25

До 24

преди 6 години

Що не кажеш,че работиш в София?Жена ми е учител с 15 години стаж в езикова гимназия и взема 800 лв чисто.Като се сметнат и добавките ,които изброи,стават общо 900 лв.За София знаем,че вземате високи заплати.

24

Анонимен

преди 6 години

Няма учители ,защото няма деца !Скоро нищо няма да има !

23

Анонимен

преди 6 години

Тея заплати ви ги плащаме ние от частния сектор, не от космоса. Като искате големи заплати предлагайте и голямо обучение. За мен и 800 ле са ви много за това, което предлагате. Старомодно и ненужно. Програма пълна с булвоч и безмислени предмети. Правите директно деца за терминал 1 и 2 . Програмата трябва да е тясна в дадена специалност и да излизат профита, а не професори по всичкология.

22

не си кривете душата

преди 6 години

До УчителОт септември стартовата е 860 лв да, бруто. Но в частният сектор на млад специалист особено в провинцията трудно се дава и толкова. НО! учителите работят по проекти, които се заплащат отделно, през годината имат добавки+13 заплата, при тях се начислява клас прослужено време, който се увеличава със стажа. Колеги, не си кривете душата. Да, аз работя в голямо училище, но е факт, че чисто за миналата година съм взел 1300 лв средна месечна заплата с всички тези добавки.

21

факт

преди 6 години

В последните години на учителите най-много има се вдигат заплатите. От бюджетните те са с най-високи заплати. Колко точно зависи колко ученици има в училището, защото те са на делегирани бюджети. Но заплатите им като цяло вече са над средната за страната, а за провинцията даже са и високи. Само, ако си нередовен учител или без пълен хорариум вземаш малко.

20

До 15

преди 6 години

Това е брутна заплата.Нетната е 650 лева.Жена ми има 15 години стаж в езикова гимназия и взема чисто 800 лв с добавките за стаж.

19

Учител

преди 6 години

8 години трудов стаж като учител! 770 лв. основна заплата! Хайде, стига глупости колко е стартовата заплата на сега започнал колега!!! Стига герберски лъжи!

18

Анонимен

преди 6 години

Както казва един професор скоро във Вуза ...нашето образование е старо от килиините времена. То е неспособно да прави кадри в днешно време. Не са виновни младежите, а управленската структура. Защо в СофтУнито на Наков залите са препълнени и над 70 веднага си намират работа ? Защото се преподава модерно и качествено. Това в държавното образование го няма. За това излизат само талаши вече 70 години.

17

леле

преди 6 години

Абе какви са тия манипулации бе! Какви учители до 25г. Значи завършваш на 19 + 4г университет и си на 23 - толкова най-рано можеш да почнеш като учител. Аз като се замисля... в станата има 0 шофьорите под 18г.... западна професията...

16

Нормално

преди 6 години

Е напълно нормално де. Спомнете си онази статистика от преди месец че 50000 деца са излезли с родителите си извън БГ за последните 5г, имигрирали по точно. То не останаха деца, за какво са ни учители.БГ умира бавно но сигурно.Честито.Хайде обратно в темата за кравата Пенка и за онази скумрия в болницата че са по-важни новините там.

15

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е Изчезващ вид ли е БЪЛГАРИНА???

14

Burzum

преди 6 години

Само простотии покрай това образование по зле са и от милиционерите.Пълен хаос 30 години...директори,учители,инспектори всичко е с манталитет от 1954 година...

13

добре платени

преди 6 години

До anansarСтартовата заплата за млад учител от септември е 860 лв, като за 24 Май и 15 септември се полагат 25%, за 1 ноември- 100 лв и 13- та заплата, отпуските са 56 дни. Има учители със заплати от 1500 лв и те не са малко вече.

12

12

преди 6 години

До Анонименизвън София навсякъде е така, кандидати за учители бол

11

anansar

преди 6 години

Глупости на търкалета! По професия съм учител, опитвал съм на два пъти (две учебни години) да изпълня мечтата си и да работя по професията си. В родния ми град- областен център в Северозапада за едно учителско място се борят средно по 100 човека! И това е за заплата съвсем малко над минималната- начинаещите учители вземат по 500 лева нето.Съвсем логично работя нещо абсолютно несвързано с образованието ми- за тройно повече пари.

10

добре проучвайте

преди 6 години

Сега проверете колко е делът на пенсионерите учители и ще останете изненадани колко е висок. Млад учител е изключително трудно да влезе в системата. Извън София се искат дебели връзки, за да станеш учител и там няма недостиг на такива кадри, напротив за едно място има по 50 кандидата.

9

Анонимен

преди 6 години

Я стига, да станеш учител трябват връзки особено в малките населени места. Хора с ценз са аут, но нашите хора и без няма проблем.

8

дядо Поп

преди 6 години

докато не се реши въпроса с дисциплината в час няма кои да си разбира нервите да учи ***,които идвот дебилски семеиства..................

7

Анонимен

преди 6 години

Ние нямаме учители. Не преподават нищо. Правят мантрата на ссср много бълвоч, малко истина. Така е в всеки сектор на държавата. За това сме така . Не е голяма болка. Частни училища, ще заемат пазара с качество .

6

Анонимен

преди 6 години

В момента се обучават децата на т.н чалгарско поколение. Тоест имаме ученици чалгари 2-ро поколение. Трагедията е пълна....