22

Сата НАТО

преди 5 години

Лихвите по ипотеките стигнаха 14 % -Умник, те преди да стигнат 14%, бяха 10-11. А сега ме гонят да ми дадат на 3%.

21

Анонимен

преди 5 години

Стига с тея балони. Я си намерете апартамент в София под 100000 евро.Цените ще се вдигат. Няма европейска държава, дето цените на недвижимост да падат.

20

Анонимен

преди 5 години

Много ги разбирате нещата вие... Ще си останете под нарм цял живот с тоя акъл... Скоро няма да има падане, България върви нагоре.

19

V

преди 5 години

До тоя с ниските лихви .Като удари кризата и всички като надуха лихвите .Лихвите по ипотеките стигнаха 14 % .Хората са чудиха кво да правят ;) Както и да го смятате .Освен лихвите има и главница и накрая винаги при ипотеките връщаш тройно ;) При всички случаи е това .Няма друг начин ;)

18

дам

преди 5 години

Центие през 2008 бяха със стотина евро по-високи от днес, но лихвите бяха 10% , сега са три пъти по-ниски.Няма как в София квадратен метър да е по 300 евро, разберете.В Скопие са 1200 евро, В Тирана са 1300 евро, в Белград са 1300 евро, се столи на страни които не са в ЕС.На който му е скъпо има къщи на 100 километра от София за по 50 евро квадрата и с бонус двор 1 декар, но пустеят

17

антиикономист

преди 5 години

До годинка-две ще се окаже, че цените на недвижимите имоти пак са надули балонче. Сега лихвите ниски и много хора пак се заробват с кредити, чиито лихви ще започната да растат. Това заедно с падането цените на купените от тях имоти ще доведе до познатото ни от преди 6-7 години положение. Отнемане от съдии изпълнители, продаване на много ниски цени и останали без имот, но продължаващи да дължат на банките граждани.Викат му цикъл на капитализма - дават ви хартийки, а после ви вземат всичко.

16

Тигър

преди 5 години

100000 евро за кенев в астмата София.Ще падна от стола. За 100000 евро си купуваш 100 квадрата апартамент в Барселона.А по на юг и за 75000.Някой май се прави на много умен.

15

Анонимен

преди 5 години

Ново строителство? И на третата година хората се оплакаха от течове и мухлясала външна мазилка....

14

ожг

преди 5 години

мдам, навсякъде в статията се пишат проценти, защото от фирмата ги е срам да си кажат, че имат 5-10 сделки за цялата година

13

до 12

преди 5 години

На 3% са вече лихвите.

12

V

преди 5 години

Да направим някой сметки .100 000 евро са 200 000 лв да речем ипотека за 30 години при 8% (ако са ниски лихвите) Средно 10 % .10 по 30 са 300 % от 200 000 лв .Това е без главницата .Обаче като връщаш главницата и по малки лихви плащаш .Значи с главницата средно връщаш три пъти повече пари .Или 600 000 лв за апартамент който дори земята в повечето случаи не е на кооперацията ,а тя има само процент . ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ .Тия в парламента са чисто луди

11

Купувач

преди 5 години

Част от 2018 година прекарах в обикаляне по строителни обекти и се отвратих от наглостта на строителния предприемач. Цените на всички обекти държат пазарните, обаче изпълнението е под всякаква критика ! Говорил съм с хора в бранша, които ремонтират апартаменти и ми казаха, че обикновено като се влезне в апартаменти ново строителство се сваля всичко до тухла и се прави отново, но иначе 100 хил. евро, нали така ? Чакам 2020 и тогава ще видя как стоят нещата.

10

Анонимен

преди 5 години

ТАЗИ СТАТИЯ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ.90''% ОТ НАПИСАНОТО СА ИЗМИСЛИЦИ.АЛЧНИТЕ БРОКЕРИ НИ ЗАБЛУЖДАВАТ ЗАЩОТО УСИЩАТ ЧЕ СКОРО ЩЕ ОСТАНАТ ГЛАДНИ

9

Анонимен

преди 5 години

60 000 евро къща, градина, гараж в предградие на Милано - рейс, влак, метро, две магистрали. Тука двустаен панел в Люлин. Успех в живота на банкерчета и брокерчета, яко бакшиши да изкарате, бате!!!

8

Анонимен

преди 5 години

VAV VARNA SE PRODAVA MASOVO NA ZENA 400 E METAR KV.NOVO STROITELSTVO.

7

Анонимен

преди 5 години

А какви са заплатите, които позволяват да се платят всички разходи за месеца, че да останат и за спестявания?! А, да, тя минималната заплата я увеличиха с 50 лв., това са страшно много пари....:)

6

Дзъ

преди 5 години

проблемът е в нашите доходи иначе от към разходи сме много добре...животът си поскъпва и не ни пита кви са ни необходимостите... който успее да догони цените - купува със или без ипотечен кредит.

5

хах

преди 5 години

50-60 хиляади евро спестени от заплати, хаха. То затова хората масово си купуват смартфоните на изплащане, защото имат 50 хил. евро в задния джоб.

4

anansar

преди 5 години

Или казано с думи прости- имотният балон е надут до предела на поносимостта, ще последва период в който водата на шараните и раците няма да се нагрява, или поне не с много, та да може месото им да остане крехко.Остава открит въпросът до кога българската овца ще купува обори на цени по-високи от западноевропейските?Ще се спука ли някога балонът?

3

шматка

преди 5 години

До някойТова го няма и в западна Европа.Ако прокуратурата започне да рови за данъци ще се види в чудо