92

ПроблемЪ

преди 4 години

За да помогне на икономиката държавата трябва да вземе пари на заем. Поради естеството на валутния борд България няма право да дава заеми сама на себе си, така както правят САЩ и централата на ЕС. За да получим заем някой трябва да ни го одобри. Държавата евентуално може да продаде облигации, но някой трябва да ги купи. За да ги купи трябва да плащаме високи лихви. Не сме в Еврото и не можем директно да вземем кредит от ЕЦБ на минус -0,50%Държавата ни е безсилна да влияе сама над икономиката

91

Анонимен

преди 4 години

Не мога да разбера какво толкова щеше да спаси България, ако всички си плащат пълният размер на осигуровките. Да не би, ако приходите в НОЙ са по-високи да цъфнем и да вържем? Държавата е слаба, но не най-вече заради осигуровките. Или греша ?

90

Анонимен

преди 4 години

И трите сектора се опитаха да унищожат човека през 20 и 21 век.Затова е хубаво ,че ги няма вече.Те не са и нужни.Занимавайте се с нещо почтено и полезно.Негодници.

89

az

преди 4 години

Дреме ми на културата.

88

Да

преди 4 години

Незнам как разбра че нямам капацитет. Преди вземах по 2000 лева само от бакшиши маи не си санувал толкова пари. Ама сега даржавата ме лъже нали щеше да дава 60 проц а ми дава не 1600 А 327 лева зашто не ми дава 60 пак ни излагаха.

87

Анонимен

преди 4 години

Е, трябва коланите да се позатегнат малко на дебеличките.

86

Анонимен

преди 4 години

Преди богатите са давали пари за построяване на паметници и университети. Днес "правещите пари от нищо" искат да им се дават пари. Преструктурирайте се, преориентирайте бизнеса си, не мога да ги дишам тези! От мен пряко не са видели лев, но сега през държавата ще харчат мои и ваши пари.

85

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

До До ха-ха-хаТози милиард и триста милиона не съм го измислил аз, а медиите.Те твърдяха, че от ЕС отпускат 830 милиона и че има останали към 500 000 европейски други европейски пари.Или те лъжат, или Бойко лъже.Не ми вменявай вини, каквито нямам !И да - най-сигурно е да не сбъркаш в днешно време като не правиш никакви прогнози.

84

Анонимен

преди 4 години

Тия балъци продължават да дават примери с 2 - 3 богати западни държави. А защо никой не споменава Швеция например? Там с 3000 болни и 80 жертви живота си тече нормално - училищата си работят, баровете и ресторантите са пълни, хотелите са резервирани догоре с резервации за Великден. Експертите казват, че така и така ще се разболеят 70% от хората ще се разболеят и смисъл от карантина няма. Не могат да си позволят карантина, понеже много хора ще останат без работа - във Швеция! Но в България можем!

83

Анонимен

преди 4 години

До Зо 76Като нямаш капацитет да пишеш на български и да не те експлатира работодателя ти.. ето сега имаш заслужена почивка и глад, дано за 14 часа си натрупал бакшиш , ама осигуровките ти са на минимална и сега НОИ ще ти даде само заслуженото за сивото ти вещество!

82

Анонимен

преди 4 години

Най ми е кеф,че точно бизнесите,които ощетяваха държавата,не плащаха нищо и криеха всичко,сега първи *** за помощ от държавата ! Но държавата не е толкова примитивна ! Ще вземеш ако си дал !Нали така,строители,бармани,ресторантьори,певци ?!Борисов е прав,не може да имаш майбах и 300кв м апартамент,а да не можеш да платиш 40%на работника си !

81

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

до 73Да, все още нито културата, нито спорта, нито свободните професии са засегнати.Даже, ако утре отменят извънредното положение няма да загинат туризма и ресторантьорството.Въпросът обаче е в това, че властта се кани да удължи това положение много дълго ...Смяташ ли, че това няма да повлияе на култура, спорт и свободни професии ?Кризата не повлия само на чиновниците, полицията и още няколко бюджетни професии.Ама, нали се сещаш, че за да има пари за тях трябва пчеличките да ги изкарат.

80

Младеж

преди 4 години

То след 1989г. изобщо имали ли сме култура? Да не я бъркате е с Халтура? Спортът и него го няма! Куроната лапнаха чалгаджиите, моладжийките, кифлите, фейсбукажиите, селфажиите и цялата световна плява барабар с ритнитопковците тип Пеналдо и жужето Меско! Естетсвен подбор! Да пази ГОСПОД България! Тези дето строят и продават мутробарок и тях ги чака възмездие!

79

SS

преди 4 години

Някой свободни професии ще оцелеят.Предполагам водопроводчици,ел техници,автомонтьори .Може и други.Времето ще покаже.Дано ни отмине вируса с най малко поражения.Но хората са бедни и много ще пострадат.Глад ни чака.Дано не съм прав.

78

Зо 76

преди 4 години

Ела на моя хаус да работиш по 14 часа на ден на крак и да знаеш наизузст всички храни и напитки и тогава сте те питам. Много е лесно да си цакаш на компутарчето и да даваш оценки кои колко учил и работил. Един ден няма да издаржиш.

77

69

преди 4 години

Тая така като я гледам, доста добре е печелела преди епидемията, срама няма ли да се оплаква? Защо не я попитате каква кола кара, в какво жилище живее и по колко пъти ходи на почивки в чужбина?

76

До 81

преди 4 години

Е,хубаво,ще има ! Ти топлата ли вода откриваш ? Какво искаш да кажеш се пита в задачаат?Някои да ти даде ?

75

Анонимен

преди 4 години

Заглавието е почти вярно, само трябва да се разменят местата на "COVID-19" и "държавата".

74

До ха-ха-ха

преди 4 години

Защо винаги говориш в бъдеще време ?!Това щяло,онова щяло.Ама специално и една от твоите прогнози не се сбъдна.Оня милиард от ЕС ,за който твърдеше ? Оказа се,че несъществува! Я сега обвини Борисов,че бензина е 1.95лв.Ще кажеш,че Борисов няма нищо общо.А какво общо има с covid 19 ? Той ли спря Евро,Олимпиада,Евровизия,той ли свали самолетите в света,той ли пусна Русия в отпуск ? Той ли затвори хората в Ухан ?

73

Анонимен

преди 4 години

До НеКато си "учил" 5 години, колко си плати на даскала по български , та да те пусне ? Веднага ти правя психопрофил - казваш се Мустафа и си от Хасково или Разград..