53

Анонимен

преди 7 години

51 прав ви. Гражданите, които работят в системата отказват вече 25 години да си вършат работата!За това трябва референдум и защита на частната собственост. Тогава вече всеки е добре дошъл да краде.

52

Истината

преди 7 години

Не се дразнете, няма да я пипнат даже.Юристите които са направили коментара са селски келешундери."Много, много се уплаших!!!" - тази формулировка те прави невинен, когато си убил нападателя си. Това те оправдава, бил си под силен стрес, със страх за живота си.Като си пиян или уплашен това се разглежда като смегчаващо обстоятелство, защото не си в нормално състояние.

51

Едно ченге

преди 7 години

Не е коректно да коментирам правен казус с който не съм запознат, но според чл.12 от НК, няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападателят е проникнал в жилището с взлом или насилие. Във всеки случай, крайно време е да се разшири обхвата на неизбежната отбрана, като и да се либерализира закона за притежание и носене на огнестрелно оръжие. А това, че могат да те пречукат посред бял ден в центъра на голям град и никой да не реагира, това е ежедневие...

50

Законът да се промен

преди 7 години

Не може всякакви *** да ти влизат в къщата, да те грабят, изнасилват, убиват и някакви други корумпирани чиновници да преценяват дали е допустимо. Частната собственост нали е неприкосновена? Законът трябва да се промени в тази част. За целта е хубаво да да се направи референдум. След като държавата не може да накара МВР да раоти, то трябва да ни остави ние да се пазим сами.

49

Анонимен

преди 7 години

Винаги може да каже ,че е стреляла предупредително?!? Въздушната пушка се зарежда за 10 секунди. След което е минала в крайна неизбежност и спасяване на живота си. Никой не знае за какво е влязал.

48

Анонимен

преди 7 години

Статията е нарочно така написана.Никой няма да я осъди тази жена.Търси се евтина сензация.Чудят се как народа да мрази Държавата, а това си е работа на продажните съдии и прокурори да решават кой е виновен и кой не е.

47

Христо

преди 7 години

Безспорен факт е,че жалката ни държавица всячески се грижи за добруването на всички престъпници - пияни изнасилвачи,крадци,убийци и измамници....Браво на жената.....Трябвало е да го гръмне в топките,за да не може да се размножи,че от такъв *** няма как да излезне нещо по-различно...

46

Анонимен

преди 7 години

Живеем в страната на абсурдите. Защитаваш се от изнасилване и влизаш в затвора. А онзи ако я беше изнасилил дали щеше да влезе в затвора!? Едва ли!

45

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - Може ли "юристите" да разтълкуват какво е допустимо при "неизбежната самоотбрана"?трябвало е да произведе изстрел във въздуха, нагоре, към Всевишния!

44

England / Essex

преди 7 години

"Кристо: Реших, че няма да се върна в тъпата България" . Плюйте го още!

43

Турчина

преди 7 години

Баси държавата жената ще си брани честта и на всичкото от горе ще лежи затвор. Държавата трябва да е благодарна на жената, че не е убила изнасилвача! Вместу това тя дава наказания на опазили честта си хора и поощрява изнасилвачите

42

Анонимен

преди 7 години

Е, добре, сега всички знаем, че нямаш право и да се отбраняваш. Може ли "юристите" да разтълкуват какво е допустимо при "неизбежната самоотбрана"? Ами ако той все пак й беше избил пушката от ръцете и я беше застрелял сега за какво щяхме да четем - "Ухажор застреля жена от ревност" ли?

41

GD

преди 7 години

За трима убити от пиян шофьор дават 4 години, това означвава, че на тази жена трябва да и дадат макс. 3 дни обществен труд

40

Алекс

преди 7 години

Ето защо една от многото причини САЩ да са истинската демокрация ...Неприкосновеност на личноста и дома ,влиза гърмиш го и така, не като тука ще изнасилват нашите Баби и ще ги убиват за 10 лева, да ти пи.ая на бг. съд и полиция ,адвокати, хелзински комитети и повечето далавераджии !!!

39

1

преди 7 години

Не се палете на тея статии .......пишат се глупости,ще я осъдят условно и никъде няма да лежи....айде моля....,а и за 1 год се вкарва в общежитие,а не в затвор!

38

Анонимен

преди 7 години

Трябва като в САЩ ! Влезеш ли в частност собственост да те гърмят. Другото е първобитен строй. Тоя ще и се изреди 10 пъти и пак няма да дойде полицията в некво село. Ако осъждат хора за такива неща те дават зелена светлина на останалите да го правят. Вместо червена.в правото освен закони има и морална преценка.

37

Анонимен

преди 7 години

Значи според юристите, жената е трабвало да чака да я изнасили, и след това тя да го изнасили, за да не превишава условията на неизбежната самоотбрана...

36

Анонимен

преди 7 години

Жалко е че в такива случай би трябвало да мине жената без адвокат, но ситуацията е такава че и тя трябва да си наеме добър адвокат,такива са парадоксите на нашето законодателство , иначе да се говори предварително за изхода на делото е малко непрофесионално, никой юрист не може да се запознае с делото за две секунди, може само да каже това което му се иска да докаже.

35

Анонимен

преди 7 години

Браво на жената, но е трябвало само с един гол У да му скочи, при това не по-дълъг от неговия!Дано я пуснат жената държавните хрантутници!

34

Анонимен

преди 7 години

Абсолютно нищо няма да и направят. Тези селски адвокатчета да си върнат дипломите.