136

Iceblast88

преди 5 години

До ДжакМного просто бе *** - теб и съседа ти ви делят 1 обща стена. Ти като я затоплиш защото ти се отопляваш на климатик и си направил в твоят апартамент 28 градуса, нали тази затоплена стена ще започне да отдава топлина на съседа ти. Значи по вашата логика съседа ми трябва да плаща такса на енергото за това, че аз се топля на климатик и той взима от моето топло въпреки, че той се топли на дърва например. Нали се сещате каква върховна простотия е това!Затова сградна инсталация е кражба!

135

Анонимен

преди 5 години

На Бойко човека го оставиха да напусне тихо мълкоммм топлофикациииия с няколко милиона разследвайте го Георги Беловски

134

е

преди 5 години

"В такъв случай столицата ще бъде изправена пред енергиен колапс, защото електромрежата няма да може да замести стотиците мегавати топлинна мощност, консумирана от сградите, имащи парно.'"това е глупост, която ни се повтаря всеки път когато трябва да оправдаят ктажбата наречена сградна инсталация.И съдът я е отменил, и тия пак.*** бе гнусове крадливи.нямало да издъжи мрежата ми ей ан Гинка Шматката от Пазардик да я оправи.Крадат ни най нагло, формулата им не става.

133

Анонимен

преди 5 години

Много са ми странни такива като "отмъстителен", които не осъзнават, че в резултат на техните идиотщини, хората в блока ще се откажат от парното и на него хем ще му е много по-студено, хем ще плаща много повече за отопление, заради собствената си глупост. Явно принципа на Нане: "не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да е зле", важи с пълна сила за тях.

132

Анонимен

преди 5 години

Кат си купуваш жилище, си го купуваш с общи части включващи стълбище, входна врата, външни стени, покрив, евентуално асансьор и ТЕЦ, и т.н. Информиран си! По същата логика този надолу по етажите ще реши, че не му трябва асансьор, а да си разшири банята или спалнята! И да прегради шахтата. Ама сега не искал! Или убеди съседите 90% или си смени с жилище без парно. Като си изолирах апартамента се топлех само от минаващите щрангове. Всичко да е на аванта. А правата и интересите на съседите?

131

До Анонимен 100

преди 5 години

В грешка си, всъщност ти който не се отопляваш дърпаш повече енергия (поради по-ниската си температура в апартамента) отколкото съседа който се отоплява. Обобщено- колкото повече са си изключили парното, толкова по-голяма такса мощност. За тези които не искат да им минават тръбите през дома има 2 варианта:Вземат си имот в модерното - там няма топлофикация, или се събират със съседите дупчат кат швейцарско сирене панела и променят схемата на топлоразпределение. А и доста манипулативна статия.

130

Анонимен

преди 5 години

"Докога ТЕЦ-ът ще събира такса "сграда"? Трудно е да се каже."---Трудно е да се каже, ЗАЩОТО ТОВА Е ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ. А държавата в момента се управлява от хайка мафиоти ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ, начело с премиер-професионален мафиот. Къде е "опозицията", къде е ездачката Нинова, къде е омбудсМАЯта Манолова !??Далавери Симеонов се загрижил за слуха на курортистите, Болният Сиктеров за бизнеса на ресторантьорите, и изобщо как да си натъкват един на друг ПРЕД ПУБЛИКАТА САМО.

129

80%+

преди 5 години

Цяла европейска комисия решила, че плащането за неползвана услуга е незаконно, ВАС решил, че се нарушават държавните закони, обаче във форума има умници, които твърдят, че било обратното.

128

Iceblast88

преди 5 години

До До 135 ...88Аз съм с 2 климатика и си се справям отлично. Не ги спирам никога. Цял ден работят и сметка над 50 лева не съм платил. Да изолацията ми струваше много, но е качествено направена. А не с евтина изолация и после хем уж имаш, хем нищо не прави. Да не говорим и, че не съм в панел - панела е най отвратителното нещо в строителството. Истината е в тухлата и ако е къща в дървения материал.

127

А кой ще плаща?

преди 5 години

Казусът наистина е заплетен, но тези, които не желаят сградна инсталация в действителност получават по този начин отопление. А това им създава комфорт и във финансово отношение, и като качество на живот, което заслужават да бъде премахнато. Всички останали, които не ползваме топлофикация, знавм, че отоплението си е наша отговорност и се случва според възможностите ни, а не от дотации към сметките ни. И си преценяваме дали да живеем на студено или на по-скъпо и топло.

126

Анонимен

преди 5 години

Заради такива като 137 "отмъстителен" има проблеми с плащането за парно. Под една или друга форма такива екземпляри се срещат навсякъде.

125

Анонимен

преди 5 години

Много интересна държава сме. ВАС решил нещо по дело, а министърката решила да не изпълни решението в поставения срок...

124

Джак

преди 5 години

Iceblast88, само ако тръбите с топъл въздух минават през съседните имоти, иначе каква сградна инсталация?Джак МаКензитрол

123

До 135 ...88

преди 5 години

4 климатика Мицубиши купени преди 2 години за по около 3000 лева единия. Изолация има, но с климатик при студено време посмъртно не мога да стопля, ако парното в градата не работи. Когато парното работи вътре е 20 градуса, ако няма силен вятър и то без да пускам парното в апартамента. С парното поддържам 24-25 градуса, а само с климатици, когато няма парно, едва стига до 20-21 градуса. Плащам страшно много за ток заради климатиците. Басните за климатиците ги разправяй на някой друг

122

Отмъстителен до 134

преди 5 години

Абсолютно прав сте. И аз ще "убедя" собствениците, че не желаят тази услуга. Бавно и методично. Е, съществува и вариант да ми подпишат документ, че не дължа съответната "сградна инсталация". Тогава да си се топлят както искат! Аз не им натрапвам нищо. Не желая и те да ми натрапват разходи!

121

Стар софиянец

преди 5 години

Като човек минал през много начини на отопление, ще ви кажа, че няма по-хубаво нещо от парно и топла вода от Топлофикация. Единственият проблем са кражбите на "топло" от някои от съседите, за които плащат останалите съседи.

120

Iceblast88

преди 5 години

До 124Ако си сложил добра изолация и климатиците ти са нови - а не на 20г. разходите за отопление са много по ниски от колкото с парно и това е факт!А на умниците с изказвания за това, че топлели околните - ако твоя апартамент е 28 градуса ти ще отдаваш топлина към тия дето са с 19 градуса без значение дали си постигнал тези 28 градуса с ток или парно, това означава, че и при тока трябва да има сградна такса (зимата топлиш околните, лятото ги охлаждаш). Е какво правим сега?

119

Анонимен

преди 5 години

Непоискана е услугата парно, когато съсобствениците в сградата не я искат и се отказват от Топлофикация. Ако не са се отказали от Топлофикация, значи услугата е поискана когато са се свързали към Топлофикация и няма промяна в това поискване. Самата услуга се доставя само до абонатната станция, т.е. до всички, а не до всеки поотделно. В Германия например също е така.

118

Анонимен

преди 5 години

Никой не може да задължи собственик на апартамент да се топли с парно като цената не му изнася!

117

до 127

преди 5 години

Нещо има нормативни актове каква да ти е температурата в частния имот ли?