47

Анонимен

преди 6 години

и преди коледа като тръгнат 100 хил души по Тракия например 75м * 100 000 / 2 ленти = 3750 км колона, колкото е от София до Иран например, и по Хемус още 80 хил = колона до Москва, а те ще тръгнат повече

46

Саки

преди 6 години

Като се бодне някой на един метър зад мен все си мисля за газовата бутилка в багажника и ми настръхва косата. Обръщам огледалото на горе да не се дразня.

45

Сократис

преди 6 години

Без дъ съм гледал видеото, но съдейки по коментарите, мога да кажа, че магистралата за това е направена с няколко ленти, за да се изпреварват по-бавните автомобили. Никой не може да наложи минимална скорост, след като всеки е платил винетка и има право да се движи из цялата национална мрежа.Скорост над 80км/ч е нормална за извънградско а който бърза има възможност да изпреварва особено на магистрала.Бързащите пристигат 15-20 мин по-рано от останалите, но рисковете им са многократно по-големи.

44

Анонимен

преди 6 години

Първо се приема закона пък после ще се мисли как ще се осъществява контрол върху него. Не е ясно нито как ще се мери тази дистанция от КАТ, нито как самите шофьори ще я измерват(с рулетка ли на око ли). Както наскоро беше прието за служебните автомобили да не се карат в почивни дни, създаде ли се орган , който да следи това нещо???

43

До zeus

преди 6 години

Тя простата сметка показва и друго - излизат от населеното място (София), но трябва да спазват 40 метра до предната кола, т.е. спират пред табелата за край на София и чакат да станат 40 метра, после пак тръгват. Стигат след малко до зnaка за начало на магистрала и пак спират, чакайки дистанцията да стане 70 метра. През това време колоната от чакащи да излязат коли в София е стигнала до другия край на града. Това само човек без капка разум може да го предложи, т.е. някой от ГЕРБ.

42

До 25

преди 6 години

А ти от колко метра започваш да изпреварваш на магистрала? От една боя разстояние ли?Хайде сега да помислим в дясна лента се движи пенсионер и кара с 80км/ч. Ти си шумахер и прелиташ със 120км/ч,застигаш дядото и му се лепваш и понеже си в дясна лента номера с пресветването не минава,да ама не ти се намалява и си още със 120 и решаваш да изпревариш на момента,иначе лошо,но ето ти друг шумахер в ляво със 160 изпреварва и двама ви.Но ти си тарикат и ще минеш в авариината със 120 нали?

41

До 48

преди 6 години

Магистралите не са важни за него.Рестото е важно.Във всички съседни държави,магистралите са многократно по качествени от нашите.

40

До:46

преди 6 години

Да, има такива места, но подобни изпълнения при празна средна лента са станали масово явление и при перфектните (все още) участъци!!! Всякакви злобарчета са се навъдили!!! Най-интересното е, че сякаш в повечео случаи тези злобарчета са най-изявлените "моралисти" и "светци"!!!

39

Анонимен

преди 6 години

До дo 37В Русия има магистрали за които тиквата може само да мечтае.

38

Пфффф

преди 6 години

Много ми е интересно,какви ще са глобите в новия закон.Ясно е,че целта е папане,но все пак ,какво ли са сътворили законотворците за неспазването на 70-те метра?200?300?500 лв?Затвор?

37

Бобчо

преди 6 години

За лявата лента говорите по-долу... И аз карам само в лявата лента по магистралата, както и много други, ама знаете ли защо?? Защото дясната лента е тотално потрошена от тировете!!! А не защото съм бабаит или там каквото се сетите.

36

до 43

преди 6 години

Описах в началото вече как сатва номера в Германия. *** бабаитите тука ми насвяткаха минуси. Сигурно щото те са над законите. И държавните и на физиката такива.

35

Во дач

преди 6 години

Предлагам на изхода на всеки град бариера с униформен облечен като пилот от Ф1 с кариран флаг да пуска колите през 5 сек.Така ще се спазва разстоянието.На транспарант отстрани да пише "Пожелаваме Ви приятен път и винаги 70 м. дистанция, не изпреварвайте, не пушете, не спирайте"

34

до40

преди 6 години

дай конкретен пример къде това е въведено, а не прокаьки така на пазара....

33

prokurora

преди 6 години

И кой ще установява закононарушенията !... тъпите органи.. субективно... и как ще се осъществяват маневрите по изпреварванията, 100м. ускоряваш като самолет.. за да го задминеш... и се получи дистанция 70м след това...? ?

32

дo 37

преди 6 години

Абе като се изнесеш през някой от терминалите, ще установиш изненадан, че тея правила и контрол западния свят отдавна ги е вкарал в дейсвие. Освен ако не идеш някъде из Русия де, там такива не важат. Ама знам, че ще ще ти е лесно да ги спазваш щото досеаг практиката показва че българина в БГ е голям бабаит, *** излезе ли навън, става като мишка и свято спазва всичко.

31

Анонимен

преди 6 години

Това някой без книжка го е измислил, иначе няма как такава глупoст да сътвориш. Как точно да изпревариш максимално бързо и безопасно, ако държиш 50м дистанция?! Ами айде всички пътища с непрекъсната линия и да се приключва.

30

Пфффф

преди 6 години

И на всеки светофар по трама катаджии с метът в ръката.

29

Анонимен

преди 6 години

Спасението от тиквения геноцид са Терминалите! 1, 2, 12...без значение

28

Анонимен

преди 6 години

Това нашето не са магистрали. Идете в нормална държава да видите какво е магистрала.