64

Анонимен

преди 4 години

До Боже БожеОбичаме Русия,ако щеш и салто или челна стойка да направиш,българите винаги ще обичаме Русия,защото Русия е в сърцето ни,а не е брак по сметка,през ВСВ не са пратили български войници да воюват срещу СССР,защото са се страхували,че българите веднага ще избягат да се бият на страната на руснаците заедно с духовата музика,царя може да е харесвал Германия,но на народа в сърцето му винаги е била Русия!

63

Анонимен

преди 4 години

Вън кремълските ченгета от България !Няма български празник който да не са умърсили със свойте имперски нечистоплътни бръщолевеници.

62

Българската азбука

преди 4 години

Колкото до руския посланик: Значи ние трябва да наричаме Толстой, Гогол, Пушкин, Лермонтов и всички други руски писатели и поети славянски писатели и поети, пишещи на славянка писменост?

61

Боже Боже

преди 4 години

Генералгубернаторът на задунайская губерния честити на задунайските крепостни селяни с русташко самосъзнание денят на слайнянската писменност и халтура.

60

Анонимен

преди 4 години

ЛИЦЕМЕР. ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НАТО ДУМА ЗА БЪЛГАРИЯ И ТОЗ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ.

59

Анонимен

преди 4 години

Няма славянска писменост, а българска, която българите са предали и на московците, иначе сега щяха да говорят и пишат на монголски и да се молят на Аллах !Нагли и неблагодарни КГБ ченгета, които непрекъснато фалшифицират Историята !

58

Българската азбука

преди 4 години

Нормално е да наричат писмеността ни славянска. Ние самите я наричаме Кирилица. Какво общо има Кирил с азбука, създадена по поръчка на българския цар Симеон? Това понятие е въведено нарочно, за да се възвеличи приносът на Източната римска империя, наречена по-късно Византия. Не ние сме го въвели и това е станало по-късно. В началото азбуката просто е била българска. Първо ние трябва да започнем да наричаме писмеността си Българска писменост и културата си Българска култура!

57

До 56

преди 4 години

До Моравия са стигали ,и част от Флоренция и чак до Британия са стигали.. да,това е половин Европа !)

56

Русия по сланик

преди 4 години

Поздравявам ви с деня на написаната за вас някъде по македонските земи от другаря Ленин азбука !

55

Анонимен

преди 4 години

Много грозно и долнопробно от руския посланик! Свикнали сме с грозните руски простотии!

54

До 34 от ...

преди 4 години

Толкова си назад ,но това не е с трашно,страшното е че цели 5 човека ти сложиха +,а това говори за ниският праг на грамотност тук,щото Кирил почива-умира преди Методи ,за другите глупости няма да те просвещавам..не си ми интресен нито ти ,нито другит 5 с + който ти забиха -слаб 2

53

Анонимен

преди 4 години

До Георгиус ДимитракосВизантийците толкова са били "силни" срещу България,че не смеят директно да воюват с българите,а пращат руснаците да воюват срещу българите,тогава Русия е заемала половин Европа и на българите се е наложило да воюват с тях,заради интригите на византийците,не ми хвали коварните византийци

52

Анонимен

преди 4 години

И накрая Османската империя го намааа на гърчолята....

51

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 52Днес празнуваме български празник, не руски, че да говориш за руското право на добър живот.

50

Анонимен

преди 4 години

С блага дума и макаров се постига много повече отколкото само с блага дума.

49

Анонимен

преди 4 години

Обичаме Русия и желаем по-добро бъдеще на Русия,много успехи на нашите славянски братя,а русомразците да престанат да ги тормозят и провокират вече сума години,а да им дават свобода и малко въздух на руснаците да живеят по-добър живот! Те също имат право на по-добър живот!

48

Анонимен

преди 4 години

47 Македония е област, в македонските земи на първата българска държава се намира Охридската школа създадена от Климент Охридски. Славянската азбука е разпространена от ученици на школата в половин Европа, друг е въпроса че някои на запад се кланят на папата и сега пишат 4-5 съггласни на едно място за ч ж и щ

47

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен48 Честит 24 май,Празник на българската писменост и култура! Този що чете в айкюто,американските дипломати не четат,когато ни поздравяват на български език.

46

Анонимен

преди 4 години

Тези блокирали видеото ,за да не се гледа от чужбина.Да им е честит и на руските братя,този красив славянски празник на просветата и книжнината 24 Май,да са живи,здрави,да имат късмет и щастие,успех и да си върнат Украйна към майка Русия!

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 40 За времето си, тези "училища-светилници в мрака",са изиграли своята роля. Доказва го Априлското възстание, Българското Възраждане, възрожденците- българската борба за освобождение ,апостолът на свободата Васил Левски, Борбите за независима българска църква и участието на българите в освобождението на България. Там,където се пресякоха интересите на великите сили,те я намериха.