87

1111111

преди 6 години

След 1944 година комунистите избиха много български граждани.Не прощаваха на никой.В нета има много инфо за червените комунисти.Господарите от СССР заповядваха комунистите в Бг изпълняваха.После руснаците са спасили България.Да,да,ще стане.

86

кон с пирация

преди 6 години

Комунизъм никога не е имало.Французите са започнали с парижката комуна,защото не се е издържало.Но братство,равенство,свобода има само в приказките.Както и от всекиго според способностите,всекиму-според потребностите.Сега е друга целта-намаляване на хората до 1 млрд.Започва се от бялата раса в Европа,като по-цивилизована.Слагат се т.пунгери начело,за да се унищожи народност,образование,култура,икономика.и.т.н.до оставане на богоизбрана каста,за която да има плюскане.

85

Един българин

преди 6 години

До: номер 85Номер 85 каза: "Хубава бира, качествена."Айде бе??? Той ще ме цака мене с топла бира!Имаше само един вид бира в шишета без етикет, която я пиеха виетнамците наред с нас.Ставаше за пиене но чак пък да кажеш че била много хубава...Е, със сигурност е по-хубава от съветската бира. Щото когато ходих в Украйна, там пих едно "Жигульовское" от което ме хвана рядкото щастие.

84

Анонимен

преди 6 години

Нека върнем системата с 1000 години назад. Един цар на върха и много боляри, управляващи всяка една област ...Ами ти и сега същото !Един цар-премиер. Едни бивши и настоящи мутри, оправляват цели области, като държат земите и малкото останали производство ... И "народя" ...

83

Анонимен

преди 6 години

И Бочко много работи!Тва магистрали,тва митници,тва фондове,кво ли не!Направо се е изкривил от непрекъснати усилия!За офшорките!

82

До 73

преди 6 години

За комунизма е добре да се учи Всичко. И лошото и доброто. Например, че през 62-ра направихме първия български телевизор "Опера", а през 68-*** започнахме да го изнасяме. Че електрокари изнасяхме в 80 страни, че изнасяхме огромно количество селскостопанска продукция, за арабския свят изнасяхме вагони с котлони. Нека някой да изброи какво изнасяме днес.За безплатно образование и здравеопазване да не говорим.Почти всяко семейство си купи апартамент и си построи къща.

81

Комунизъм 2

преди 6 години

"Икономическа теория". Не знам какъв комунизъм е имало в БГ? Но си спомням евтините енциклопедии и книги. Театър, опера, кино. Големи продукции: "Хан Аспарух", "Козият рог".А на "Симеон" имаше денонощен зъболекарски кабинет, заболи ме зъб, айде там. Улиците се миеха с водоноски, всяка сутрин. Ухаеше на чистота. Безплатни прегледи на учениците в училищата. Нямаше трети пол. За цигари и грим - изключваха. Хубава бира, качествена. За 4 часа влак до морето - купони.Поживях си, да му мислят младите.

80

Бойко

преди 6 години

Ние всички сме модерни роби ! Робуваме на някой, който става по-богат и по-богат за наша сметка. Преди се работеше за държавата, която беше силна ! Работете роби !

79

Анонимен

преди 6 години

Таня Богомилова плачеше за бомбата,паднала над плувните басейни.Виолета Гиндева излиза да проси,защото чси и блокира пенсията,зада плаща парното на фандъкова,от което не може да се откаже,защото така са го измислили.А Добревчо пълти гуши с офшорки,Боковчо купува чрез офшорки луксозни имоти в ел ей....живот ли бе,да го опишеш.

78

Анонимен

преди 6 години

За българина е характерно глупавото лекомислие,което смята за тарикатлък!Отново фили и фоби,за едните комунизма е по-черен от дявола,за други-една несбъдната мечта!Българио...

77

Анонимен

преди 6 години

До защо защоТи изобшо знеш ли какво пишеш.

76

Един българин

преди 6 години

До: номер 72Не нищо от изброеното не е вярно!Определено има нужда от изучаването на комунизма в час.Комунизмът е идеология И диктаторски политически режим.

75

Гробокопач

преди 6 години

До АнонименА дружбата с ЕС;)))? И тя е, като "Слънцето и въздуха за всяко живо същество". Щот сега като Проповядвам - излизане от ЕС или съм русофил, путинист, агент на Москва, а аз съм просто Българин, за разлика от вас, слугите и робите. Значи, така ще уичм сега децата, само с едно изречение - тогава, като сега!

74

До 72

преди 6 години

До Комунизъм?!Бегай при дебелия Ким в С.Корея. Там също е комунизъм, както го описваш.Явно много ти е мъчно за него.А, как така, някак в коментара ти липсват малко данни за избитите след 45г, от народния съд? За избитите селяни, които не са искали да си дадат земите?За унищожените животи на "враговете на народа"? За това, че ако нямаш комунист в рода не можеш да учиш каквото искаш. Или ако не станеш доносник, никакво развитие в кариерата.

73

Анонимен

преди 6 години

До 70:Виж какво е диктатура, както самите комунисти го определяха и ще разбереш, какви са аспектите на комунизма !

72

Do 61

преди 6 години

До АнонименКакво искаш да се учи за комунизма?Измислените глупости, че сме били водеща икономика? Лъжи на комунистите.Че сме имали конкурентни стоки? Отново лъжи. Стоките ни се продаваха изключително и само в СИВ.Че народът е живял добре?? Глупости- затворени в страната без право да излезеш от нея. Имаше много бедни и като цяло се живееше скотско.Че магазините били пълни? Глупости!! Чакаше се на опашки за луканка.ЧЕ народът е бил щастлив?!! От страха да не бъдат убити всички инакомислещи?

71

Комунизъм?!

преди 6 години

Комунизъм, не е ли политическа теория, а не строй, режим, управление?Не беше ли социализъм. Две почивки на море и планина, за българите беше по-евтино, за чужденците по-скъпо.Отключени апртаменти. Истинско кисело мляко, ухание на топъл хляб. Игри по тротоарите до полунощ.Всеки тренираше, голямо поколение футболисти, гимнастици, боксьори, щангисти, гребци, добра школа по джудо и самбо. Зимата жега, отваряхме прозорците.Поливахме цветята на село с вода - беше евтина.Сигурни заплати.Здравеопазване.

70

защо защо

преди 6 години

До Анонимен 46Ами защото Хитлер заплашва цар Борис,че ще му прибере замъците в Моравия и Австрия,и ще окупира България,за това!Ти какво ще направиш!?Добре поне че е устискал да не праща войска в Русия!

69

Анонимен

преди 6 години

До номер 61И какви са според тебе "всичките аспекти" на комунизма?

68

Анонимен

преди 6 години

А ще се запише ли в Историята истината за паметника на съветската армия, която каза Зхарова от централата на КГБ, а именно: съветската армия е спасила българските евреи от турско иго !