238

DO 235

преди 4 години

Towa moje da waji za teb samiat, nedei da uchish drugite kolko sa integrirani v DE.

237

236

преди 4 години

Не,не е така и го знам от личен опит и от мои колеги,които живяха там

236

До 231

преди 4 години

В Чикаго има две български училища с преподаватели от България и една българска църква.би ли посочили такъв град в германия.там завинаги си човек втора категория.

235

Мен

преди 4 години

До 231Не е вярно че не се вписваш никога. Те са си просто такива, немците. Те и между тях са си същите. На нас това ни изглежда студено, но те първо по малко се интересуват от другите, второ зачитат личното пространство. Ние си мислим че не сме се вписали, не е така. Вписали сме се толкова, колкото един немец би се вписъл.

234

231

преди 4 години

Съгласен до някъде.обаче,не забравяй полетите.до преди 10 години,бяха половин заплата,сега са на цената на вечеря в ресторант.в сащ те приемат нормално.в германия НИКОГА няма да се впишеш в обществото.за винаги оставаш чужд изолиран или в мигрантска среда

233

Анонимен

преди 4 години

Жената да внимава много с работата в чужбина с посредник. Първо, на такава заплата не може да се надява. Включително за самостоятелно кандидатстващи германци заплатите започват от под 2000 бруто. Второ, за цели внесени групи чужденци условията със сигурност са различни от тези за кандидатстващите по обява там. Трето, колкото и да е нисък доходът след 1. и 2., посредникът ще те обере до шушка. Че е повярвала на средната заплата в Интернет, значи, че жената е наивна и трябва да не се доверява.

232

Анонимен

преди 4 години

ГРОБ: Нека първо построим магистралите и спортните зали, да санираме блоковете, да платим Ф-16 Блок 70, после ще помислим за здравеопазване и образование. Ще има полза от тях за който е доживял и за малкото деца, които са се родили. ГРОБ:СТАБИЛНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ! СТРОИМ И ЗАГРОБВАМЕ БЪЛГАРИЯ!

231

229

преди 4 години

Абсолютно.Не за 100000,за 500000 не можеш да купиш в германия.

230

Анонимен

преди 4 години

До 225САЩ са прекалено далеч и прекалено рискови. Заминеш ли казваш сбогом на всичко в България. Майка, приятели, имоти.Германия е на 2 часа и 100 Е полет. Спокойно можеш да си идваш за по няколко дена. Освен друго в Германия има до 30 дни Отпуск - САЩ 15Дали квалифициран човек ще е по-добре в Германия от колкото в България е много индивидуално. Някой хора се чувстват по-добре в Германия, други в България. Освен икономическите параметри, човек трябва и да пасва в обществото в което живее.

229

Kиро Х

преди 4 години

Мисля, че това е просто поредното доказателство, че стипулатите на отворени граници и неконтролируема миграция на Новия Световен Ред за в ущърб на всички - както държавата гостоприемник, в случая Германия, така и страната донор - в случая България! защото тази медсестра ще отнеме работното място на някой германец/германка, а в родината й ще се получи недостиг на още една медицинска сестра! Глобализма е пагубен за целия свят, с изключение на племето, което го налага!

228

До221

преди 4 години

В Сащ,жилище в щатски център в добър квартал можеш да купиш с 100000 долара.Когато в главен град на германска провинция купиш подобно за същите пари ми се обади.Ако не вярваш виж в нумбео достъпност на жилища и стойност на живот през среден доход

227

Американ

преди 4 години

До Чужденец:Не разбирам защо са сложени минусите? Явно има доста тъn български народ.

226

Циник

преди 4 години

Мисля, че на всеки - на когото му е унизително - да слугува на мутри... и партийни-мутри.. за шепа дребни... Няма кой знае какви алтернативи...Или продължава до пенсия (200? ако има късмет... И ако оживее...Или търси начин да промени нещо

225

Анонимен

преди 4 години

До 222,Имаме, но са пръснати по целия свят, и там те успешно ни представляват, но за жалост на България - някъде там.Имаме и големи квалифицирани кадри с постижения на световно ниво, но такива резултати не биха могли да постигнат тук, това са реалностите. :)

224

221

преди 4 години

Скандинавия е скъпа,обаче,може би заплатите компенсират.Затова пък в сащ е по евтино от Германия.Бил съм и в двете държави.

223

До 221

преди 4 години

Факт е че германски медицински специалисти отиват на работа в Скандинавия.Как мислиш,дали не са си направили сметката.

222

Дани

преди 4 години

Имам роднина,медицинска сестра в дом за възрастни в Розенхайм.Работи на смени при изключително натоварване за 1300 евро.При тях няма нито една германка.Главният лекар е от Пакистан.

221

Анонимен

преди 4 години

Българина е много слаб предприемач и иноватор. Комунизма го научи да чака на готово, някой друг да му осигури работата а той да не се налага да мисли и да поема отговорност или риск. Затова България е е на едно от последните места в света по предприемачество сред младите!Много младежи в България имат капитал но не знаят как да го управляват и често го пропиляват. Например сега заради демографската криза има хиляди младежи които наследяват имоти. Но този капитал се пропилява за глупости.

220

Циник до Бончев

преди 4 години

Скандинавия е скъпа... Многократно по-скъпа от Германия...Говориш наизуст

219

Бончев

преди 4 години

В германия подготвят достатъчно медицински кадри.Недостига е защото напускат и отиват в Скандинавия Великобритания Швейцария САЩ Канада.Напускат поради ниското заплащане и условията на труд.Попълват от източна Европа.Моля,информирайте се и тогава коментирайте.