116

Анонимен

преди 3 години

Значи "антитерористите" не им мигна окото да взривят църквата, въпреки, че знаеха, че е Великден, че ще бъде пълна с всякакъв народ.БРАВО.Не очаквах друг отговор от комунисти.И ВТОРО - българите НИКОГА НЯМАШЕ да изберат "законно" комунисти да ги управляват.Затова окупиралата българия Червена армия седя тук 3 години и половина да сложи комунистите на власт.И чак тогава се ометоха.И докато бяха тук Сталин не даде 1 лев за изхранането на армията - всичко легна на гърба на българския народ

115

Малко за политика

преди 3 години

До Анонимен 117: Не се прави на пророк. И други бяха като теб, но Господ ги прибра преди да се разпадне БСП. България има нужда от социална политика затова социалистическа партия ще има винаги.А това, което е ставало през 50-те години на миналия век е отдавна в историята.

114

Анонимен

преди 3 години

Една от колоните води демократът Иван Божков, който насочва жандармеристите към местността Бялата скала, където е Вела Пеева. Обкръжават я и тя води бой 5 часа, докато има патрони, след което се самоубива. Командирът на ловната дружина майор Иванов заповядва да донесат главата и в щаба. Демократът Божков отрязва главата на Вела Пеева, която доставя за опознаване на командира на жандармеристите, а след опознаването поставя главата на всеобщ показ. Вела Пеева е била само на 22 години.

113

Анонимен

преди 3 години

Операцията в Света Недял беше антитерористична операция срещу терористите кото с преврат и с кръв взеха незаконно властта в България на 9ти юни и избиха хиляди без съд и присъда.

112

Анонимен

преди 3 години

Aми къде са тези книги издадени от много хора които разказват как жели класове от млади хора са били разстрелвани на границата защото са искали да бегат на запад и не са се подчинявали на предупрежденията на граничарите. Дай поне едно заглавие?

111

Анонимен

преди 3 години

Това че сте се събрали тук *** на фашизма на БКП не ви прави чест.На 9те ястребинчета БСП и до днес слага венци на паметника им.В "Света неделя" по време на атентата през 25 та година от комунстите са загинали 250 човека. Между тях е имало и много деца, зщото е било Великден. Те не само нямат венец на гроба, дори спомен няма останалза тях.Но всичко се връща на този свят.Съвсем скоро надявам се и партията ви да се разпадне.Господ си знеае работата.

110

Ами сега?

преди 3 години

Как "демократично настроените хора" да искат да бъдат пуснати протестиращите в Русия след като вече са ги пуснали? Управляващите там развалят съвсем безотговорно пропагандната акция.

109

Анонимен

преди 3 години

Ами след 90та година много хора претърпели тия ужаси издадоха книги. Тогава се намираха. А виновниците за този геноцид никой не им потърси сметка. На убийците от Богданов Дол и Слънчев ден БКП когато хвърлиха топа им устрои погребения с духова музика, венци и цветя.

108

Анонимен

преди 3 години

Димитровград е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град. От 1948 до 1950 г. те работят в самостоятелна бригада, наречена "Млада гвардия". Техният девиз е: "Ние изграждаме града, градът изгражда нас!". Бригадирите построяват жилища, химически заводи, фабриката "Вулкан", азотно-торовия завод, пътната мрежа на днешната община Димитровград.

107

Анонимен

преди 3 години

Къде са близките на целите класове които са се опитвали да минат границата при социализма и са били избивани, да направят паметници, къде са сороските медии да разкажат тази интересна история, да направят един сайт, една книга да издадат?

106

Анонимен

преди 3 години

Никакви единици.Прочети книгата на Георги Константинов. През 50те години цели класове от граничните райони са се опитвали да минават границата.Повечето са били избивани.Ако някой успее да мине границата - хващат жена му и децата му и ги пращат в някое село в Добруджа. Познавам такъв случай.На селяните е забранявано не само да помагат с храна, дори са нямали право да говорят с "изселен". НОЩНО ВРЕМЕ СЕЛЯНИТЕ СА ОБИКАЛЯЛИ КОЛИБАТА И И СА ХВЪРЛЯЛИ ОТДАЛЕЧ ХЛЯБ. Така е оживяла жената.

105

Анонимен

преди 3 години

Особено ми харесаха какичките от "Пуси Райът".

104

Анонимен

преди 3 години

Поетът Пеньо Пенев е бил заловен 50те години с приятел от граничарите на гръцката граница, били са пияни и двамата. След като ги затворили в карцера цяла нощ пеели и викали че са свободни граждани и не признават никакви граници. Едва на сутринта като почмало разследване разбрали че това е поет и го пратили в София там да се оправят с него. Никой не ги е застрелял.

103

Анонимен

преди 3 години

През социализма имаше хора под западно влияние на западната култура, която беше също като днес гнусна и отвратителна. Бащите им бяха моряци, тираджии и те парадираха със западни ценности, като западни филми, западни парцалки и западни стоки. Считаха се за повече от другите и смятаха другите за балъци и нещастници.

102

Анонимен

преди 3 години

"На границите, стреляха по всеки, ако някое момче на 18 години е искало да иде до Гърция"Ако не се е подчинилк на предупрежденията на граничарите ще го застрелят, има и 18 годишни престъпници.

101

Анонимен

преди 3 години

На границиата стреляха след три пъти предупреждения - Стой кой идва, Стой кой е там, Стой, ще стрелям и след контролен изстрел във въздуха. Пише го във устава на армията. Стреляли са само по престъпници и убийци които няма какво да губят. Единици са случаите на жертви на границата за 45 години - най-вече отчаяни престъпници които се опотват да избягат от закона.

100

Анонимен

преди 3 години

Да де, ама западняците не даваха визи на българите, иначе не били виновни западняците, ами милицията която не пускала българите да пътуват без визи.

99

Анонимен

преди 3 години

В САЩ ще те застрелят в центъра на града, ако бягаш. Те първо стрелят, после разпитват. И винаги стрелят цял пълнител в жертвата, за да не може да ги съди, ако оцелее и да дава показания.

98

!

преди 3 години

Преди години и ние от умните и красивите се борехме срещу диктата на комуниста Орешарски. Ние тогава бяхме истинското лице на демокрацията в югоизточна Европа и искахме да върнем г-н Борисов. Сега по нашите стъпки вървят и руските младежи искащи Навални а не диктатора Путин. Нормалните руски демократи знаят какво е направил г-н Борисов тук и искат човека като него в лицето на Навални да превърне Раша в земен рай подобен на този който г-н Борисов превърна изостаналият европейски югоизток.

97

Анонимен

преди 3 години

На границите, стреляха по всеки, ако някое момче на 18 години е искало да иде до Гърция, но в милицията не са му разрешили, го стреляха и не им дремеше. А на граничаря се полагаше награда - отпуск и парична награда.Така, че стреляха да си увеличат наградите и не пропускаха.Ако си бил на границата повече от 4 години ти даваха апартамент където пожелаеш.Затова се натискаха, затова стреляха без предупреждение.