108

Анонимен

преди 6 години

Първо погрешно написани на български и след 500 години пак не се научихте абе *** като *** сте значи , пак крадена Статия от интернет както всеки ден

107

Анонимен

преди 6 години

На Български звучат много по добре. Официалният език в тази държава е Българския.

106

Патриотични герой

преди 6 години

Нещо много са се засегнали турклетата от тази промяна. И ауу използвали сме им думи като баклава,реване,боза и незнам си кво още. Ми нормално бе. Нали навремето сте ни били на гости за 500 г. Били сме принудени да ви научим думите. Ама сега е време да си ходите вкъщи у Анадола барабар с думичките. Нас не ни мислете. Ние ще си измислим нови. Ако се затрудняваме ще вземем от братята руснаци назаем.

105

Анонимен

преди 6 години

Виждам, че турците много преживяват, че българите използват и турски думи. Ами това е положението, драги ми турци - използваме и турски думи. Може да се оплачете в Хага.НЕ РАЗБИРАМ САМО НЯМАТЕ ЛИ СИ ДЛУГА РАБОТА ТА САМО СЕ ЧУДИТЕ ЗА КАКВО ДА РЕВЕТЕ.

104

Анонимен

преди 6 години

В ТУРЦИЯ ВСИЧКО Е С ТУРСКИ ИМЕНА! В БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ ВСИЧКО ДА Е С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА!

103

до 130

преди 6 години

Не бой се! Българите ги е имало много преди турците, ще ги има много след тях! :)

102

Грюгер

преди 6 години

Будала баир ще го преименуваме на алпинист!:) баш-бакан на Бойко :) баш-майстор на олеле :)

101

Анонимен

преди 6 години

Не може и дума да става за имена на местности. Тука е България и трябва да са с български имена. Дори е смешно да се спори за това.След Освобождението е имало толкова много проблеми, избити хора, деца останали сираци, създаване на новата българска администрация, че не им е било до смяната на имена на градове и местности. Крайно време беше този пропуск да се реши.

100

..

преди 6 години

Българите когато са имали свой собствен еэик такова нещо като ТУРЧИН още е нямало! ;)

99

Анонимен

преди 6 години

Река Дон - Лед на Турски. Саръ Даъ - Саратов жълта планина. Бир Ян - първа страна на Турски Бриянск сега. Тук беше намерен гроба на Кубрат през 1984 г. Сега експонатите са в Ермитажа. Затова как се сменят чистите Български имена наистина не ми е ясно ?

98

Анонимен

преди 6 години

МУСАКА, ГЮВЕЧ, ТАРАТОР, ТУЛУМБА, ТУТМАНИК, БАНИЦА, БАКЛАВА, РЕВАНЕ, БОЗА също са турски думи.Кво правим се га бе, патрЕоти, а ?Кво ще ядат и закусват българЕтО Ве, а ?

97

Анонимен

преди 6 години

Те са чисти Български имена останали от времето на Аспарух и Асен. Историята разправя приказки само. Турско говорещите Българи са до голяма част потомци на Асен хора които идват от днешна Украйна и създават втората Българска държава по малка част са потомци на Аспарух които се отърваха от изневярата на предателя Борис и много малка част Османски Турци преселници от Анадола по време на Османската държава. Погледнете топонимията в днешна Украйна и Русия. Всичко е на Турски. Защо аджаба? Османските Турци ли са ги поставили и тях ? Къйъ Ев - жилище покрай брега на Турски. Река Дон - Лед на Турски.

96

Ангел

преди 6 години

Патриот на български е родолюбец.И не се хващай толкова с турцизмите в българският,че вие пък масово сте ги заемали от арабски и персийски.И да има останали думи,те са от османският турски.Най -голямото подменяне в историята на езикознанието е създаването на модерният турски език.Думи,граматика-всичко.Дотам ,че речи на Ататюрк се ъпгрейдватспоред актуалната към момента версия-все едно езикът е компютърна програма:-)

95

гого

преди 6 години

Местан както винаги противно ехиден. Е няма как да будиш симпатии бе аго. Да в имената на изброените има турски корен но само толкова. А преименуеанитв обекти са си с чисто турски думи, няма корени, представки надставки.

94

моряк

преди 6 години

питам украйнци как е "мезе", вика ми "закуска"... как е закуска... пак ми вика "закуска".Бедна кухня, харесват боб с леща и катофи, макарони с пиле, зеле с картофи :(Турско арабските имена и кухня обогатява българската кухня, език и култура... Патриотите се оляха... с тези 800 месности

93

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам как не им омръзна да се дърлят турците за какво ли не.Сега се хванаха за имената. Нали вашите имена вече са прекрасни, турски и от тая гледна точка нямате претенции?За що се месите в имената на българите? Живейте си живота с новите стари имена и се радвайте. Сега пак ръчкат за нещо. Номера е непрекъснато да се ръчка. А ние сме били фашисти.

92

Схсх

преди 6 години

Е на това му се вика: разделяй и владей. Депутати гледат да ни делят на етноси и да прибират парите от гласовете, а вие се чудите как да изкарате с малките заплати месеца, заради кражбите им от бюджета.

91

Анонимен

преди 6 години

България била на всички. Иначе сме били фашисти.Май фашисти са турците. Какви са тия претенции за имена на българи и откъде накъде?ще се казват хората както си искат. Ама не можело, понеже били турски. А, БЕ, ти ли ще определяш? Големо реванье беше са собствените имена, сега реванье за имената на българите. Не сте ли нахални?

90

Дерменджиев

преди 6 години

Поздравявам всички патрЕоти с песента''Бита карта сме".

89

Анонимен

преди 6 години

Ракия и Салата също са турски думи.Ами сега ?Кво ще прави българинът без Ракия и Салата ?