83

ПрограмистЪт

преди 5 години

От опит - за да го усети някой с джоба си трябва да избягва български работодатели.Има и ИТ фирми със собственици българи и всеки бяга от там (много малко са добрите изключения).Поне в мойта сфера немските , английските и щатските компании са най-добрите работодатели.

82

Чиновник

преди 5 години

От укритите данъци, осигуровки и дребните далавери на народа, държавата губи над 3 млрд. лева годишно. Така, че народа краде най-много в тази държава.

81

селянин

преди 5 години

ЩОМ НЕ ГО УСЕЩАМЕ ТОВА ПРОЦЪФТЯВАНЕ , ЗНАЧИ НЯКОЙ КРАДЕ И ТО МНОГО. А ТЕЗИ КОИТО ГО УСЕЩАТ , ТО ТОВА СА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ДРУГИ ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ГРУПИ ТОВА СА И СИГУРНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА НЯКОЙ. ДОМУСЧИЕВ ДА КАЖЕ ЗАЩО , ПРЕДИМНО В ЧАСТНИЯ СЕКТОР Е ПРОБЛЕМА?

80

Анонимен

преди 5 години

Разлика в ДОХОДИТЕ/ не в заплатите !/ със западна Европа има, но тя не е чак толкова голяма. Там уж взимаш 2- 3000 евро, ама като ти удържат 50% , ти остава чисто 1500 евро или 3 000 лв. Тук масово се работи за 700 лв по фиш и още толкова, дори и повече "под масата." Преди разликите в доходите достигаше 10 пъти, сега е не повече от 2 пъти, а при много хора и по малко.

79

Предложение

преди 5 години

Предлагам да поставим каруцата след коня заплатите в частния сектор да се дават от държавата а не обратното както е сега заплатите в държавния сектор да идват от данъците на частния!

78

Анонимен

преди 5 години

ПРОПАГАНДА

77

Анонимен

преди 5 години

Олигархично-чиновнически цъфтеж!Обалажени са олигарси и висши чиновници.Народът е напълно спаружен!

76

Анонимен

преди 5 години

Цъфти,ама не връзва.

75

Зоро

преди 5 години

Днес 22.11.2018г. почувствах джоба си напълно празен и той не е празен от вчера а от 30 години. Имам и толкова трудов осигурителен стаж. Не ходя по питейни заведения и дори никога на почивка. ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОСПЕРИРАЩАТА ИКОНОМИКА УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 30 години?

74

Анонимен

преди 5 години

Прочетох доста мнения, но нкъде не видях поставен основния проблем. В пазарната икономика, частният сектор движи икономическия живот, там се заплащат високите заплати, тъй като от техните данъци се формират средствата за заплатите в държавния сектор. При нас е обратно, тоест каруцата е пред коня. Докато една нищо неправеща шефка на агенция или комисия взема 12 000 заплата при средна заплата в частния сектор 1200 лв, правете сметка къде, че никога няма да се балансират нещата с подобен модел.

73

бай Тошо

преди 5 години

Не си прав с 20 лв може да си купиш цяло шише узо от Кауфланд,и да ти останат за тройка кифтета с лютеница на входа. Бая пара си е това ,Българина цял ден бачка за това!

72

Бойко Борисов

преди 5 години

Аз живя добре на ваш гръб, значи всичко е наред.

71

Реалист

преди 5 години

Докато средната заплата не стане 2750 ЕВРО, а минималната 700 ЕВРО, няма да усетим подобряване на икономическата ситуация в България

70

Анонимен

преди 5 години

До стефчоЩом имаме претенции че живеем в Европа,тук задължително минималната заплата трябва да бъде 1000 евро за да твърдим че сме такива.И защо така? Българите няма нужда да претендират че живеят в Европа, те живеят в Европа от 1500, ако не и повече години. А моинимална заплата 1000 евро на какво основаниние, какво общо има това с Европа, Европа не плаща заплати, плащат ги фирмите. 1000 евро минимална заплата в близките 50-100 години няма да има, това е мираж.

69

Анонимен

преди 5 години

Какво се правите на луди ? Всички "бачкате за 700 лв" и харчите по 2 000 лв.

68

Анонимен

преди 5 години

Е що за цъфтеж е това с тази инфлация? Прилича на гниене...

67

Анонимен

преди 5 години

До До 43При частния сектор е договор между двама частни субекта - работодателят и работника, работника се съгласява и подписва договор и работи за толкова, фирмата и печалбата после е собственост на работодателя, работникът вече няма право да претендира. При държавните чиновеници не е точно така, те като част от държавата имат право да си поискат по висока заплата от държавата, нали работят заедно в "обща" фирма, затова получават по добро заплащане от повечето в частни фирми.

66

Анонимен

преди 5 години

85% от българите не усещат подобрената икономическа ситуация по своя джоб.*Подобрението е за останалите 15% - най-богатите.

65

стефчо

преди 5 години

Щом имаме претенции че живеем в Европа,тук задължително минималната заплата трябва да бъде 1000 евро за да твърдим че сме такива. Иначе ще си я караме като в Пкистан,Гана и екваториална Гвинея. С техния доход и с техния начин на мислене и битие!

64

Анонимен

преди 5 години

Какво цъфти, бе, инфлацията препуска, с 20 лв. вече не можеш да си купиш нищо!