149

Един Българин

преди 4 години

За да просветля македонците във форума - последните доказателства за произхода на българите са, че са били Перси и са говорили диалект на персийския. За пръв път да дошли в Европа през 3-век, като част от войските на Атила. Името на народа ни идва от областта Бактрия, с главен град Балх- намирала се на територията на днешния Афганистан и северен Пакистан. Народът ни е описан в индийските веди. Има и съвпадения в имена на населени места между Северна България и населени места до Кандахар

148

Поручик Ржевски

преди 4 години

Пендаровски, искам да те успокоя.АКО Франция и Германия искат реп Македония да влезне в ЕС - ще натиснат България и ще влезнете.АКО Франция и Германия не желаят - ще кажат, че не може да влезнете заради България. И ние ще се караме като някакви лузери тука в калта. Заради това нашите държави на изток са бедни и нещастни, защото не владеем големите номера, а само дребните.

147

Анонимен

преди 4 години

Какви турци, какви помаци,темата е Северджания и нейните нагли фалшификации.Престанете разни драскачи да разводнявате темите всеки път с глупотевини.Северджаните и според договора им с Гърция са македонци САМО ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА а язикот е македонскив кавички от славянската група както пък според България е език според конституцията на СМ!Всякакво прилагателно с име македонско СЕ ЗАБРАНЯВА за всякакви продукти направени в СМ!Пак според договора от Преспа.нЕма македонско вино и ракия,немааа

146

Анонимен

преди 4 години

Аз не искам езика на македонците да се казва български ,защото той е пълен със сърбизми!Това което иска България е Скопие да признае ,че преди 1944год. етническото самосъзнание и език на хората от Вардарска Македония е български!Не може на хора раждали се като българи ,живели със самосъзнанието ,че са българи и починали като българи ,някой като Пендаровски да им приписва друга етническа принадлежност различна от българската!

145

Анонимен

преди 4 години

Turcite osven ALLAH na boga kazvat i TANRGI,pitay nqkoy turchin ako ne vqrvash

144

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 171И въпреки всичко нито една от тези държави не е Германия. За един австриец е повече от обида да го наречеш германец. Факт. Има различни държави които говорят един и същи език. Но те сами по себе си са различни не са едно и също. Защо някои хора се държат като пълни *** не ми е ясно. Северно македонците говорят на български македонски диалект Две държави един език - български. Това е.

143

Петю

преди 4 години

До Анонимен Турците така учат че всичко е турско -даже и ако има марсианци и те са турцизирани извънземни.Като няма какво да кажеш-измисляш въпроса е да няма кой да им вярва на простотийте им- това е.

142

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 172Az pomacite kat gi gledam ne prilichat na nikoy etnos rusi s sini ochi ezika im s dialekt nito na bulgarite nito na turcite nito sa islqmizirani otdelen etnos sa,oprovergayte me

141

Ханс

преди 4 години

Трябва да се разберем с албанците откъде ще минава общата ни граница и да се свършва с тоя цирк наречен Северна Македония.

140

Един Българин

преди 4 години

Ще ми обясните ли как, като македонците са народ различен от българския в съседна Албания ( около Берат) има над 100 хиляди българи ?

139

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 167"Prabulgarite sa bili tyurki,zaedno sa trugnali s turcite ot Aziya i sa moleli na edin bog TANGRA ILI TANRGI"Е, това вече преля чашата! това къде си го чел, има ли записано някъде нещо?! и за ТАНГРА съм чувал , това TANRGI нищо не ми говори... Малко разяснение, ако може.

138

nik

преди 4 години

До АнонименГоворят турски ама друг път Единствено на Азърбайджан езика е близък до турския,на другите държави не ,особенно Казахтан.

137

Анонимен

преди 4 години

Ot bulgarite po golemi rasisti i fashisti sa samo gurcite vse iskat da asimilirat drugite narodi no samite skoro shte izcheznat ostanaha edin fayton hora

136

Един Българин

преди 4 години

До 162Ще се повторя. - сърбизираните българи в Македония сте много объркани същества. Ако щете не македонци, марсианци се запишете. Искаме само в учебниците по история по които учат децата в училище, да напишете истината и за Ал. Македонски и за Самуил, и за братята Кирил и Методии, и за българските боляри и Илинденско-преображенското възстание, и за Коминтерна и за Голи Оток и тормоза над българите през 50-те години.

135

Анонимен

преди 4 години

Ако искат да се признават за Българи Насила хубост не става Но територията на която живеят е изконно Българска По закон те са длъжни да я отстъпят на майка България

134

Просто

преди 4 години

Ако им признаем "македонскиот язик", они после че ни кажат: "Ама чекайте, у сите ваши земли, що са до Македония го сборуват македонскиот язик.! "И що че чиниме тогай, бре?

133

до163

преди 4 години

Кирил и Методий нямат нищо общо с България.Нашата азбука я имаме благодарение дълновидноста на царя ни.А можеше и спокойно тази азбука да изчезне в небитието..а Кирил и Методи дори на са идвали в България,кам

132

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 156Айде стига ръси глупости бе и стига се хваща за думите Никой не казва че са българи а потомци на насилствено ислямизирани българи. Това все пак не е турчин. Една вяра, различен етнос. Както не са едно и също араби и турци. Наистина си тъпунгел и почна много да дразниш.

131

Анонимен

преди 4 години

До Поручик РжевскиНе е точно така.Все едно Австрия, Лихтенщайн и Швейцария да кажат, че говорят на Австрийски, Лихтенщайнски и Швейцарски.

130

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 165A otkade nakude makedoncite sa bulgari sled kato ezika im e blizuk s bulgarskiya