189

Анонимен

преди 4 години

За съжаление много хора работят така. Уви, това са хората, които нямат образование или не знаят език и т.н. и са дошли в Германия да свържат двата края. От друга страна многодетните събратя с по 5 деца, 7 братя и цяла рода идват и живеят на помощи, работят за по няколко месеца, за да не им врътнат кранчето и после пак се връщат на хранилката. Радвам се, че се взимат някакви мерки за честно работещите хора. Германците, без коментар. В същността си не са мръднали от 40-те, но сега са по-прикрити.

188

Анонимен

преди 4 години

Абе , всеки си гледа интереса ,бе...ха,ха,хаааааааааИМАМ ИНТЕРЕС ----ХОДЯ ДА РАБОТЯ НА ЗАПАД ЗАЩОТО ПРАВЯ ПАРИ И ХРАНЯ СЕМЕЙСТВОТО СИ И ЗАДЕЛЯМ ЗА ЧЕРНИ ДНИ!КЪВ МИ Е ИНТЕРЕСА ДА СТОЯ ТУКА ГЛАДЕН, БОС И ГОЛ..... И ДА СМЕТАМ , КОЛКО ПЕЧЕЛИ НЕКОЙ СИ ..ОТ МОЯ ТРУД...!??????ВИНАГИ ИМА НЯКОЙ , КОЙТО ПЕЧЕЛИ !ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е ...ЧЕ ПЕЧЕЛЯ И АЗ..ХА,ХА,ХАААААААААА...

187

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 212А ние си живеем екстра с техните данъци, които техните предприятия в България плащат. Ае стига глупости, вече ставате абсурдни.

186

КИРО КЕБАПА

преди 4 години

Абе , не е всеедно да "робуваш" цял месец за 150-Э. или ....цял месец за 1500--2000-Э.!Още по т.н."турското робство"--хората са ходили на гурбет по света...ама са знаели за какво отиват....Докато при руската "СОЦ-робия"...си стоиш задължително дома , за да робуваш за "без пари" на комунистическите велможи--БЕЗ ДА ЗНАЕШ ЗА КАКВО..ха,ха,хааааааа...

185

Анонимен

преди 4 години

Живеят си екстра те и с нашите данъци,които плащаме там.Вдигаме им БВП и техните пенсионери взимат пенсии и от тези пари.

184

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 4 години

ПРЕДПОЧИТАМ ДА МИЗЕРУВАМ НА ЗАПАД , ОТКОЛКОТО НА ИЗТОК В "ПОСТ-СОЦ-РУСОФИЛСКАТА"-- СОЦИАЛНА ТОАЛЕТНА"!МОЖЕ ДА СЪМ РОБ---АМА СЪМ ПО-СКЪПО ПЛАТЕН НА ЗАПАД... ОТ "СОЦ-РОБИТЕ НА ТРУДА" НА ИЗТОК!Е...ТОЗИ ПЪТ ---НАИСТИНА СЛУЧИХ НА "РОБСТВО"..ХА,ХА,ХАААААААААДОВОЛЕН СЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

183

izh

преди 4 години

Абе платени душички, никого не карат насила да работи там, а се чака на опашка да се освободи работно място. Като нашите са толкова ербап, да се върнат тук и да започнат по престижен бизнес. Ама не им стига багажа. Тука могат само да се пазарят при Мая Манолова креслъовци пред министерския съвет и после да се наредят за социални помощи. Та не се цупете на приказката за "материала"

182

Анонимен

преди 4 години

До до 203/207От тия които изброи само само румънците и българите сте "източноевропейци". Останалите са от цяла Европа. Може би искаше да кажеш от "бившия Източен блок", но и тогава няма да е точно и определено няма да ти свърши работа за идеята ти да покажеш, как точно от българите и румънците германците "живеят". Ако за теб е някаква новост, че в света има постоянно движение на работна ръка, явно живееш в 80те години на 20ти век.

181

Анонимен

преди 4 години

До до 204/206"Насилствено"?

180

до 203

преди 4 години

Какви източноевропейци ли? Във Висмар строим огромен пасажерски кораб сега. Работят около 1500 човека. Без 30-40 контролиращи германци всички сме от Изтока.Над 500 са украинци,има още литовци,латвийци,естонци,поляци и по-малко българи,хървати и румънци. Няма турци,пакистанци,афганистанци,тамили и пущуни.

179

до 204

преди 4 години

До Анонименробите се откарват насилствено в страната където да робуват.При социализма робувахме на комунистите и руснаците в собствените си страни!

178

да ама не

преди 4 години

мизерстват , но дори в мизерията живеят по-добре отколкото в родините си където уж са у дома си!

177

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 201Ахахахахаха. Какви източноевропейци? Германците разчитат главно на турци и поляци. Те източноевропейци ли са? А нивото на германците се поддържа от системата която те сами са си направили и от големите индустриални фирми. Строителството е сравнително малка част от германската икономика.

176

Анонимен

преди 4 години

До аланкоолуПочти навсякъде е същото спрямо Запада. Само му дръпни на българина малко от слободията и гледай ***. Без "излизане" "на биричка" с приятели поне няколко пъти седмично, ходене по "шопинг турове", да "се видим" и др. и почва да губи разсъдък. Не всички, но нещо от сорта на 90%.:)))))))

175

Анонимен

преди 4 години

Написаното,че "германците са най-богатия народ в Европа " не е вярно.Да си направят справка за доходите в скандинавските страни,Швейцария,Австрия и по-малките съседни страни. Истината е,че нивото на германците го поддържаме ние,които им работим. В строителството,където съм вече 28 години няма жив германец,който да налива бетони,да прави кофраж и арматура и др. все тежки видове работа. Кой да вярва,че в месокомбинатите ще изгонят нашите работници?! Без Източна Европа Германия загива!

174

аланкоолу

преди 4 години

До АнонименЗащото в тези офиси са твъдият електорат на всяка власт

173

Анонимен

преди 4 години

Така се получава когато не знаеш език и работиш чрез източно-европейски посредници! Всеки българин който някога е работил за/с българин е пропищял!!!!!!!!!!!!!!!!!

172

Анонимен

преди 4 години

Между другото, някой може ли да ми даде актуални цени на основните видове меса в България да ги засечем с Германските да видим колко е "евтино" в Германия.:)

171

Анонимен

преди 4 години

До аланкоолуЯвно само си чел за това как и колко бачкат. А 35 часа е само офиса :))))))) И в офиса пак се бачка, а не като в 4/5 от офисите в България: от кафета и цигари не могат да се видат у работа. :))))

170

аланкоолу

преди 4 години

До АнонименСупер зверски бачкат особено франсетата дето не им се събира и 35 часа на седмица! Иначе на софрата и с некоя сгодна женица здраво бачкане пада