24

Улаф

преди 6 години

Това процента на нашите индийци ли е?

23

Анонимен

преди 6 години

Проблемът на България сега е, че руските изедници продават скъпо газа и нефта на България и държавата няма пари за образование и българите измират и се опростачват. А требе да продават ефтино газа и нефта да може да се раждат умни българчета, но руските изедници продават скъпо газа и нефта а Лукойл не плаща данъци и изнася 13 милиарда годишно за Русия и държавата нема пари за образование.

22

До Перко

преди 6 години

Тиквун участва като беше главен секретар на МВР.И му се падна зъпрос:"От коя държава е престъпната организация Якудза?".И той отговори Китай.Повтарям-тогава беше главсек на МВР.И не знае откъде е най-мощната престъпна организация.

21

аз съм жив пример

преди 6 години

Едва завърших 8-ми клас с много ниски оценки ! Завърших 8-ми клас само защото за да изкарам шофьорска книжка трябва да имам 8-ми клас , иначе хич нямаше да уча ! Съдбата така реши ,че започнах да се занимавам с търговия , сега има 4-ри павилиона на пазара ,имам и работнички , печеля доста добре ! Имам приятел който стана учител ,заплатата му е смешна ! Друг мой съученик стана компютърен програмист , похвали ми се ,че получавал 4 000 лв. заплата ! Като му казах аз колко печеля , лошо му стана !

20

Диктатурата

преди 6 години

При тоталитаризма и диктатурата във всяко село имаше библиотека, и кино и всяка седмица сменяха по два филма. Всички класици съм изгледал на село - италиански, френски, американски, не бяха само руски филмите. А от библиотеката Стайнбек, Фитцджералд, Колдуел, Хемингуей, Селинджър - сегашните млади хора може би си мислят, че това са някакви марки напитки или нещо за ядене, но не - това са писатели западни писатели, не само руски се четяха. Редовен въпрос беше "коя книга четеш сега".

19

Перко Изперков

преди 6 години

До Анонимен 16А ако питат наш Тиквун да не мислиш че знае??За милиарди говори а таблицата за умножение незнае!Една книга през живота си е прочел 3-ти мандат кара..

18

Коняр МакГредър

преди 6 години

Който не чете, остава глупав.Природен закон.

17

Анонимен

преди 6 години

Василев, как виждат с " Учите си" - твоето писане е показателно... :)

16

Анонимен

преди 6 години

Простият човек никога не се поучава за добро нито от книгите, нито от личния пример на умния!

15

Анонимен

преди 6 години

Младите затъпяват от ден на ден.Гледам "Стани богат"и една не знаеше от коя посока изгрява Слънцето.А друг пък не знае, че Скопие е столица на Македония.

14

Василев

преди 6 години

Когато има в българското общество бивши учители и професори , които сега ровят в кофите за ***, много ми е интересно , какво са виновни младите, след като с учите си виждат и с ушите си слушат от родителите за клошарите, чели много книги, и как тази информация се пречупва в младежкия прагматичен мозък!!!???Добър вечер селяни прости!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!

13

Анонимен

преди 6 години

Съжалявам ги подобни индивиди....

12

Морски

преди 6 години

Значи тези 53% са просто матряла на Борисов.

11

Перко Изперков

преди 6 години

Човек за да живее добре....трябва да краде!Важно е чичо владика да имаш....и държавна поръчка да имаш!И 1000000 книги да прочетеш...утре на работа на шефа си дебелия ще ядеш!

10

ама разбира се

преди 6 години

на българина само му трябва гостоприемник,чиято кръвчица да смуче,за какво са му книги на паразита

9

ff

преди 6 години

Личи си...

8

Анонимен

преди 6 години

Наистина след като прочетох статията се затрудних какво трябва да напиша, но и без една книга прочетена винаги може.

7

Анонимен

преди 6 години

Е за какво са им книги !!! Младите имат ярък пример тиквата е успял да прочете "Винету" и сега върти Европата на пръста си ,а дали си живее добре можем само да предполагаме най-вероятно е по-добре от всички нас.

6

Динко

преди 6 години

Естествено ,че не им трябва четене!Простите винаги са по-щастливи и живеят по-щастливо!За съжаление малко радост има за умните хора на този свят!

5

Анонимен

преди 6 години

Аз съм прочел доста книги и пак съм убеден, че в сегашното българско общество се пробива най-вече с качества като арогантност и селска напористост. В България никога не е имало Просвещение от което да се възпита стремеж към истината и логичните доводи, правото е на този който говори по-силно или е по-нагоре в йерархията.