43

Къза

преди 3 години

Къцак, преди да ревете за обезщетение по пазарни цени бъдете така добри да заплатите по пазарни цени изградената инфраструктура, поддръжката на имота ви през всичките тия години и чак тогава искайте да ви се плати по пазарна цена. Всичко изградено върху нивата не е ВАШЕ наследство и вие не сте си мръднали пръста, а сега го искате като подарък. Защо?

42

Анонимен

преди 3 години

България-110 000 квадратни километра.Всички отредени за жилищно строителство.Днес Южен парк,утре застрояваме Рила,Пирин,Стара планина.

41

За повече кислород

преди 3 години

Очевадно е, че парковата култура в последните години набира скорост. Освен защита но настоящите паркове, трябва да се мисли за разпределяне на трафика и към останалите. Ето, Северен парк, Езерото в Дружба, но има и други. Въртопо за пример би могъл да се превърне в чудесно място за разходка. В момента е по-вероятно да приключиш в някоя "дюна" от строителни отпадъци, жестоко наръфан от бездомни кучета, след което трупът ти да бъде преджобен от *** от близък катун.

40

Предприемач

преди 3 години

100 процента ще има строителство там. Отдавна му точат кирките на този парк. След като има частни собственици, нормално е същите да търсят печалба. И аз да съм, ще искам да строя. Ако ли не, общината да изкупува имотите, но ме съмнява, понеже декар в този парк ще струва над милион...

39

гого

преди 3 години

Според мен ако Къци В. си е купил парк, няма как да претендира това да стане парцел за застрояване. Той ще си е собственик на парк.В Бълария има няккви странни идеи че купуваш градската градина или някаква планина и това ти дава право да я изриеш и да направиш тем многоетажни сгради.Ми няма такова нещо. Купил си гора, значи ще е гора, сега и след 1000 години.Купил си парк - остава парк.Имал си нива - значи нива.

38

отАвстралияСидней

преди 3 години

да сложат бариера и да почват да събират такса от минувчите

37

Анонимен

преди 3 години

абе за какво ни е паркбетонирайййййййййййййй

36

sofeto

преди 3 години

И по време на соца София бе едно сиво, скучно и безцветно "предградие" с изключение на няколко стари згради в центъра. След БКП преврата 1989г. заприлича съвсем на просташка гротеска-град, както и цялото БГ!

35

Незакона разпродажба

преди 3 години

"хълмът със сцената и цилиндрите е собственост на Къци Вапцаров"Хахаах! И как го е придобил? Няма как да е наследствен имот от преди 1945 година, зщото Къци Вапцаров дори не е роден в СОФИЯ!!Общината разпродава незаконно Южен Парк!

34

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Абе какво е ви е виновен Къци, че общината не му е купила имота, сложила е 15годишен мораториум, а пък за капак му искала и данъци.Все едно да имаш кола, държавата ти забранява да я караш, забранява ти да я продаваш, не иска да ти я плати, НО те задължава да и плащаш данъци.Човека си каза имам право ей това тук да го заградя, няма да го направя - гледай репортажа. Даже е много търпелив, аз ако бях щях да си го оградя, и да видиш колко бързо ще намерят пари да откупят парцела.

33

Мен

преди 3 години

До СофиянецСъгласен съм. Само че преди това нека собствениците да бъдат така добри за платят по пазарни цени инфраструктурата и работата по създаването и поддържането на парк на мястото на нива.

32

Гашо

преди 3 години

След като си има собственици имат право да си правят каквото искат със земята. Обаче селяните няма как да го разберат, те искат да ходят уикенд а в южния да се блъскат и да правят селфита. И аз да имах имот там щях да искам да вдигна кооперация. Какво лошо има човек да иска да спечели. Комунизъма свърши отдавна

31

Анонимен

преди 3 години

Добре че Сентръл парк не е в България, че до сега щеше да е застроен

30

Мен

преди 3 години

Много интересно как така имали са ниви, а получават земя в центъра на парка. Редно е ако си искат нивите да им се върнат ниви!

29

Анонимен

преди 3 години

Строежи Южния парк - това не само е нагло, това е безобразие!

28

Анонимен

преди 3 години

До ИнвеститорМда, и с всяка кооперация ще се рекламира с "гледка към еди какво си, в сърцето на парка", а след 2 години ще построим около нея нова със същата реклама. Овцете нали са изкупили старата

27

Инвеститор

преди 3 години

Южния парк е чудесно място за строителство. Обаче да се застрояват до 50 процента. Да останат повечко зелени площи и малки комплекси с контролиран достъп. Това ще съживи доста икономиката биха са заинтересували дост заможни хора да живеят сред спокойствието на парка. Биха и плащали и космически суми над 5000 евра на квадрат за такъв тип жилища

26

ROKO

преди 3 години

BARZO DA SE ZASTROYİ

25

Анонимен

преди 3 години

До 21Плаща, защото ако не плащаш - общината ти блокира сметките и си ги взема с лихвите.

24

Анонимен

преди 3 години

В Европа освен стандартните контейнери за разделно събиране на отпадъци, като стъкло, метал, хартия обмислят пиставянето и на четвърти на който да пише За България.