80

Анонимен

преди 4 години

Като нямат образование така ще е.В България образованите и интелигенти българи са подигравателно ниски заплати.За пенсиите не ми се коментира, защото нещата там са високи пенсии за военни и полицаи, а за другите мизерия!

79

Не е "х" ,

преди 4 години

Айде стига сте "хъ'кали ",а почнете да "шъ'ка"те. Калъв е тоя немски дето се учи в България ?!?после никой нищо не разбира като се кльопне в немско -говоряща страна.

78

Мен

преди 4 години

Що не работят друго? А, да, защото 100% нито език знаят, нито нещо друго могат да правят. Чужбина не е за всеки.

77

мързеливи Германци

преди 4 години

Германците сега пойрай таа Корона толкова мързели станаха че спокойно мога да кажа че са най-мързеливите в моментаДа не ти се налага да оправяш някакви Документи работят по часово и нищо не смогват , пълен провал е тва Правителство на Меркел , станаха най големите Мърди в ЕС

76

1200 ewro

преди 4 години

Стефан и Иван не са уточнили, но освен тези 1200 евро, дето ги взимат, получават още квартира + платени режийни, храна, транспорт от селото си в България, посреднически и преводачески услуги, плащане или уреждане на регистрации, данъци и местни здравни застраховки. Тоест всичко необходимо, което един местен гегманец би дължал. Освен това Стефан и Иван в нарушение на местните закони карат коли с български реристрационни номера и застраховки, с което ощетяват германският бюджет.

75

Бай Петко

преди 4 години

Га бех още млад веднъж продадох един петел за 30 гроша и ходих на гурбет у Немско къщи да им строя. Ама не ми много хареса там. Не ми хареса на мен тая работа да ме юркат кат животно от 8 до 5 па реших след 3 месеца мъки се върнах пак у наше село да си гледам козичките и градинката.

74

Русофил

преди 4 години

Няма лесно за българските роби,при положенеие че ЦК на ГЕРБ ти дава минимална заплата от 300 еуро,125 еуро пенсия цените са почти европейски.Как може да живее един НОРМАЛЕН Човек.Тези от парламента не могат да смятат отличника Горанов дайте му огледало да сметне колко пари са нужни за храна и лекарства.Крадци с вили в Барселона.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 84Жив и здрав да си, ела да бачкаш, естествено без връзки за 600-700-800лв нето на месец.Ако искаш повече, обади се да ти дадът някое кюлче злато да вържеш бюджета :) Може и в Лидъл да почнеш, там дават 1050 чисто, но ще ти скъсат г ъза, плюс това се приготви за интриги, може и ИТ да станеш, може би ще хакнеш НОИ без следи...

72

робовладелец

преди 4 години

Робите не са изчезнали. Запада си печата парите и си ги раздава както си иска. На България е забранено да си печата пари на калпак както на запад. За това запада си купува роби . Без пари толкоз.

71

Истукан

преди 4 години

Че кой ги кара да работят в Германия.

70

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 80Дадох ти плюс, защото ми хареса това за огромните фабрики, де са?Разбирам че е сарказъм!

69

Анонимен

преди 4 години

Българина е ***,но за сметка на това упорит!След всичко което ни причини тази ФАШИСКА държава през 20-ти век *** продължава да търси щастието си при студените стиснати темерути с вродена мания за превъзходство.Работя в Испания и при 50 часа на седмица получавам 2500 евро Чисто!!! Ако реша да работя по 40 часа на седмица ще вземам минимум 1600 чисти и всичко това по време на карантина!!!Не съм спирал да работя и не са ми бавили заплатата един ден даже.Продължавайте да слугувате на немците!

68

А какво очаквате?

преди 4 години

Нали точно за това ни приеха в ЕС. За да вземат евтина работна ръка, робски труд.И за могат да експлоатират природните ни ресурси. Даваме им без пари готови обучени кадри и изнасяме най ценните си суровини и най качествените храни точно в Германия.

67

Анонимен

преди 4 години

До AbeВиждаш че едва бръщолевят тролчетата, за тях е нормално.Всеки които мие чинии си има портрет на Всевишния, държи пистолета под ръка и е много богат!Да бъде жив и здрав Всевишния и да бъдем все така богати, като имаме запаси в шкафчето :)

66

Картинката е ясна

преди 4 години

Ясно е колко са българи, щом бачкат без договор.Те едни такива от едно племе в България правят едно и също навсякъде.

65

Анонимен

преди 4 години

Някой ден немците ще започнат да емигрират в България да бачкат за 500лв. заплата. Ще берат ягоди, ще пасат овце, ще бачкат като шофьори и строители. По образованите ще си намират работа в огромните български фабрики.

64

Анонимен

преди 4 години

Те фашистите открай време са си такива. Канят те в държавата им и уж ти плащат, а от цялата работа остава само бачкането, парите ги няма.Техните приказки за демокрация да ги разправят на малките деца, за лека нощ.

63

Bad Company

преди 4 години

Ама много са ми смешни тия гастарбайтери:) Що дирите в таз Германия бре?! Груба грешка! В руските кланици температурата в работните помещения е 20 градуса! Поддържа се автоматично, гарантирано от Путин! Работи се по 6.5 часа. Заплатите са по 8000 $ плюс премии! Настаняването на работниците е в самостоятелни вили с басейн! Айде хващайте самальота и направо там! Ама ха!

62

Анонимен

преди 4 години

Така е в Германия, имигрантите ги карат да работят постоянно, и наи тежките и трудни професии. А немците си работят наи много до 15:00 и ако ти трябва да вършиш нещо с тях не можеш да ги намериш.А после си рекламират как са наи работливи по света.

61

нмс

преди 4 години

че нали затова на допуснаха в европиеиския съюз,българи и румънци,евтина работна ръка ...нещо да се е подобрила в държавата,не..но пък за сметка на това лесно можеш да работиш при мързеливите европеици,те само за два месеца като бяха затворили границите и ревнаха че няма кои да им работи..само на използват маика им ***