44

Анонимен

преди 4 години

До 46На всеки, който му пука за родината си, ще намери начин. Факт, на максимум 10% им пука и винаги е билот така, от турско робство още. Така че, нека бягат, България ще се спаси от мишки и лека полека, ще почне да изплува. Който иска, може да живее добре тук, но нЕкви дето, нямало да се прибират като им умрат майките...... никой няма от нужа от вас, даже и майките Ви!!!

43

Оо я стига.

преди 4 години

Стига вече с тия програмисти! Това не е професия. Това е един бално на временна заетост, от ден то пладне. Много по важни за държавата са примерно машинните и сторителните инженери, фермерите, лекарите, учителите.....Освен това е редно дори и ниско квалифицираните работници да получават достойно заплащане както е във всяка нормална развита страна.Всеки човек който работи на пълен работен ден трябва да може да си позволи да си плаща разходите на живот, разходите за дете и да му остават пари.

42

питай google

преди 4 години

До Анонимен"Как се печелят пари от софтуер с отворен код". Прочети за бизнес модели при дистрибуцията на софтуер.

41

Анонимен

преди 4 години

Изгубени поколения! Много изгубени и нещастни поколения произведе мечтаната демокрация.Българския народ се оказа слаб, без съпротивителни сили, и не успя да си извоюва благоденствие в ЕС. От 2007г до днес положението в страната на практика се влоши. Избягаха едни от най квалифицираните кадри, обезкърви се нацията, намаляха младите и сега последсвията за икономиката вече са налице. България ще продължи да бъде най бедната страна в ЕС и няма никаква надежда това да се промени в близките 30-40г

40

Анонимен

преди 4 години

39, за квалифицираните бг кадри, работа на острова има бол! Гледачи на възрастни, чистене по домовете, куриери, сервитьори... За фермите също стават.

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38извинявай, ама какъв е тоя хотел, в който берачите от англия отсядат, когато се прибират да видят родата си!?!?берачите се прибират и спят по бусовете

38

Анонимен

преди 4 години

А какво да правят българските инженери, архитекти, химици, биолози, ядрени и други физици? Ами лекари и учители? Всички те какво да работят и за какви пари? Само на туризъм, услуги и ИТ ли ще го караме докато се затрием най-накрая през 2100та г.?

37

Анонимен

преди 4 години

Работя в хотел и при нас редовно има българи-емигранти, които се прибират до България да си видят роднините. Да ме прощават образованите и успелите хора, ама на такава простотия и на такова самочувствие съм се нагледала, че нямате идея. Пример: Берач на нещо си се прибира до България. И започва да се оплаква от всичко, а всяка втора реплика е: "При НАС в Англия... е еди как си." Бил 6 месеца да бере нещо, ама вече при НАС. Голям англичанин, голямо нещо! И говори с акцент, щото забравил български

36

Анонимен

преди 4 години

Лъжа е за безработицата и безработицата е много висока. Просто ГЕРБ и ЕС фалшифицират данните, защото вдигат пенсионната възраст и включиха в работната сила много стари хора над 50 г. които не могат да си намерят работа и се отказаха. Населението което може да се труди постоянно се топи и е малко над 1 милион и така излиза реална безработица от над 20 %.

35

Анонимен

преди 4 години

А защо тук живеете лошо...?

34

ДА

преди 4 години

Хайде стига глупости!В една държава няма само IT специалисти!Те са процент от всички и то малък.А какво правят останалите младежи,какво работят и за колко!?А икономика-от какво се прави-от IT ли?!ПРОИЗВОДСТВО,ПРОИЗВОДСТВО И ПАК ПРОИЗВОДСТВО ПЛЮС СЕЛСКО СТОПАНСТВО! Това ни трябва.Не да ям гумени вносни бокруци,а наши!Ама няма наши-убихте селското стопанство-краставиците трябвало да са прави,не криви,домата такъв,не онакъв и т.н.Без производство-няма икономика.Другото е бля,бля!

33

Анонимен

преди 4 години

Факт: В България има много повече свобода на словото за обикновения гражданин. Журналята са друг случай. Те си имат господари и затова сме назад в индексите за свобода на словото. Но обикновения гражданин може да плямпа каквото си иска. А на Запад не е точно така. Факт: Има професии в които човек може да печели повече след данъци в България отколкото след данъци в чужбина. Факт: За сравнително ниско квалифицирани кадри - медицинска сестра, продавач и т.н. несъмнено в чужбина ще живеят по-добре

32

оотАв$тралияяСидней

преди 4 години

До Анонимен 32Да пращат ми пари да си купя кецове за 2$ и фотоапарат Канон за 15$ от 1985 г дето все му се къса лентата докато снимам във водата стоейки часове в нея и ме хапе акулата отдолу но това са дебролии пред това че се чувствам свободен и щастлив

31

Аз

преди 4 години

Абе хора каква е тая завист... Границите са отворени, има университети, курсове, има кредити за финансиране на образование... като имате мерак, здрави сте вси4ко може да се постигне. Аиде да плюем сега по вси4ки щото им стиска да направят нещо пове4е..пък недаи се боже да ходят на Бали (ще помоля интернет у4ителите по български и литература да се въздържат от коментар :)

30

Анонимен

преди 4 години

Факт: Сред българите в чужбина има не само ниско платени черноработници. Има много средни и висши ръководители и лекари. Представата, че само прошляци емигрират е доста грешна.Факт: Във всяка държава си има плюсове и минуси. Живеейки в България на човек Западът му изглежда като цвете, но истината не е само розова. Всяка държава си има специфична култура която носи и предимства и недостатъци.

29

Анонимен

преди 4 години

Кирил и Айхан не вършат работа на България, защото като емигрират страната се обезлюдява. Проблема е че няма работа в България и населението трябва да напуска. Образование също не върши работа, защото България харчи милиарди за заплати на учители и професори, но учениците и студентите отиват на работа в други държави.

28

Анонимен

преди 4 години

Всеки емигрант е убеден, че в Бг е останало само нефелното. И е прав! Не на 100%, но до голяма степен.

27

Анонимен

преди 4 години

абе кви са тия фейк нюз ..... цитирам :Кирил е програмист, създава софтуер с отворен код.Добавям: следователно не взима заплата или пари, щото софтуер с отворен код се пише на доброволни начала !!! и с кво почива на Бали ? .... ае данъчните да се самосезират :D

26

Анонимен

преди 4 години

Повечето емигранти ще се върнат в Бг. Малко преди да се оттеглят от тоя свят... примери бол.

25

Гутен Таг

преди 4 години

Hищо подобно!!"Първо, по отношение на майчинството и второ - по отношение на правата на работниците"