23

42

преди 6 години

До преднияКакви са доходите на българите в сравнение дори с Австрия или Германия.

22

Анонимен

преди 6 години

Те и преди кредитният бум си бяха надценени. Приятел си купи саниран апартамент в покрайнините на Берлин за 1500 евро квадрата. Къде ще сравняваме *** и бедна София с Берлин ? Апартамента си го изплати за 2 години, а в България щеше да го изплаща цял живот.

21

*

преди 6 години

тъй тъй, като се вдигне цената на всичко, бай *** ще поиска и по-високи заплати, а това не е изгодно за "западните" инвеститори, които са тук, защото могат да си позволят унизителни заплати

20

...

преди 6 години

..а пък в Шенген цените на имотите хич не са надути. Еврейски трикове. Замря продажбата на жилища при тях,та за нас се притесниха. И то не точно за нас българите,а по-скоро за западните инвеститори да не правят инвестиция у нас,а в някоя друга страна например. Големи самаряни се извъдиха тез масони

19

Анонимен

преди 6 години

Нека да ги вдигат още и нека да строят още. С тая нашата демографска криза след години ще ги подаряват сигурно. Държавата що не се намеси?

18

Анонимен

преди 6 години

Това е нормално развитие при либералната икономика в която държава и държавна намеса няма. Както се казва: пазарът се саморегулира. Това саморегулиране минава през надуваща се диспропорция - балон, после "спукване", демек връщане към адекватни нива на цени, и после всичко отново. Във втората част има много прецакани и малко спечелили. Само да няма изненадани :) Ние го "поискахме".

17

Брокерче

преди 6 години

Ами и аз искам да имам луксозна яхта, жип и 2-3 малки муценца за любовници!А вий....плащайте яко!

16

Анонимен

преди 6 години

нищо не купувам в БГ на каквито и да е цени

15

Анонимен

преди 6 години

Вие се сетихте... точно преди да се надуят цените изкуствено си спомням, че баща ми купи гарсониера за 12 000$ и година след това стана 50 000 евро.

14

Жоро

преди 6 години

Следващото КТБ.

13

Анонимен

преди 6 години

Тия брюкселски зелки на са наред! Предупреждават?! Ами точно на имотния балон се крепи бойкоикономиката. То друга "икономика" освен строителството няма. Усещат ли се че клатят гемията на р***поня. Даже и геп***джийте са се усетили и затова бързат да осребрят властта - пример преговорите с мадридския мушеник за измислените му имоти!

12

реалист

преди 6 години

Дори и да има балон, дори и да паднат цените, това е по-добре отколкото да ги оставиш в БГ банка. Нещо повече, подготвя се отпадане на гарантираните влогове. Тогава?....

11

Анонимен

преди 6 години

В момента е абсолютна лудост да се купува. Цените са двойно завишени.

10

От Лондон

преди 6 години

Голяма част от този балон се поддържа от имигранти. Причината е най-вече в голямата разлика в цените на имотите в България и чужбина. Например, повечето имигранти нямат достатъчно пари да си купят имот в чужбина, понеже са ниско и средноквалифицирани, но доходите им стигат, след 6 -7 години работа, да си купят жилище в България в брой, а някои купуват и повече от 1 апартамент. Не го ползват (освен 2-3 седмици в годината) , не го дават под наем, и затова стои празно.

9

Анонимен

преди 6 години

Дай боже тази лоша новина да помогне никога да не влезем в Евро Зоната.

8

анонимен

преди 6 години

в люлин 2 е пьлно с ново строителство от 1992 г са на тухла последният случаиго видяхте по тв 250 апартамента ипотекирани от банка и сега искат от 52 собственици да си платят жилищата още ведньж да не говорим за мрьсния вьздухи шума сега като се построят и небостьргачите направо ще се мре

7

Юг

преди 6 години

Е като гръмни балон, ще си купя на нормална цена апартамент. Сега цени е космос. 2-стаен в среден р-он 100бона...моляяяя. и хора взимат 25г кредит и се радват. Не разбирам.

6

Чичо

преди 6 години

Как 10 години след кризата нямаше недостиг на имоти, а сега изведнъж край - имотите свършиха, бързай народе. С тая демографска криза и нарастващо ромско население, което почти не купува жилища кой ще ви взима настроените апартаменти? Да не говорим за безумията с цени нa зелено по-скъпи от акт16, е никъде го няма това! Винаги готовото е по- скъпо. Балон с хелий и пискливи гласчета!

5

Анонимен

преди 6 години

1 кв. м. струва някъде около 100 евро застроена площ това е всичко и двойно да го оскъпят излиза 200 евро. Aма 2000 е вече инфлация тая държава е фалирала и само валутния борд я държи балона отдавна се е спукал.

4

Анонимен

преди 6 години

пълно е с млади семейства с общ доход около 1500-2000лв. на месец. Кога ще съберът пари да си купят жилище от 80-90кв.м. ? задлъжняват на банките, а в същото време 50% от апартаментите са празни, пълно е с необитаеми къщи. Ама такива сме - ще се пръснем от завист. Някой да не забогатее на наш гръб. За това ще си тънем още 100год. в беднотия и мизерия. След 100год. българи няма да има, а тук ще живеят предимно турци и роми