23

Анонимен

преди 5 години

Борисов скоро ще забрани на майките на раждат - това право е запазено само за ман галките

22

Възмутен

преди 5 години

Не стига че ми намаляват заплатата с вдигането на 3000 лв, но ощетяват и жена ми с майчинството ... двойна секира...

21

Анонимен

преди 5 години

Герберският геноцид върви по план - всяка година се раждат 2300 по-малко българчета и 2500 повече ч авета

20

Анонимен

преди 5 години

Направо да го отменят майчинството или да плащат по 10лв на месец. Така ще ги стимулират още по-рано да се връщат на работа. :) Или, по-скоро да не раждат деца, а да си веят байряка, което и сега правят огромна част, или да раждат, но в чужбина, както и сега се случва в 50% от случаите поне. Пълни и абсолютни пр.имитиви и гл.у.паци! И тези ни управляват.... Вдигнете и макс осиг праг и да видите, че ще съберете по-малко пари... Врътки много.

19

горките работодатели

преди 5 години

Много работодатели не наемат жени във фертилна възраст за да не ги "пускат" в майчинство и съответно после да не отсъстват от работа поради заболяване на детето.За тях идеалният кандидат е да владее 3 езика, да има няколко образования, да работи най-малко като за петима и да не излиза в отпуска, да е на 25,да работи за 500лв максимум.Затова да си наемат хора от чужбина като не им отърва

18

DP

преди 5 години

Истината е че искат да увеличат вноски,данъци и такси а ако може да не дават нищо .За да има за хората които нямат по 1 ден трудов стаж и чакат само на помощи от тези институции.ДО КОГА?

17

Анонимен

преди 5 години

До 456Ако майката е взимала ОФИЦИАЛНО 24 месеца преди майчинството по 1000лв, а не под масата, първите 12 месеца след раждането ще взима 90% от 1000лв, т.е. 900лв.Ако е взимала 24месеца по 2000лв, ще взима 90% от 2000 = 1800.Така ДО максималния осигурителен доход.За втората година от майчинството ще взима споменатите 360лв.

16

Анонимен

преди 5 години

Чъплаци

15

Беселина

преди 5 години

Аз съм такава майка, която се върна на работа след като детето навърши 1 годинка. И какво?! Няма ясли, няма градини, болничния за гледане на дете за да ги вземеш, с болното дете чакай при личния лекар, докато джендърите с гелосаните брадични си вземат и те бележчиците, защото са дошли по-рано... Изобщо, т.нар.територия, условно наречена България, защото не е нито държава, нито е българска, няма нужда ни от български майки, ни от децата им. Колкото повече неграмотни животни, по-добре

14

Чиновник

преди 5 години

Българския "бизнес" упорито драпа към момента, в който ще има НУЛА броя кадри.

13

456

преди 5 години

Искам да питам-ако майката е взимала 1000 лв заплата, пак ли ще взима 360 докато е в майчинство или сумата ще е друга

12

Анонимен

преди 5 години

До МайкаБуля от Бангладеш, която ще е готова за дребен лев да го гледа, щото за нея тоза е висок стандарт. Точно както българки гледат децата на западноевропейки с 4 месеца отпуск по майичнство. И така се върти светът..

11

Св

преди 5 години

Палиативно, ограничено решение, с дългосрочност 20 год. в бъдещето. На държавно ниво, това е миг. Добре, ще се върнат майките след раждането на първото дете, ПРИНУДЕНИ от безпаричие, дали ще се сетят после за второ, трето като се има в предвид сегашната подигравка. Правят това в развитите държави, за по - бързо връщане, но нямат тая жестока липса на кадри, защото си внасят иначе раждаемостта им е същата . Ще осигурите 1 бройка работник, после детето и - още един работник, а други двама ?

10

Анонимен

преди 5 години

Аз съм стимулирам да не правя деца, щот ми е къса заплатата!Закриване на българия с малко б е единственото решение!Най - жалката държавица в ЕС!

9

Липси

преди 5 години

Липса на хора ли? Как така? Гетата са пълни с хора /условно наречени така/. Отива в първото гето и ще му падне ченето колко "хора" ще изпълзят от коптори и кашони. Да си наеме колкото му душа сака. За половин минимална заплата и без осигуровки разбира се.

8

Анонимен

преди 5 години

Пак гаф! А как ще стимулират раждаемостта, като притискат майките да се връщат по- бързо на работа?Защо нищо не пишете за инвалидните пенсии?

7

Анонимен

преди 5 години

Тъжно е и изключително неграмотно КСО да се променя винаги когато на някой "умник" не му излизат аритметиките. Този закон трябва да не се пипа , така както е в грамотните държави. Тук във фалшивата ни и изостанала държавица няма никаква сигурност. Затова хората не се осигуряват на реалната заплата.

6

Анонимен

преди 5 години

На БГ работодател явно наистина му пречи всичко.Ако може направо да ражда и да се връща на работа.Какви стратегии се мислят,само за повече пари никой не говори.

5

Анонимен

преди 5 години

Последно увеличението на пенсийте с 5,9 или с 5,7 ще е . Нещо цифрите се разминават.

4

БГ

преди 5 години

Ще има да чакат .... в Германия дават по 200-300 евро само детски и още толкова майчинство. За детските единственото изоскване е постоянен адрес, пък дори детето да не е на територията на Германия.