмица най-задаваните въпроси в афганския Гугъл е Как се подкарва Блекхоук или Как да запаля Ейбрахама?

23

Анонимен

преди 2 години

Защо САЩ финансират , поддържат 100000 разузнавателни агенции , ако не са успели да разберат , какво става с талибаните . Разбира се ,подслушването и шпионирането на съюзници в Европа е лесно .Ама как проспаха идването на " студентите" и сега се чудят как да евакуират хората си . Ясно е , че ще оставят местните си помощници, сътрудници да се оправят както могат

22

Браво

преди 2 години

И сега цялото това оръжие е в ръцете на талибание.

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27 "Талибните са терористична групировка." Значи руснаците, китайците и иранците подкрепят "терористична групировка" така ли? :))))

20

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 11 "40 еертолета Блекхоук и стотина танка не е леко въоръжение." Напротив, без оръжието тия хеликоптери са нищо, както и останалото им въоръжение. Скоро САЩ ще продава муниции на талибаните за "новите" им оръжия. :)))

19

Анонимен

преди 2 години

Талибните са терористична групировка.Да си подариш доброволни оръжието на терористи е предателство към човечеството и съучастие в последвалите престъплени!Байдън-в Гуантанамо!

18

Анонимен

преди 2 години

До Крал на Войната Дадоха предостатъчно време на Афганистанците да направят държава ако могат. Явно не могат, тъй че по-нататък по дневния ред. :)

17

Анонимен

преди 2 години

До Хахах Точно. Американците са въоръжили талибаните, за да на им хрумне на руснаците да правят някоя авантюра там, а и да възпират евентуални апетити на Ал Кайда откъм Пакистан. Без значение кой управлява в Афганистан, всичките им съседи са врагове на САЩ, което означава, че САЩ има интерес Афганистан да не остане слаб. Байдън не го мислете: заобиколен е от генерали стари сиви лисици. :))))

16

Анонимен

преди 2 години

То това беше целта всъщност. Оставиха правителствените сили без муниции, за да надделеят талибаните. Няма практика в военни конфликти да оставиш годна военна техника, при отстъпление. В най лошия случай, можеха да организират бомбандировка от въздуха.Явно в бъдеще ще използват талибаните за свои цели, вероятно нещо което правителствените сили са им отказали.

15

С. Орманджийски

преди 2 години

Някой може ли да ми обясни защо по двете частни национални телевизии дават само филми за малоyмници от типа на разни трансформатори, всякакви мени ,таксита и тям подобни помийки?

14

Анонимен

преди 2 години

Ердоган пръднал това ще пишат, безсрамник как може.

13

Анонимен

преди 2 години

Сащ винаги са били ненадминати в грешните решения. Не можеха по 20 години да се справят с едни виетнамски сeляни или с едни афгански кoзари, а тръгнали да се рeпчат на големите сили. В Корея също загубиха и не успяха да я обединят. Тръгнали да въоръжават афганистанците, а после се оказало, че ония подкрепят талибаните. Сащ не стават за войници, не стават за дипломати, не стават за стратези, за нищо не стават, да си седят в С. Америка и да спрът да вредят на света и да предизвикват катастрофи.

12

Анонимен

преди 2 години

Първо трябваше да изтегли американските граждани,после въоръжението и най-накрая войниците.Но Картофената глава ,назначена за пРезидент,направи точно обратното.

11

ХХХ

преди 2 години

САЩ въоръжават истинските си амбиции .......тия от НАТО са просто донори ! Ердоган каза и направи това което искаше без да се церемони с исканията на САЩ ! Краварите замлъкнаха ! Ако мине номера такива като България да връзват пък ........Както и през Втората световна война страхливците изчакаха СССР да стигне почти до Берлин за да направят скапания си десант в Нормандия ужким и те да оберат лаврите ......Избиха индианците и поробиха *** за тяхно благо ...какво очаквате от подобна империя ?

10

Анонимен

преди 2 години

40 еертолета Блекхоук и стотина танка не е леко въоръжение.Байдън си изсипа памперса на главата на американския данъкоплатец.

9

Анонимен

преди 2 години

Всичко изброено е само леко въоръжение. Няма самолети, танкове, ракети, бойни дронове... Май са се отървавали от ненужно леко оръжие като са го давали на Афганистан.

8

Роналд Рейгън

преди 2 години

Ако фашизмът някога дойде в САЩ ,ще е под формата на либерализма!