45

Невен

преди 9 години

До 40. Стана ми интересно, как точно ти е дал хартиен носител удостоверяващ, че в рамките на 2 седмици ще си платиш билета? Смятам да ходя до Лондон и ми е интересно, ама опиши случката, не просто едно изречение ... и детайли, какво ти е поискал като документ и прочие ..

44

-10

преди 9 години

Ами статията си е чисто тъпанарска. Служителките са направили каквото се иска от тях.-------------А ти май въпбще не разбра за какво иде реч в статията. Даже сам го коментираш и пак не го вдяваш. Нормално е тогава да съществува тази статия, защото и онези от градска мобилност са същите като тебе!

43

пътник

преди 9 години

В Германия глобявали викаш Апостоле, но най вероятно си забелязал че тамошните контрольори глобяват въпреки, че си "тъмносин" Карамфил, Розалин, Сашко и т.н.Айде ела да броим един ден колко глобени ще има за и от Орландовци

42

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТук информация също има, дори и в нета. Друг е въпроса дали искаме да я намерим

41

Анони

преди 9 години

Нищо не им пречи да им вземе билета и да го перфорира нали? Ама защо като може да му прибере парите.

40

Жорко

преди 9 години

В Бургас се качваш плащаш си билетчето и кеф ти пътуване...Всички автобуси и тролеи са нови...

39

Анонимен

преди 9 години

Защо трябва да правим изключения за чужденц;ите. Ние като отидем в Германия или Франция за нас ще има ли такива. Изобщо не съм съгласна със статията.

38

Патил

преди 9 години

Контрольорите в София са си чисти рекетьори, това е истината!Спомням си като свежа студентка, докато си извадя билета от джоба и трагнах да стигам до перфоратора през тълпата, и един едър *** мъж ми обяснява да му плащам глоба. Свалиха си ме от автобуса и буквално си ме изтормозиха, докато не си получат парите, срещу което ми дадоха билет, който след това забелязах, че е перфориран от преди, т.е. не му е 1ва употреба. И айде глобата в джоба. Всичките са такива - за затвор!

37

Анонимен

преди 9 години

До АнонименХайде да не пишеш глупости само... В лондон нямах дребни за билет в автобуса. Шофьора ми издаден хартиен носител, с който в срок от 2 седмици да си платя билетчето когато имам възможност. Въпрос... Кога сте ги стигнем...

36

do 21

преди 9 години

Бой? В Германия? Ти нормален ли си или си го изсмука от пръстите. Живея в Щутгарт и такава простотия не съм виждал! Изобщо полицията в Германяи има доста малко права и почти не посягат. Дори при сбивания разтървават с ръце в краен случай и се пазят. Защото ИМ Е ТАКЪВ ЗАКОНА!!! Ако някой стане агресивен в метрото или автобуса, много ясно, че ще го свалят, но това което си написал е пълна измишльотина!!!

35

Бакшиши

преди 9 години

Като ходя до летището обикновено слизам на Окръжна болница. Ей, винаги на спирката в посока Центъра стои един мазен черен бакшиш, който с лукава усмивка "услужливо" споделя информацията, че пътят към летището, по който се движат автобусите, е затворен.А глобяването за багаж и много стар номер на контрольорите. Едно време се качваха на спирката преди централна гара в идващите от Илиянци трамваи и глобяваха наред.Имам чувството, че в България всеки гледа да те прецака... с лъжа, измама и т.н.

34

Анонимен

преди 9 години

НАПРИМЕР В ГЕРМАНИЯ СИ КУПУВАШ БИЛЕТ ОТ ШОФЬОРА И НЯМА ДУПЧЕНЕ НЯМА МУПЧЕНЕ. АМА У БУГАРИЯТА СЕЛЯНИТЕ НИ КАРАТ ДА СИ ГИ ДУПЧИМЕ.

33

Анонимен

преди 9 години

Преди няколко години за първи път ходих в Мюнхен. Докато чаках трамвая попитах една жена за билети и тя ми каза ,че има автомат вътре. Но автоматът не работеше и аз тръгнах да слизам. Вярно ,че две жени се застъпиха за мен и ми казаха, че ако се качи контрола, ще ме защитят. Но истината е ,че аз се осведомих предварително и тръгнах да слизам ,защото не съм редовен пътник. Гледала съм много години в градския транспорт по морето как чужденци се правят на абдали и уж не знаят , си пътуват гратис.

32

Анонимен

преди 9 години

Разликата е, че в чужбина има информация на всякъде. Дори в нета може да прочетеш НА НЯКОЛКО ЕЗИКА, какво да правиш с един билет. А в България къде да го прочетеш това, а? Всичко в България е недомислено, недовършено, замазване на номера. Винаги е било така и винаги и ще бъде! Манталитет!

31

маалата сигантиа

преди 9 години

АБЕ ЧУЖДЕНЕЦИТЕ СА ЛЕСНИ ЗА ГЛОБЕВАНЕ. АМА НЕКА ДА МЕ ГЛОБАВАТ МЕНЕКА. АКО ИДВАТ У МААЛАТА ШЕ ИМА РАЗКАЖЕМ ИГРАТА. НАПРАО ШЕ ИМ РАЗПОРЕМ ДУПКИТЕ.

30

do 24

преди 9 години

В коя Европа го има това по-точно? В средновековната ли? На билета е написано на БЪЛГАРСКИ и има сто вида серийни номера. От къде да знае един чужденец, кое какво означава. Освен това от къде да знае един 20-30 годишен човек, че има такова нещо като ПЕРФУРАТОР, братче! Европа е не десетки, ами на светлинни години пред България, щом ти изцепваш този коментар! Та както казах, българинът е един *** ***, чиято камбанирийка е доста ниска!

29

ххх

преди 9 години

Откъде да знаят чужденците какво пише на билетите, когато са на български?Изобщо, с новите машини в тролеите и трамваите на билетите има час и дата. Пита се какво пречи да се сложат такива машини навсякъде и с такъв билет човек да може да пътува в рамките на 1 или 2 часа? Вместо да се дупчат билети и да се сменят такива на всяко превозно средство.

28

Селяк

преди 9 години

Ами статията си е чисто тъпанарска. Служителките са направили каквото се иска от тях. Направо си представям как българин в чужбина ще бъде "помилван" от тамошни служители. Всъщност там затова има ред защото няма изключения. Казват го простичко - rules (правила). А в България!?

27

Анонимен

преди 9 години

Хайде, моля ти се! А като идеш в чужбина никой не го е грижа ти местен ли си или си чужденец. Като нямаш билет или не е перфориран те свалят или те глобяват. А и извинявай, тия чужденци да не са слепи, че не виждат, че всичко живо с качването си продупча билетите? Освен това, да не е нещо необичайно? В цял свят освен, че трябва да имаш билет, трябва и да го валидираш, дали с перфориране, дали с отпечатване на часа, но трябва. Така, че не знам какво толкова се тревожиш.

26

Суека

преди 9 години

И аз бях свидетел как контрола на спирката на Сточна Гара се гавреше (настояваше за глоба по 20лв. на калпак) а те горките 2 момичета не разбираха български а контролата на развален английски си искаше пари и не ги пускаше да си вървят и да си хванат самолета за който бързаха . Признавам си аз съм виновен ,че не отидох да се разправям и да им помогна на чужденките :( и така ощетявам Родината ми от същите туристи да дойдат пак тук и даси харчат парите пак тук ! Дано нещата се променят 1 ден !