48

Георги Георгиев

преди 8 години

2)Два дни по-късно ние се натовархме заедно с консервите от Русенско варено, Копърка, Созопол, две щафети Шпеков салам, пет петала домашна Луканка, няколко самуна хляб, лук и сирене, по два ката дрехи за преобличане, 20$ в джоба, и изпълнени с мечти за бляскаво бъдеще се устремихме към Атина

47

Георги Георгиев

преди 8 години

Ето моята история. В самото начало на промените през 1989, аз и мой приятел използвахме първата възможност за емигриране, и се наредихме на опашката от поне 500 човека пред Гръцкото посолство за виза за Гърция. Две седмици по-късно ние бяхме едни от щастливите получатели на Гръцки визи.

46

Либертоносец от НПО

преди 8 години

До ЧунчумарМодерната европейска корпокрация в страната на баце дава само такива опции! Или ще си обслужваща жрица на чужди корпорации или ще работиш за някоя мутра изпаднала в ипотеки към чужди банки! За положените на държавните служители да не говорим техния живот е много унизителен и материално и морално погледнато!Най=добре е за либертоносците на чуждите посолства!

45

Анонимен

преди 8 години

наШ студентИ? Нестерова днес пише глупост след глупост.

44

Чунчумар

преди 8 години

До Либертоносец от НПОА работата в България за какво те подготвя ? Като чета коментарите на някои хора, имам чувството, че живеем в различни страни...В САЩ щели да бъдат корпоративни ***...а в България какво ще си - роб на някоя мутра, разчитаща на подаяние, за да може да свърже двата края...ами по-добре *** в САЩ

43

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 47Защото в Русия никой не иска икономическа емиграция!Защото в Масква не търсят миячи на чинии а хора с дипломи от технически университети които у нас са кът!

42

Либертоносец от НПО

преди 8 години

Работата в САЩ извисява интелектуално и ви дава шанс да разберете какъв е смъсъла да сте прости , но с дипломи! Работа в САЩ ви подготвя за корпоративна ***! Вие не трябва да имате мечти за собствен бизнес и развитие в свободна професия в жалката колония! Вземете студентски заем и го изплатете за 20-30 години!

41

Анонимен

преди 8 години

С риск да обидя голяма част от читателите на днес.бг ще задам един въпрос.Защо децата ви ходят в омразната Америка и защо никой не се е засилил към Русия :)Яд ви е, знам, но ми отговорете моля.

40

упорит профан

преди 8 години

Е що пък няма да отпадат визите?

39

Студент

преди 8 години

(И тук продължавам) Миналото лято с приятелката ми работихме по 8 часа на ден като помощник сервитьори, не сме се убили от работа, цяло лято си правихме малки 1-дневни екскурзии в съседни градове, а накрая изкарахме достатъчно пари за ексурзия за 10 дни в Калифорния (Л.А,Сан Франциско, Сан Диего), Лас Вегас, Гранд Каньон, уникалният ХАВАЙ за 4 дни, Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Филаделфия, Ниагарския водопад и много други. Върнахме се с по 3-4хил лв и покрихме разходите си. Това ли е робски живот?

38

Шфорца

преди 8 години

Бил съм на бригада в САЩ и там положението не е цветя и рози, но в сравнение с мутрите по черноморието (където основно един млад човек може да работи лятото) си е направо рай небесен. Който е работил по морето знае за какво иде реч - размазват те от работа по 60 часа на седмица, постоянно те мачкат с обиди и арогантно отношение и накрая ти мятат по 500 лв, колкото да не умреш от глад. Та в сравнение с нещата, с които ще се сблъскаш като сезонен работник у нас, бригадите в чужбина са си далавер

37

Студент

преди 8 години

Какво да види човек под една статия освен злоба. Бил съм веднъж на бригада, тази година ще ходя за втори път заплащането е от 8$ до 14$ (при overtime може и по 20$ на час да се правят). Никой не го мъчат на сила да работи, който нищо не може да прави той е чистач и мияч. Има хубави работни позиции като спасител, рецепционист, сервитьор, хост, екскурзовод и много други, които са с добро заплащане.

36

spasov

преди 8 години

Мой приятели работили лятото на морето,още си чакат парите,така че надскочете си тесногръдието и си отворете очите,не всичко което Сащ предлага е зло и обратното.Същото важи и за любимата ви Русия!!!

35

spasov

преди 8 години

Ревете,че ние младото поколение сме били разхайтени,груби ,необразовани, не искащи да работя и прочие.Да има и такива ,но има и хора,които са точно обратното.Жал ми е за вас ,повечето дето се продавате да пишете глупости по сайтовете или сте толкова ***,ограничени,късогледи ,че ги пишете и без пари,пък и ги и вярвате.Ако Русия ми предлагаше същото като Сащ за 4 месеца лято,щях да отида там,аз не съм ограничен като вас!!!.Най-добре би било България да го предлага,но уви не.

34

spasov

преди 8 години

Да не говорим,че като си решил да си купиш нещо не се чудиш ,абе тия не ме ли цакат с качеството?*** пример маратонки,който в Бг им слагат цена 300-400 лв. там струват 100$.Кажете Русия ,България дават ли шанс след 4 месеца да си спестиш 8-10000 лв.?Бях на екскурзия за 10 дни,цялото североизточно крайбрежие за 10 дни -1000$.Обиколих музей и градове,за които само съм гледал по тв. Така че не говорете ,като не знаете и не сте преживели това.

33

Тинев

преди 8 години

Задръстиха им се кенефите.

32

spasov

преди 8 години

Друго положително на бригадите - запознаваш се с хора от цял свят,опознаваш както тяхната култура така и американската,колкото и да ви е трудно да го повярвате има и такава.Да не говорим,че имаш време за партита ,не всичко е работа.Цената на алкохола и храната е смешна на фона на парите,които правиш.Освен тях и всичко останало ,като техника ,дрехи и прочие е по-евтино поне с 1/3 от това в БГ(за Русия не знам как са цените),да не говорим за качеството.

31

Анонимен

преди 8 години

ах горките коментиращи от старото поколение -които тръгнали да се грижат за ''експлоатацията'' на младите в Сащ-а вие случайно да знаете за ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ В БГ?мизерни заплащане НА МЕСЕЦ ,най ниското в цяла европа -те тръгнали да пазят студентите от американско робство...мда друго си е българска мутра да те ползва за 400 лв на месец /поздравете роднините си бизнесмени които страдат че млади квалифицирани кадри им бягат

30

spasov

преди 8 години

Но всяка минута,която надвишава 8 часовият ви работен ден се плаща x1.5 на основната ви заплата.Имате ли над 40 часа на седмица всичко над тях ви се плаща x1.5.И това ,че работодателите не ви дават часове изобщо не е вярно.В договорите,които се подписват е ясно упоменато колко часа ви се дават.В повечето пише ,че или получаваш 40 часа на седмица или 32 и това е ясно фиксирано.Отделно да не говорим за факта,че може да пътуваш доста ,без ограничения и да видиш неща ,които си гледал само по TВ.

29

до 28

преди 8 години

ти като Бг мутра л исе изказваш -е не може всички да са като тебе *** но нагли -и правещи телефонни измами,крадящи коли ,източващи дебитни картии/или банкови сметки,разпространяващи наркотици .все някой трябва и да работи ,тИ като смяташ работата за нещо неестествено ,мутро- другите хора не са като теб...