82

98988989

преди 6 години

До Анонимен 73 почти еднакви са двете земетресения Но виж Фукушима , 9 по рихтер и АЕЦ- щеше да съществува , ако са били изпълнили предписанията за по-висока преграда , и преместването на резервните мощности за производство на ток - с две думи - >>> проблемът там е бил ,ч е са подценили височината на приливната вълна и типично по капиталистически са пестели пари за разрешаването на този проблем . АЕЦ-а е издържал на земетресение от 9-та !!! степен

81

Анонимен

преди 6 години

Парите не са нищо като ги имаш. Става въпрос за световно господство и платцдарм в ЕС на Китай.

80

Бате Гойко

преди 6 години

"... се дава "зелена светлина" на ресорния министър Теменужка Петкова да води преговори с инвеститори."- дайте на Гинка да води преговорите. Тя си намери инвеститори и купи чез под носа на министър Петкова, въпреки че са приятелки. Явно е по- навътре в нещата от министърката.

79

Анонимен

преди 6 години

До 83И викаш китайците че ни подарат едни 10 млрд $ е така за нищо, щот сме им симпатични, и никога няма да искат да си върнат инвестицията, да се чуди човек :)

78

Анонимен

преди 6 години

Остави проблема с лихвите на инвеститора. Китай има долари като вестници с отрицателна лихва.

77

Инж.

преди 6 години

До Не на БЕЛЕНЕЗасега АЕЦ няма алтернатива.

76

8989899889

преди 6 години

До Керанов 72Колкото и невероятно да ти звучи , все още имаме мног добри ядрени учени , инженери т.н Знаеш историята на Чернобил и как е била допусната аварията , не си изсмуквай от пръстите Ако така разсъждаваш за всичко в живота - миииии предполагам ,ч е на кола не се качваш , автобус не ползваш , влак също , живееш далеч от язовири и т.н. и тн

75

Анонимен

преди 6 години

Само лихвите на парите които ще трябват за довършване на Белене ще са 5-600 милиона на година,и това при положение че лихвените равнища останат все така ниски, което означава че само за покриване на лихвите към всеки мегават електроенергия от Белене ще трябва да се начисляват по 40-45 лева, само за лихвите, а главница, а гориво, а заплати, а подръжка ................ ?

74

Анонимен

преди 6 години

Дайте на китайците да ви го построят това Белене или купувайте ток от Турция.

73

Анонимен

преди 6 години

Ние живеем друга епоха, докато ние 37 години се чудим за Белене, други нации имат намерение да колонизират Марс.

72

Spectre

преди 6 години

До ПешкоДали ще има АЕЦ или няма да има, не зависи от теб и другите жълтопаветни безделници, които не работите, не плащате данъци и по цял ден пиете бира по парковете.

71

Анонимен

преди 6 години

Новите АЕЦ са проектират за 60 г. експлоатация.

70

Анонимен

преди 6 години

До 989889898а в Армения за какво затвориха единия блок на АЕЦ-а, или викаш какво толкова там няма замърсяване, е какво толкова, некакви няколко милиарда изсипани за АЕЦ и погребани от едно земетресение далеч по слабо от това във Вранча

69

Керанов

преди 6 години

До 989889898Демек в България няма шанс да има човешки грешки, щото тука са събрани най-големите експерти и специалисти от цял свят?

68

Някой

преди 6 години

По-интересно е, откъде ще се намерят 5-10хил работника за строителството. С тая криза за работна ръка.... Иначе, ще е добре за икономиката, ще даде тласък на бизнеса

67

989889898

преди 6 години

До Керанов 62 В Чернобил - човешка грешка беше основният фактор , не е било земетресение ПС - кажи на твоя приятел ,ч е в Чернобил няма цунамита

66

111

преди 6 години

До равносметка5-ти блок на козлодуй е пуснат 1987-***. По първоначален план трябваше да бъде затворен след 30 години, т.е. 2017-та. След платени много пари животът му е удължен с 10 години - 40 общо до 2027.Та кой ги разправя тези глупости, че белене щяло да се изплаща 50 години, като животът му е 40 г? Комисионерите взимат парите сега, а балъците ще изплащат заема 10 години след като го затворят.

65

честито

преди 6 години

Нищо няма да се получи, просто някой умник е видял че от гьола може да се изцицат още кинти, същото е и за газовия хъб и българския поток! А онези дето уж протестират отвън ги е яд че не са на хранилката!

64

Кратун

преди 6 години

Отпадъците от АЕЦ Белене ЩЕ ОСТАВАТ У НАС! Русия няма да си ги прибира, както е договорът за АЕЦ Козлодуй. Някой каза ли някога, че отработеното гориво ще се връща в Рисия? Намерете ми поне едно потвърждение за това!

63

Анонимен

преди 6 години

пак питам привържениците на Белене, в момента потрблението е 4120 мегавата при инсталирани мощности близо 12 хиляди мегавата, на кой ще продавате тия 2000 мегавата от Белене, та то и в момента не можем да осигурим натоварване на 50 %, та на кой ще продавате тока ?