115

zZz

преди 5 години

Не съм казал че е прабългарска,а българска .Прочети за Калоян и леката конница срещу онея тенекета ,а ние това го използваме доста ,доста по отдавна .Може и да има по стари ,но точно тази си е наша

114

Я па тея

преди 5 години

Ауе ей, на Валерката дуварът е жилезен, ке одържи цялата африканска на паст, само дано не дуа много ветар.

113

Анонимен

преди 5 години

IYI какво значи

112

lYl

преди 5 години

Югоизточните ни съседка тотално изтрещя, за психодиспансер са... или тотална реконструкция....

111

Анонимен

преди 5 години

Тея вече толкова са изпаднали ,че са сложили на билборд християнски воин :)) и за любознателните ,тоя тип ризница е българска ,първи ние я използваме ..Викаш ризницата е прабългарска, християнска.

110

Анонимен

преди 5 години

Шок на плажа! Тумба чернокожи бежанци взе на абордаж днес луксозен испански курорт, летовниците втрещени (ВИДЕО)Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/shok-na-plazha-tumba-chernokozhi-bezhantsi-vze-na-abordazh-dnes-luksozen-ispanski-kurort-letovnitsite-vtreshcheni-video_news623137.html

109

Анонимен

преди 5 години

Българин значи свят човек ,извисен човек .Вyлгapoc има само едно значение. Разбира се нищо не пречи един вyлгapос да е свят и извисен, но това не променя значението на думата.

108

Анонимен

преди 5 години

доктори и химици и писатели не ми ги казвай ..Ама ако имахте българин писател или химик друго щеше да пееш ;)

107

Анонимен

преди 5 години

Някой необразован вyлгapoc пита за историята на ромите. Ами тя е тясно преплетена с българската. Първите роми идват със завръщащите се Александрови войни след индийските му походи през 3в че.н.е. По интересното е, че втората вълна идва с арспаруховата орда през 7век. По-късно има периодични заселвания на роми през времето на османците които идват тук при роднини понеже имат свободата на придвижване.

106

Анонимен

преди 5 години

и още . .....Те издаваха жални викове и окайваха немотията си. Тогава аз попитах турците какви са тези и каква е причината, за да бъдат те оковани във вериги. Отвърнаха ми, че са събирани вместо данъци, които могат да се състоят както в пари, така и в малолетни деца.

105

Анонимен

преди 5 години

Османците са били народа носител на някаква култура и държава, а турчин е било синоним на *** човек и са се обиждали да ги наречеш турчин. Това е така до Ататюрк. Има източници и е факт..То и на времето вyлгapoc е било обидна дума и така гърците и ромеите са наричали простаците както в империята така и варварските племена нахлуващи периодично отвъд дунава, но това сега не ти пречи да се наричаш горд българин(вyлгapoc)Дори имат император наречен Василий Вулгароктон(простакоубиец)

104

Анонимен

преди 5 години

А как така се случва така че индивиди със сини венци и отходно-кафяв свят на кожата , чиито прародители са изритани от Индия и от тогава катуна е техен единствен роден дом ТУК претендират да са част от Турската история и национална идентичност ? Ромската история няма нищо общо с тюркската и ромските племена НИКОГА не са били част от тюркските племена основали Османската импреия и създали днешна Турция .С чужда история се гордеете . А къде е вашата ?

103

zZz

преди 5 години

Тея вече толкова са изпаднали ,че са сложили на билборд християнски воин :)) и за любознателните ,тоя тип ризница е българска ,първи ние я използваме .

102

Анонимен

преди 5 години

Смешните мамуни си присвоили древнобългарска история и малко имена и станали велики завоеватели...Имаш претенции върху Алп Арслан ли? Абе може и да си прав. Древните българи или прабългари са роднини с турците, все пак са тюрки. Ако някой бяхте откраднали македонската славянска история сега щяхме да сме си близки ;)

101

икономист

преди 5 години

Онази армия от 50 000 византийски войници, ако беше подкрепена с една 15000-на българска войска, щеше да доведе до окончателния разгром на селджуките и спирането на тяхното настъпление. Обаче по същото време ние сме били под византийска власт и сме водили борби за своето освобождение, което допълнително е дестабилизирало империята. Просто, за съжаление, селджуките са избрали много кофти момент за настъпление...

100

Анонимен

преди 5 години

Османците са били народа носител на някаква култура и държава, а турчин е било синоним на *** човек и са се обиждали да ги наречеш турчин. Това е така до Ататюрк. Има източници и е факт.

99

Анонимен

преди 5 години

Не Ердю бента ли ще цепят?Какво ще стане ако се срути анадолския бент? Елементарно - Анадола ще е със срутен бент. Това откаченото пак седнало да се пеняви и да фърга плюнки докато говори. На света му е през тръбата за Анадола

98

Кифладжията

преди 5 години

Смешните мамуни си присвоили древнобългарска история и малко имена и станали велики завоеватели... Я се завирайте обратно в пустинята, че ухаете още на овча лой!

97

Анонимен

преди 5 години

Как вървят експериментите в Анадола, турчин забременя ли :).Не бе чоджум, опитните мишленце от Булгария свършиха и няма върху какво, пък е син българин в Германия вече роди от приятеля си германец

96

Анонимен

преди 5 години

вместо да се хвали с кръвожадни побойници да каже някой учен изобретател турчин . .Иншаллах турците имаме и велики военачалници изобретатели учени нобелови лауреати, например Азис Санджар.Похвали се ти да видим чоджум колко нобелиста имаш.