275

Анонимен

преди 6 години

През соца най престижно и добре платено беше да си барман и гледаха с презрение инженерите. Причината - барманите правеха огромни пари на черно, инженерите вземаха по 150-200 лв.Другата простотия беше закрепостяването по месторождение и разпределението по Партийна линия - няма не искаш, зарязваш семейство и всичко и отиваш там дето партията реши.

274

Докога комунистите?

преди 6 години

Повече от 28 години гледаме филма "Комунистите отложиха комунизма и станаха капиталисти милионери!". Докога?

273

казах

преди 6 години

Идеологията и пропагандата няма да напълни хладилниците на хората,нито ще спре обезлюдяването!Сменете грамофонната плоча!

272

Анонимен

преди 6 години

До cazzo duro 281От къде ги изкара тези карти по 300лева ? Явно съм бил в друга държава - 1984 Созопол карта за 2-ра смяна 14дни 35лева ( да уточня не 350 а 35 ) .

271

Спомен от социализма

преди 6 години

Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...

270

kapo

преди 6 години

Днешните десетокласници са толкова *** и незаинтересовани да учат, че каквото да им преподаваш, все тая ...

269

Анонимен

преди 6 години

До До Анонимен 263Според признанията на комуноидните, само в първите месеци след 9.9 са избити над 20 хил без съд и присъда.

268

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 271Прав си - снимките с плъховете в кауфланд са още от преди 1989 . Сега се похвали колко отсъщите тези работници от които е зависела хигиената - колко хигиенично ровят в хигиеничните кофи за смет .

267

cazzo duro

преди 6 години

До GogoЗнам , Гого, знам. "прекрасно " беше!!! Две карти за възрастни по 300 лв а за децата саамо по 100!! Общо 800. Нищо работа, има-няма 6 заплати. Ама какъв лукс , а?!?!?! Вмирисано и мухлясало "профсъюзно" бунгало 2х2 м . Разкош!! Като речеш да си събуеш панталоните трябва да внимаваш да не ритнеш някого по зъбите. Тоалетната външна ама това си имаше предимства -завързваш социални контакти между напъните:)) А в столовата ...първо, второ и трето/ в алуминиеви чинии/!! И мухи, мухи........

266

До Анонимен 263

преди 6 години

Явно имаш претенции че познаваш историята.Я кажи колко са тези десетки хиляди убити?Народният съд бе наложен на България от победителите във войната,от САЩ и Великобритания.В резултат на тази договореност в другите европейски страни бяха произнесени смъртни присъди:само в Белгия 53 хиляди,в Холандия 45 хиляди, в Чехословакия 38 хил.В Дания -15 хил в България -2530.В периода 1941-1944год. - 12461 смъртни присъди на български антифашисти. Всички репресирани са око 6000,убити ,лагири,политически

265

Спомен от социализма

преди 6 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия, опашките за всичко, излизането зад граница, жителството, чакането 20-25 г. за жигули, москвич и трабант, панелката-отмъщението на социализма, "модерните" заводи със скапана съветска техника и технология, ДС, МВР, партийните секретари, комсомол,профсъюзи,11 милиарда долара дълг, Белене, капачките за буркани и т.н. и т.н.

264

Комунистите ограбиха

преди 6 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

263

Провалилата се БСП

преди 6 години

Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!

262

Анонимен

преди 6 години

През соца ако нямаш родители/баби на село, имаш голям проблем с намирането на качествени и евтини храни. Правенето на консерви/лютеници/компоти беше извършвано от целия народ края на лятото/началото на есента. Причината - тотален дефицит на всичко в магазините.

261

Анонимен

преди 6 години

Драги деца, през соца България фалира три пъти, имаше тотален дефицит на всичко (вкл. и тоалетна хартия), режим на тока, мизерия и тотален контрол на властта над хората.

260

Анонимен

преди 6 години

До GogoКартите за почивка през соца бяха с връзки. Да не споменаваме мизерията, станции приличащи на казарми, външни тоалетни, разнообразни менюта като тройка кебапчета или тройка кюфтета.

259

Каталунец

преди 6 години

Не гледайте История.бг! Ще чуете лъжлива изопачена полуистина за миналото. Ще видите как безочливо и високомерно се отнасят към хората, които уважават миналото си.

258

Gogo

преди 6 години

Добре би било да коментират и колко струва на родителите им едно сезонно грипче- м/у 100 и 300 лв,а картите за почивка бяха двуседмични.Е, ходехме с влака ,ама за две седмици на морето.От 20 години почивките ми струват 1500 лв. за 5 дни и то на кредит.Не е за хвалене соца,но ми се струва,че е по-полезно ние 48 годишните да" коментираме "управляващите и тяхната некадърност и безумие и най - вече бъдещето на децата си!

257

Анонимен

преди 6 години

До 681Абе тролчев, ти нас за канарчета ли ни вземаш бре??? Кви "качествени храни" кви пет лева??? Животни фрашкани с антибиотици и плодове и зеленчуци с ДДТ и нитрати "на калпак". В консервните комбинати и "Родопите" хигиена НУЛА!! Ако сега влезе ДВСК в едно такова предприятие ще е хит по новините за липса на хигиена и ще бъде запечатано на секундата. В моя град беше един от най-големите КК/консервни комбинати/ "Иван Лилов". В Сливен компот не се продаваше -всички знаеха как се правят.

256

До 681

преди 6 години

Гледайте утре История.бг!