216

Анонимен

преди 7 години

263 ти в какъв свят живееш? Никъде по света не можеш да произвеждаш ток и в същото време да купуваш. Изибраш или си offgrid или си към енергото. И като има коли на ток, къде ги зареждаш? Вкъщи? Ако идеш на море откъде ще заредиш за обратния път защото Тесла автомобилите имат максимален 300км, после някой трябва да те тегли. И преди имаше собствени енергоизточници, още през 70-те е имало бензинови генератори. И сега всеки който му трябва ток си носи бензинов генератор, а не панели.

215

Анонимен

преди 7 години

До 264За едно домакинство е нужна система от неповече от 4 киловата, има такива хибридни вятър и солар, в Германия за около 5-6 хиляди, и между другото се ползват масово по малките населени места

214

Анонимен

преди 7 години

Уж Ало ало и помоща пристигала по Боковите думи пък няма кой да Плати масрафа за Проваленият проект Белене Боко бива ли да се Излагаш Толкоз бре и да говориш Врели ни Кипели щом ти подадът Микрофона

213

Анонимен

преди 7 години

Абе проблема е лесно решим, ама всичките ни политици са меки китки възпитаници на Масква, иначе се започва корупционно разселдване, доказва се че Русия е платила огромнои подкупи на Царя и Първанов, и всички споразумения по проекта стават нищожни, и не само че няма да дължим нищо, но и срещу руската страна ще можем да заведем доста сериозен иск

212

Анонимен

преди 7 години

251 А каква е цената на една такава система? 25 000лв за 10кв/ч, знаеш ли колко изразходва едно домакинство, средно за зимата дневно? между 35 и 40 кв за денонощие. Тези панели имат гаранция 10г, 25 000лв / 120 месеца = 208лв Сега 208 лева ли ти е месечната сметка? А ще ти стигне ли това електричество, защото тогава трябва да смяташ. А предприятията? Там няма вариант 2 часа ще работим 1 ще почиваме, после пак. Все още няма технология за ефикасна био енергия, отвори малко сайтове и прочети.

211

Анонимен

преди 7 години

Боко да тегли Кредит хич да не се ОшлянкваЗа Един Гьол

210

До 255

преди 7 години

Голям мечтател си. Слез на земята!В коя държава по света цялата традиционна енергетика е станала излишна?Много ми е любопитно да науча за дори една такава.Само Исландия може да разчита на природни източници на енергетика, но и те не са 100% на такава.То е разбираемо. Мислили ли си какво става нощем, когато няма вятър?Или си чел фалшивите отчети за нашето ВЕИ производство, от които излиза, че то работи 24 часа дневно?Цялат тази система води до едно - да купуваме ток на 10-торна цена.

209

До 254

преди 7 години

Нещо не си поздал - "Юкос" и структурите му са регистрирани в САЩ, Англия и на различни офшорни зони.В момента в ръководството им има няколко процента руснаци.Всички останали са от САЩ и Англия.Разтърси се в Интернет, проучи нещата, после пиши тука глупости.

208

план

преди 7 години

До хахахахахаааа....Плановете им са България да стане мюслева Цингалария.Всичко е по план.Напълно заслужено за такива мекотели ,като българското народонаселение

207

Анонимен

преди 7 години

Тези депутати ще продадат цялата ни енергетика и ще се изкарат чисти като момина сълза и че са направили нещо добро за България понеже са прикрили греховете на предишните. България няма интерес да си продава апаратурата за енергетика, независимо че е на загуба от предишни сделки. И за тези предишни сделки са виновни пак депутати. Да им се търси юридическа отговорност, а не да се продава държавното имущество на безценица. Айде нов Кремиковци става.

206

до 244

преди 7 години

А ЮКОС какава компания е, бе умнико ?Нали пак е руска компания.

205

хахахахахаааа....

преди 7 години

До ала бала "големите началници" си имат други планове

204

Анонимен

преди 7 години

Руснаците да се оплачат на Арменския поп, то нали сега е в техния съюз)))

203

Анонимен

преди 7 години

241 Делът е 37% никоя държава не е стигала 40%. :) Вятърните централи се определят като неефективни, поради моментната липса на вятър и че са опасни за птиците, скоро еколозите ще ги забранят. Слънчевите искат постояяно полиране, защото самопочистващите са луди пари и разбира се слънце. ЕВН лъченията не са достатъчни за да работят панелите на дори 70% Водните са най ефективни, но за сметка на това искат голяма територия на вода, което изначава намаляне на плажовете и туризма.

202

До 224

преди 7 години

цесия с акционерите на ЮКОС, там срещу Русия има присъдени 50 млрд,Дрън, дрън ярини!Чиста лъжа!Да некомпетентен съд осъди руснаците. После по-висшестоящ съд отсъди, че съдебното решение е нищожно, защото този съд е некомпенетен да взима решения по този спор.Не само че отмениха това решение, за което пишеш, но и натовариха разбойниците от "Юкос" да платят разноските по съдебните дела.Сега те ще трябва да платят около 50 милиона за разноскиПрисъединяването ни към тях ще доведе още плащане

201

ала бала

преди 7 години

Щом е по евтино слънчево вятърното електричество,да закрием мариците ту таку моменталически.Или ще обидим началниците?!

200

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДа има дългове, 8 милиарда, 6 от който са изтеглени за построяването на завод на Адидас обувки. Пак казвам това ли е проблема 8 милиарда при положение, че тази година изтеглихме 21 милиарда. Дайте да си говорим реално 21>8. почти 3 пъти повече. И не знаем къде отидоха, докато никаква следа. Докато тия 8 милиарда знаем къде са отишли и след 89 та този завод е затворен и продаден за 57 000лв.

199

Анонимен

преди 7 години

Явно някои добре си поминуват от евро био зелено шоро и незнам кви си субсидии.Затова така защитават статуквото.Но така не може да продължи,защото 100 000 се егават със 7 млн.Бай управлява 30 лета.Вече наближава ново трийсетилетие "Демокрадия"Време е да се изхвърли ***.

198

Анонимен

преди 7 години

До Виготура 224Ако знаеш колко си смешен и жалък!?

197

край

преди 7 години

Офицалните -си ги иска официално. Ама не се ли строи АЕЦ от тях неофициалните ще си ги поиска мноого решително. Дано са си запазили някой политици -да ги върнат че иначе ще има ежедневни поклонения и ще мълчат прави в народното събрание доде получат разширени вени.