53

до 55

преди 7 години

Значи казано накратко си от герберастките крадльовци.Тя и Лилето Свинюрова до преди 10 години не можеше да си позволи чанти по 17 хиляди, но сега има няколко.

52

Не зная

преди 7 години

дали от НСИ и пишещите тук, познават действителността от преди 1989г.При социализма имаше два "постулата"; 1."Те ни лъжат,че ни плащат, ние ГИ лъжем, че работим"2.Много разпространено беше и "вземането" от държавни материали(ВСИЧКО, каквото Ви дойде на ум!) и колкото си по-високо в служебната иерархия, толкова по-лесно и повече 'вземаш" Чужденците се чудеха:1."Защо българите получават 150-200лв., а харчат 300-400?2.Защо искат да им обменя долари, за да си купят кристални чаши от кореком?"

51

Анонимен

преди 7 години

хахах какви данъци се крият- кой спестява в България. Всички пари се завъртат за един месец - и се плащат акцизи и данъци- няма пари, които да не минават през ДДС -то. Нормалните хора били криели доходи и затова държавата изнемощяла...глупости..държавата е нок даун заради управляващите,1 млн ***, големите кражби с държавните и обществените поръчки и кръговете от фирми на управляващите..Ние данъци дали пряко или косвено плащаме..

50

Анонимен

преди 7 години

"По данните на Националния статистически институт (НСИ) българите харчим повече, отколкото изкарваме!"И получаваме по-малко, отколкото трябва.

49

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 51Преди 10 г стандартът на българина не беше по-висок. Сега е по-висок. Аз на теб ли да вярвам или на цифрите в банковата си сметка? В Това време съм си купил два апартамента, няколко коли, родиха ми се две деца и ходя на почивка два пъти годишно. Всичко това не можех да си го позволя преди 10 г.

48

Мануел

преди 7 години

Защо никой не говори за Н.В. Сивата Икономкиа? Тя прекрасно обяснява това..... Ръст на кредитите....глупости!!! Или се пише твърде лицеприятно и политически коректно.....или това е поредната олигофренска статия.

47

Атанас

преди 7 години

Всъщност няма чудо, има сива голяма сива икономика

46

Анонимен

преди 7 години

Всички заведения по бул.Витоша в София са претъпкани.За тези които не са идвали в София ще кажа, че там най-евтиното, което можеш да си поръчаш е салата от зеле и моркови - 200 грма за 7.40 лв.

45

Анонимен

преди 7 години

Преди 10 години стандартът на живот на българина беше доста по-висок.Но кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи.Така че нагъвайте бахура на суджука, ръкопляскайте му като вкара гол от 5 пъти повторена дузпа на поредното селско мачле и си трайкайте.

44

Анонимен

преди 7 години

Истината: Очевидно българинът не изкарва толкова малко, колкото се оплаква. Много българи работят в сивия сектор или директно на черно, което изкривява статистиката, защото сивите и черните доходи не се осчетоводяват легално. Губещият е държавата, а от там и всички ние, защото сивият и черният сектор не плащат данъци, съответно намаляват държавните пари и съответно разходи, с които държавата може да подпомогне икономиката. Пари има, дами и господа, но не са видими.

43

Анонимен

преди 7 години

42 и 43 - Алонсо работиш легално, винаги можеш да си докаже доходите. Аз си купих къща в България, след което със семейството обиколихме страната, като наемаха хубави хотели и транспорт навсякъде. От данъчното ми звъняха, и трябваше да вадя справки с данъчното от чуждата страна, ни проблеми си нямах.

42

до 43

преди 7 години

Много хора си вкараха в имоти парите в България. И не знам как ще докажеш като си работил по строежи и са те осигурявали на мимимума. В Южна Европа не е много по различно от тук с осигуровки и плащания.

41

Анонимен

преди 7 години

2009 година бяхте добре.Ама съседа има нов жип а аз само 5годишно Ауди.И кво?Дай да гласуваме за тиквата та да вземе на съседа жипа.Е, сега ла*пайте бхура!

40

Анонимен

преди 7 години

Мен ме изумява как свръх богатите все гледат в паницата на бедните.От какъв зор ще ми мериш оптимизма с това дали ще взема кредит, докати ТИ си откраднал КУПИЩА.

39

Гаврош

преди 7 години

Баш от взети кредити сме имали повече пари за харчене! Друг път! За мен по скоро , повечето пари за харчене са от онази част от заплатата, която всички работодатели на малки и средни предприятия дават в пощенски пликчета. Тази парички не фигурират в отчетите на институциите, те са от прикритите доходи на частните фирми. Защо го написах ли?Защото от 17 години там кадето работя се процедира по този начин, всички са на минимална заплата и всички взимат още толкова в красивото пощаджийско пликче!

38

Анонимен

преди 7 години

Много хубаво с картите! Командировка в чужбина, обадиха ми се от банката, че някой ми ползвал картата и има транзакции които не са мои, и ми я блокираха. Новата карта беше готова в клона след 7 дни. А дотогава какво правим - фотозинтеза, спим зимен сън?!? Апропо 3 месеца по късно, откраднатите пари още не са възстановени

37

Анонимен

преди 7 години

До 43 Аз ако работя в чужбина и съм събрал 150 хиляди, първо че няма да ги пратя в БГ и второ винаги можеш да докажеш (ако не си ги крал) , че са от работа в чужбина.

36

Анонимен

преди 7 години

Все още ви спасяват емигрантските пари, но нашите и за тях са се наточили. Има цели семейства по 15 години са в Германия или Испания и всички пари си вкарват милите в България. И се появява ония нагляр от комисията със 150 000 лева които няма от къде да обяснят и им вземат всичко за което са работили...това е сценарият. Не могат да вземат от този който няма, и от политиците не могат и от мутрите не могат , защото те управляват, така че гответе се емигранти...другите нямат

35

Анонимен

преди 7 години

Хората в БГ, чиито доходи са от заплата са коло 1.5 до 2 милиона.Останалото са разни схемаджии, далавераджии, мошеници и лихвари, които прибират парите на първите.Има и някаква част, които ги хрантутят от чужбина и малко реститутки - главно в София, Пловдив и Варна.

34

Анонимен

преди 7 години

Българинът харчи много, но не всеки българин, а само някои. Тези, които са близки до властта и са навързани в разни корупционни схеми. Те са около 1 милион - това са тези, които гласуват за Празноглав Суджук, прочел една книга.Защото покрай него се облажват. Те и роднините им до трето коляно.