14

Анонимен

преди 4 години

В понеделник като отворят металните молове ще видите как учениците "учат", но не в класните стаи.След години няма да има поколение което да работи.

13

Анонимен

преди 4 години

В България вече го прилагат. Резултата няма да засъснее - ще облекчат разплащанията на НОИ.

12

коронавирус-световен

преди 4 години

Това тире не ми дава мира. Явно има нов вирус.

11

Анонимен

преди 4 години

3) университетите и училищата след 8 клас ЗАТВОРИХА. Същите мерки, както във всички останали карантинирани страни. Имаше и мерки на местно равнище и куриози. В една община където се провеждаше популярен музикален фестивал общината разпръсна пресен птичи тор по поляните които се използват за събитието, за да прогони потенциални участници без да налага допълнителни забрани (скандинавски тарикатлъци).Не писахте ли вие точно за случаи в Швеция с ресторант от една маса?

10

Анонимен

преди 4 години

Тюрлюгювеч от противоречия измислени от теоретици на които и на тях не им е ясна рабтата ама нали трябва да се правят на умници!

9

Анонимен

преди 4 години

Китайските комунисти как прецакаха всички ни. Г а д и н и. Тази зима пак нещо от тях ще тръгне.

8

Анонимен

преди 4 години

Т.е. въпросът е "Да се избавим ли от възрастните хора в световен мащаб?"Стига бе, хора, вие майки, бащи, баби и дядовци нямате ли? Всеки човешки живот е ценен.

7

Анонимен

преди 4 години

Това е тъпизъм - да следваш шведски модел, тоест да вземаш за пример най - изтрещялата в психическо отношение нация в Европа.Или една от най - изтрещелите, визирам всички северни народи Би ли ми обяснил някой как се повишава имунитет с унищожаване на възрастни и това човешко ли е. започвам да се питам накъде наистина отива човешката съпричастност. и емпатия. наистина тоя коронавирус най - вече ще покаже в аккво сме се превърнали в чисто 1овешки план. В едно нищо и никакво.

6

Анонимен

преди 4 години

Имат повече починали от всички останали скандинавски държави взети заедно. Дали е успешен модела "не правим абсолютно нищо" нека Петя каже? Какво казва Сорос по въпроса?

5

Анонимен

преди 4 години

Тая статия в някаква разновидност вече я четохме няколко пъти тук.Основните заабележки към нея са:1) от това което знаем В МОМЕНТА шведите много яко се издъниха. Приказките за това какво са "щели" да спечелят после, ще ги видим как са2) акцента при "модела" на шведите е сбъркан: не става дума за доверие в институциите, а за това, че шведите са дистанцирана култура (50% от домакинствата в Стокхолм са от 1 човек), няма типичните за повечето европейски начин интензивен контакт ...

4

Анонимен

преди 4 години

Аха! Разумни, дисциплинирани и се вслушват в препоръките. За това ставаше дума.

3

Ужас

преди 4 години

Само искам да питам нещо - от тази седмица не прилагаме ли шведския модел с пълна сила? Само дискотеките и училищата не са отворени. Какво се промени у нас, че при 10 болни затворихме, при 40-50 отваряме? И реално ако не се повишават след махане на мерките, то означавали, че вируса си затихва? Да се подготвят болниците не звучи много ок за нас, защото така или иначе са все по 300-400 хоспитализирани вече два месеца.

2

Анонимен

преди 4 години

До Не !И как ще попречиш на вируса?Ще направиш хората концлагеристи за 3 години ли?

1

Не !

преди 4 години

Няма да стане световен !