100

Гугъл

преди 6 години

от 258 военни конфликтa 252 сa предизвикaни от СAЩ-Сърбия,Ирaк,Либия,Гренaдa,Яиетнaм и т.н.пълния списък го имa в Гугъл!

99

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен138. Е, сега ще цъфнат и вържат. Няма да бягат с лодси, а легално ще емигрират.И пак ще са публичния дом на Америка. Гледай нас, и прави сметка какво ги чака, и у нас едно времебягаха на запад, сега пак бягат, никой не ги спира, обаче, а сме цъфнали и вързали отвсякъде.Ще продължа.

98

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен134 А за времето от 1945-та до днес, колко военни конфликта са предизвикани от САЩ, или са с участие на САЩ? Я направи тук една съпоставка, а ако не знаеш,Чичко Гугъл е пред теб, но преди да търсиш, пии едно валирианче, че много ще се изненадаш!

97

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен127Куба едно време бе "Публичния дом на Америка".Там американските по-заможни граждани,тангстери и други, ходеха на секс туризъм , както сега много ходят за същата работа в Тайланд.Изгонването на американците от Фидел едно време си е чисто наритване.Кубинците се образоваха и заживяха човешки, за 50 години.Жалкото е, че са на път пак да станат "публичен дом".За това, както и за много други неща, е виновен оня горе в дясно на снимката.В Русия той е национален предател, на запад-демок

96

Анонимен

преди 6 години

Няма по-силен народ от изстрадалия ! Няма по-изстрадал народ от руския ! 26 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ВЪВ ВОЙНА ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД !

95

Анонимен

преди 6 години

Встрани от идеологическите противоборства и дребни боричкания кой не би признал САЩ и Русия за хегемони на съвременния свят? Не отричам Китай и Индия, но освен тях, кой друг в света би могъл да има водеща роля в световната политика? Неслучайно дори тук споровете се водят между защитници на Русия и защитници на САЩ. Ето една тема за размисъл.

94

Анонимен

преди 6 години

Русия никога не започва войните, но винаги ги завършва. На небето - Бог, на земята - Русия.

93

Анонимен

преди 6 години

Пратиха му на Кастро американски командоси и Кастро ги разби за нула време и краварите се отказаха да пращат още армия в Куба, разбраха, че Куба е много по-силна от тях.

92

Анонимен

преди 6 години

Монголите я владяха 400 години. Доста от руските царе дворци изтъкваха като предимство родствени връзки с монголите. Наполеон ги разби край Бородино, а Хитлер го победиха САЩ и Англия.

91

Анонимен

преди 6 години

Всъщност е точно обратното. САЩ нямат спечелена война, освен преврата в Никарагуа и още 2 - 3 държави джуджета. Навсякъде другаде провал след провал. Даже Фидел Кастро ги нарита и ги изгони и направи комунизъм в Куба, на 150 км от Вашингтон. Краварите са силни само в холивудските филми.

90

Анонимен

преди 6 години

У нас всичката ми техника е китайска - телефони, лаптопи, телевизори, какво ли не. Купувам само китайски неща и съм много доволен. Харесва ми да си давам паричките на комунистите от Китай, а не на западняците. Китайците нищо не са ми направили, а западняците съсипаха България. То всъщност вече и почти всичко се произвежда в Китай или някъде в Азия. САЩ и Европа западнаха икономически.

89

Анонимен

преди 6 години

Забелязвам че троловете на боярищник намаляват. Останал е само един активен. Рублите явно привършват.

88

Анонимен

преди 6 години

Когато разбиха СССР, пропагандата им беше на САЩ, че комунизмът бил лош. И ние с какъв акъл..., взехме, че им повярвахме на краварите, че комунизмът бил лош... Добре, ама Русия и без комунизъм, пак са силни, колкото САЩ. Затова сега пропагандата е директно нацистка - руснаците са лоши. Ами лоши са руснаците, защото са по-добри и по-силни от вас и ви бъркат много здраво. То един Ким ви направи за смях, нежели велика държава като Русия. А Китай, където не махнаха комунизма, са още по-силни от САЩ.

87

Анонимен

преди 6 години

Американците и западът спечелиха студената война. Ако трябва да сме точни и СССР спечелиха ВСВ. Но иронията на съдбата не подминава никого. Нищо не е вечно и завинаги. Всичко има край. Само кренвиршът има два края.

86

Анонимен

преди 6 години

САЩ нямат изгубена война.Русия почти винаги губи. Кримската, Първата световна, студената, авганистанската и др.Печели само втората световна.Сега ще загуби хибридната.

85

Анонимен

преди 6 години

Според мен накрая китайците ще излязат победители. Китайците са мъдър народ, по-мъдър от американци и руснаци. Разумни хора са китайците, ще се радвам ако те станат хегемон на света.

84

Анонимен

преди 6 години

На света има 3 велики, световни сили, от които зависи всичко - САЩ, Русия и Китай. И трите сили са прекалено силни и велики и никоя няма превес. Всички други сили са регионални сили и се мъчат да станат Велика сила, но не могат. Индия, Турция, Иран, Франция и Германия са само регионални играчи, те нямат статута на световна сила като САЩ, Русия и Китай.

83

Гилгамеш

преди 6 години

Светът е на прага на нова ера. В нея ще спечели по-разумият, по-сдържаният и по-прагматичният. И двете страни са се напатили и наслушали на високопарни изявления и са една идея по-разумни от преди. Никой (от двете страни) няма полза от войната и не я иска, но е притискан собственото си его. Не робувайте на стари догми, че Америка е рай, а Русия ад. Мислете глобално и реално.

82

1111

преди 6 години

САЩ е икономика ,която е невъзможно да колабира въпреки големия си дълг и всеки който твърди обратното няма и един процент знание по темата.Докато долара е световна валута и докато дълговете на САЩ са деноминирани в долари ,техния дълг никога неможе да им окаже влияние.Дълговете на САЩ са предимно към Китай и Япония,а САЩ са им най-важния маркетинг,така че те няма как да си ги изискат,а и освен това ,кой би бил толкова смел да натисне САЩ за пари? Ако няма САЩ ,няма да има и световна икономика.

81

Анонимен

преди 6 години

САЩ спечели студената война защото предлага свобода и просперитет.СССР загуби защото предлага гнет и немотия.А иначе празни приказки колкото си щеш.