65

ДО 66

преди 7 години

Защото и да влезе независим, скоро ще стане зависим ... от парите, и с добро или с лошо някоя от големите партии ще го прилапа! Един вид, ще има златни пръсти в парламента

64

До 63 ?

преди 7 години

И как успя да ги видиш тези 110 от ГЕРБ и 90 от БСП? Социолозите дават с 50% по-голяма подкрепа за ГЕРБ в сравнение с БСП, което означава НУЛА депутати за БСП и всичките депутати ще са на ГЕРБ. Само ДПС ще си вземе своето в турските райони.

63

PD

преди 7 години

Очакванията са мажоритрната система да изкара на преден план мажори, за разлика от сега. Партиите са пълни с номенклатурни функционери. И сега партите имат контролируем вот(електорат) но не им пречи да разпределят процентно и вота на несъгласните. Да не говорим пък че огромна част от функционерите които се крият в общите списъци, никога няма да станат мажори, без значение резултата на партията в предните избори в съответния район. А бандити тип местна мутра е направо несериозно да се коментират

62

Анонимен

преди 7 години

А защо всичкис смятат че "ЗЛатният пръст4 е нещо лошо. При виденов нямаше златен пръст който да го спре и правеше каквоот си поиска. При Костов - също. един "златен пръст" ти премахва усещането че си с абсолютан власт, понякога този пръст гласува "против" или "въздържал се" по ключови проекти. борисов се изпокара с АБВ и патриоти за доста закони, Радансъщо отказа да го подкрепя за редица неща след оставката на Христо Иванов. Алтернативата - Меркел. разсипа ЕВропа но се готви за 4-ти мандат.

61

Ай стига бе!

преди 7 години

Подписите за референдума бяха много. Гласувалите за референдума бяха много. Значи Слави прави неща, които се харесват на хората. Значи Слави става за политик. Той си действа и чрез шоуто. Вие си развиващите врели некипели колкото си искате. Чака ни президентска република за ужас на много продажници.

60

?

преди 7 години

Аз го виждам така: 110 от ГЕРБ, 90 от БСП и 40 от ДПС! При тоя вариант ДПС командва и почвам да се чудя дали Бай Славчо не взе някой милион да го организира тоя референдум?

59

Анонимен

преди 7 години

Защо тези разговори се водят чак сега , а не преди референдума

58

Анонимен

преди 7 години

От Златен пръст няма да има нужда - по новата система спечелила партия ще има абсолютно мнозинство. чети, че всяка партия над 35 проценат полочиава ОЩЕ 50 гласа.т.е. едан от двеет партии -Герб или БСП без проблем си гарантират около 130-140 гласа. посел щеима най-налудничави решения, странат може и до фалит например ад я докарат БСП, когато не зависят от никого или пък Герб - до мизерия, като не им се виждат кражбите.

57

св.св.Маркс и Енгелс

преди 7 години

Предлаганата мажоритарна система ще бетонира завинаги едно управление тип Орешарски .БСП+ДПС завинаги. А иначе колко му е на Слави да зариби избирателите с едно референдумче... Той българина кълве на всякаква стръв...

56

Обективен

преди 7 години

Много е вероятно при един чист избор по мажоритарната система, в парламента да влязат само депутати на ГЕРБ и ДПС - примерно 200 депутата на ГЕРБ и 40 депутати на ДПС. Останалите партии, вкл. и БСП, може да не успеят да вкарат свой депутат в парламента. Е, ще стане така исканото от някои - две партии в парламента, само дето няма да се сменят в управлението и ще си бъде ГЕРБ завинаги.

55

Анонимен

преди 7 години

Сащ от Рейгън насам опростиха света, но двеет партии само си менкат водачите и не може да се вмъкне човека с нова идеология в тях. Обача го остракираха, сега Тръмп е първият опит за по-радилакалан промяна от 27 години насам... той обаче е ужасно богат, може да си го позволи и въпреки това срещу него сеизля ужасно много помиял. малките кандидати като Ал Гор са обречени. Света ще е или на партийците или на олигарсите като Тръмп и Берлускони, ако прилагаме мажоритарния избор.

54

Анонимен

преди 7 години

Парламентът няма да може да работи без поне един "златен пръст", затова малките партии трябва да са там, ха-ахаха...

53

Анонимен

преди 7 години

до 41 - пъров в Германия няма мажоритаран система а смесена. Там има не две партии, а два блока, по две партии. Ляв - голяма партия ГДСП и малак Зелени. голям - ХДСП и малка - ХСС. ако се приложи тоиз вариант тук ставаме Герб- патриоти среущ БСП- ДПС. Алтернатива за Германия е новост. тя е в изолация.второ - Меркел опропасти света, но няма кой да я смени защо ГСДП също са в криза.

52

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Мюрето Слави Трифонов изпълни задачата си.Подведе простия български народ, че ще променя Системата и народът се юрна да гласува на референдум.Не ми остава нищо друго, освен да благодаря на гласувалите от името на статуквото. :)Вкарахте Бойко Борисов и мафията ГЕРБ, БСП и ДПС в следващия парламент с убийствено мнозинство !

51

"Анонимен"

преди 7 години

Ако преди да се гласувате бяхте прочели малко какво представлява мажоритарната система щяхте да разберете какво ще се случи ... , а не да се вярва на сляпо !

50

ист

преди 7 години

26 години ни управляват лъже социалисти, лъже демократи, лъже патриоти.Време е да ни управляват истинските чалгажии.

49

Реалист

преди 7 години

През 2009-та година 31 депутати бяха избрани "мажоритарно" и какво стана. 26 никому неизвестни депутати от ГЕРБ бяха избрани, заедно с пет депутати на ДПС. Няма основание сега да очакваме нещо много по-различно при едни параламентарби избори сега, т.е. 201 депутати на ГЕРБ и 39 депутати на ДПС. Най-много БСП да има някой и друг депутат за сметка на ГЕРБ. Примерно, 39 депутати на ДПС, 19 депутати на БСП и 182 депутата на ГЕРБ. Браво Слави - бетонира ГЕРБ във властта за дълги години напред.

48

бб

преди 7 години

Абе *** защо трябваше да разбутвате държавата? Поне имаше някаква стабилност и спокойствие.Идват новите гладни.

47

Анонимен

преди 7 години

Хората гласуваха на референдума ,че искат мажоритарни избори защото си мислеха ,че те ще определят кой ще е кандидата и който ще се гласува.Ей тъй събират се хората от пет блока в София или някой друг град и издигат бай Иван за депутат щото е добър и честен човек.На практика обаче ,пак ще гласуват за същите муцуни предложени им от партиите, ама уж като мажоритарни кандидати.

46

Анонимен

преди 7 години

преди 27 години воювахме да имаме право на избор.Днес сами се отказваме от правото си на избор и казваме, ама те партиите са много.Е пък като са много - да върнем член първи и да провъзгласим ГЕРБ за единствена партия, а Бойко за доживотен премиер. Оти ручахем жабетата?