35

аз

преди 7 години

Такива като Ана Баракова и Бареков ще оправят всичко...........продажници без доблест и достойнство ни управляват от много време.Народа е с робска нагласа ,което на Запад го виждат и купуват алчните ни депутати.

34

Анонимен

преди 7 години

Като оня де сутринта ми вика ти кога ходиш на работа ми ходя когато трябва а на теб ако искаш ме земи поддръжка при теб щее по добре и без това съм по напред от тия де опъват кабеляка на светлинни години сигорно и по подръжка и не ми говори само за работа явно съм доста прав

33

Тотална реформа

преди 7 години

Цялото обучение медицина да е Частно по 8 хил на година ! -безплатно само на отличниците и договор за работа в БГ 10г.!Всички болници да са частни -здравната каса на иде на Марс!Само така ще имаме Здравеопазване , а сега едни се учат на гърба на другите и бягат ,внасяме в "касата" цял живот ,а в болниците пак плащаме - абсурдистан.

32

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера каква е тази мантра, че образованието било безплатно.Първо, аз давам за него данъци.Второ, после си плащах чинно таксата, макар че бях държавна поръчка. Учебници на преподаватели, разходи за жилище и храна и т.н. не ги броим.С държавата съм чист и не могат да ме спрат да работя, където пожелая.

31

До Пери

преди 7 години

Още нещо... Държавното образование не е безплатно. То е платено от данъците на същите тези деца, които искат да станат лекари. Морално нямат и ГРАМ задължение към Държавата. А и да има минимална такса... платя ли си, платил съм си и не дължа нищо на България и българите. Може да те насилят със закон, но то всичко е до време, както казах, на 30 си вдигаш чукалата и отиваш на нормално място

30

Анонимен

преди 7 години

Пак ще гласуваме за ГЕРБ и за по малкото зло, разбра ли?

29

до Пери

преди 7 години

Това няма да ни реши проблема. Даже е идеално за студентите. Ориентировъчно: - На 19 влизаш в университета и учиш 6 години до 25 (примерно)- На 25 те карат да почнеш задължително да работиш в БГ. Супер тамън ще натрупаш опит за без пари. Малко пари, малко очаквания и малко отговорност- На 30 точно когато вече си натрупал опит и ставаш "смислен" и ценен си вдигаш парцалките и директно им искаш и по-голяма заплата в западна европа.

28

Чикън

преди 7 години

В Румъния заплатите на лекарите и мед. сестрите се вдигат с 200%.Да им е честито.Другия път пак гласувайте на принципа "по-малкото зло".Скоро ще емигрираме да работим в тази страна, които беше зад нас по много показатели през 2007-***.

27

Анонимен

преди 7 години

Чак сега ли признахте, че има проблем? Никакъв парадокс няма! Нещата се случват по логичния начин. Проблема не е и в специализацията, а в условията на работа. Превърнахте болниците ни в място, на което отиваш да умреш, а не да живееш. Лекарите ни превърнаха в ЕТ - еднолични търговци на живот. Мизерия в стаите, а модерна техните само в няколко болници предимно в София. Бездънната яма наречена НЗОК е добър приход за някои хора. Никой не знае колко влиза в нея, и колко излиза, и за какво.

26

Анонимен

преди 7 години

Клисарова беше министър в правителството на Орешарски, което фалира здравеопазването.Заради БСП и Орешарски лекарите бягат!

25

пери

преди 7 години

Значи като си получил сравнително евтино ДЪРЖАВНО образование, си длъжен по пет години да работиш в България, за да си го платиш. После върви да работиш на майната си, ако искаш.Ако не ти отърва тоя вариант, плати си като частен студент и веднага можеш да си ходиш в Германия или където там. Няма безплатен обяд.

24

Анонимен

преди 7 години

Кое е парадокс? Обучението е евтино, заплатите също са евтини, а на запад търсят добри кадри. Крайно време е да се отърси малко простия народец от идеята за родината и нам си к'во си и да стане ясно, че всеки иска да си храни семейството. Ако искате някой да ви лекува, ще си плащате и това е иначе никой няма да ни седи и ще мрем.

23

Анонимен

преди 7 години

Замислете се защо е така.Борисов знае отговора.

22

Фекалопроизводители

преди 7 години

Грешка ! Проблемът не е в здравеопазването а в Парламента !

21

българина

преди 7 години

Гражданите за Еничарство на Република България, затриха 1300г държава за 2 мандата, вие си ги избрахте

20

Анонимен

преди 7 години

Видимите резултати на Герб! Тия унищожиха България!

19

преди години

преди 7 години

Преди години лекари отиват с тези проблеми при Тиквата-----------отговорът му бил едносричен--Мен кво ме интересува.....

18

Някакъв

преди 7 години

Много се радвам, че навреме разбраха за този проблем.

17

помацу

преди 7 години

Заплата малка,условия за развитие почти никакви,защото пак е свързано с пари, апаратура от преди 20-30 години....базата е под всякаква критика...кой и защо да остава тук???

16

nkavrakov

преди 7 години

Какви лекари,какви пет лева..то държавата...българския народ се изнася със невиждана скорост,те за лекарите взели да коментират...Демографската катастрофа е в самото си начало само...